Хуан Ортиз

Диплома за образование, спомнете јазик и литература, од Удоне (Универсидад де Ориенте, Нуклео Нуева Еспарта, Венецуела). Универзитетски професор во столовите за историја, шпанска и латиноамериканска литература, како и музика (хармонија и свирење на гитара). Диплома за образование, спомнете јазик и литература, (Удоне). Универзитетски професор по литература, историја и музика. Работам како писател, истакнувајќи се во поезијата и урбаните наративи. Некои од моите книги се: „Трансеанте“, приказни; „Тела на брегот“, стихозбирка. Јас исто така работам како креатор на содржина и уредник на текст.