Мариола Дијаз-Кано Аревало

Од гроздоберот Манчега од 70 години, излегов како читател, писател и филм. Потоа започнав да учам англиска филологија, да предавам и да преведувам малку на саксонскиот јазик. Завршив обука како лектор за правопис и стил за издавачи, хонорарни автори и професионалци за комуникација. Управувам со две веб-страници: MDCA - CORRECCIONES (https://mdcacorrecciones.jimdofree.com/) и MDCA - УЧЕТЕ АНГЛИСКИ И ШПАНСКИ (https: //mdca-aprende-a-tu-aire-ingles-y-espanol.jimdosite. com /). Имам и литературна веб-страница, MDCA - NOVELAS Y RELATOS https://mdcanovelasyrelatos.jimdofree.com/) и блог, MDCA - QUÉ HAY DE LO MÍO (https://marioladiazcanoarevalo.blogspot.com.es/), каде Пишувам за литература, музика, телевизиски серии, кино и културни прашања воопшто. Со знаење за уредување и распоред, самостојно објавив пет романи: „Мари“, историската трилогија „Волците и starвездата“ и „Во април“.