рекламирање
Националната библиотека на Шпанија сака да го спаси наследството на кругот на читатели.

Се пали светло околу судбината на Сиркуло де Лекторес, Националната библиотека на Шпанија побара архивата на клубот да му биде пренесена за нејзино зачувување

Откако Групо Планета објави скоро еден месец затворање на Сиркуло де Лекторе, обвинувајќи дека „Ел…

Книжевно финансирање на народот: поддршка на писатели кои треба да го финансираат својот проект.

Книжевно финансирање на Крауд-финансирање: Краудфандингот достигнува литература рака под рака со новите технологии.

Книжевно финансирање на народот, познато и како краудфандинг, што не е ниту повеќе ниту помалку од колекција пари преку ...

Среде дигиталното време, книжната книга продолжува да биде омилена кај читателите од сите возрасти.

Зошто хартиената книга продолжува да ја победува дигиталната книга со големо мнозинство?

Кога оние од нас кои пораснавме читајќи ги Мортадело и Филемон на хартија и го цениме читањето во класичен формат за какво било ...