Јаел Лопумо, творец на Лито на Марс

Ексклузивно интервју со Јаел Лопумо: «Возбуден сум за објавувањето на Лито ен Марте со Кајзен Едиторес»

Денес, во Актуелиадад Литература, го интервјуираме Јаел Лопумо (Буенос Аирес, 1989 г.), аргентински илустратор чие големо прифаќање на социјалните мрежи доведе до Денес, во Актуалидад Литература, го интервјуираме Јаел Лопумо (Буенос Аирес, 1989 г.), аргентински илустратор чие големо прифаќање во социјалните мрежи Тој го натера Кајзен Едиторес да обрне внимание на него за изданието на делото Лито ен Марте, кое ќе биде објавено наскоро на задоволство на сите негови следбеници.

Ксабиер Гутиерез: Автор на тетралогијата Ел Арома дел Кримен.

Интервју со Хабиер Гутиерез, творец на жанрот Гастрономски ноар

Ксабиер Гутиерез, Сан Себастијан, 1960 година, творец на гастрономски ноар, во кој жанрот ноар се одвива помеѓу шпорети и садови со потпис. Ксабиер е еден од најпознатите готвачи во нашата земја и автор на тетралогијата Лос Аромас дел Кримен, во која глуми под-комесарот на Ерцаинца, Висенте Пара.

Роберто Мартинез Гузман: Автор на црната серија во која игра Ева Сантијаго.

Интервју со Роберто Мартинез Гузман, автор на црната серија во која игра Ева Сантијаго.

Роберто Мартинез Гузман, автор на црната серија со Ева Сантијаго во главната улога „За мене, секој читател што ќе избере една од моите книги е привилегија, бидејќи тој ми го посветува своето време и доверба. Во мои раце сакам да повторам. И да го убедиш е предизвик “.

Естебан Наваро: писател и полицаец.

Интервју со Естебан Наваро: писател на криминалистички романи и полицаец.

Естебан Наваро по потекло е Мурсијан, а по посвојување е од Хуеска, национален полицаец и писател, автор на повеќе жанрови и страстен за жанрот црнец, професор на Канарската школа за литературно творештво, творец на натпреварот за полиција и култура, соработник на Арагон црно Фестивал и соработник на повеќе весници. 

Зборуваме со Ана Ривера Мужиз и Фатима Мартин Родригез, награда Торенте Балестер 2017

Зборуваме со Ана Лена Ривера Мужиз и Фатима Мартин Родригез, наградата „Торенте Балестер“ во 2017 година, доделена ex aequo минатиот декември Авторите ни раскажуваат за нивните траектории, очекувања и проекти.

Тихаванако, Боливија. Патувањето и пишувањето се дел од истата страст. Романот е секогаш патување

Интервју со Габриел Мартинез, автор на „Ел Асесино де ла Виа Лактеа“.

Задоволни сме што го имаме Габриел Мартинез на нашиот блог денес, со девет објавени романи, сите на Амазон, еден од нив, Ел Азесино де ла Виа Лактеа, врвна продажба на Амазон и Ла Естирп дел Кондор, финалист на наградата Азорин во 2014 година.

Интервју со Марван

Интервју со Марван: утре, 19 мај, ќе биде објавена неговата нова книга „Сите мои иднини се со тебе“, издадена од издавачката куќа „Планета“.