Алекс Мартинез

Роден сум во Барселона во последниот месец од 80-тите години. Завршив педагогија на УНЕД, правејќи го образованието мој професионален начин на живот. Во исто време, се сметам себеси за „аматерски“ историчар, опседнат со проучување на минатото и особено на воените конфликти на човештвото. Хоби, ова, што го комбинирам со читање, собирање книги од сите видови и, воопшто, со литература во целиот свој опсег на можности. Што се однесува до моето литературно хоби, морам да кажам дека моја омилена книга е „Кум“ од Марио Пуцо, моја омилена сага е онаа на Сантијаго Постегијо посветена на Пунските војни, главен писател е Артуро Перез-Реверте и моја референца во литературата е Дон Франциско Гомез де Квеведо.

Алекс Мартинез има напишано 26 статии од септември 2016 година