Yukio mishima

Yukio mishima

Yukio mishima

Yukio Mishima minangka novelis, pujangga, lan esaiawan, dianggep minangka salah sawijining panulis Jepang abad rong puluh sing paling penting. Karya-karyane nyampur tradisi Jepang karo modernisme, saengga entuk pangenalan sastra internasional. Ing taun 1968, dheweke dipilih dadi Bebungah Nobel ing Sastra, ing kesempatan kasebut sing menang penghargaan iki yaiku mentor: Yasunari Kawabata.

Penulis ditondoi kanthi disiplin, uga fleksibilitas tema (seksualitas, pati, politik ...). Ing taun 1988, omah penerbitan Shinchōsha - sing nerbitake bagean akeh bukune - nggawe Hadiah Mishima Yukio kanggo ngurmati panulis. Penghargaan iki diwenehake sajrone 27 taun berturut-turut, edhisi pungkasan yaiku ing 2014.

Biografi

Yukio Mishima lair tanggal 14 Januari 1925 ing Tokyo. Wong tuwané yaiku Shizue lan Azusa Hiraoka, sing mbaptis kanthi jeneng: Kimitake Hiraoka. Dheweke dibesarkan dening eyange Natsu, sing nggawa dheweke adoh saka wong tuwane nalika isih cilik.. Dheweke wanita sing nuntut banget lan pengin ngunggahake dheweke miturut standar sosial sing dhuwur.

Pasinaon pisanan

Miturut pendapat eyange, mlebu sekolah Gakushüin, papan kanggo masarakat luhur lan bangsawan Jepang. Natsu pengin putune duwe hubungan apik karo bangsawan negara kasebut. Ing kana, dheweke bisa dadi anggota editorial masarakat sastra ing sekolah kasebut. Iki ngidini dheweke nulis lan nerbitake crita pertamane: Hanazakari no Mori (1968), kanggo majalah sing misuwur Bungei-Bunka.

Perang Donya II

Minangka asil saka konflik bersenjata sing diluncurake Perang Dunia II, Mishima dipanggil kanggo gabung karo Angkatan Laut Jepang. Sanajan duwe fisik sing katon ringkih, dheweke tetep kepengin nglawan negarane. Nanging impene dipotong nalika nampilake gambar flu ing ujian medis, alasan kenapa dokter mbatalake dheweke amarga dheweke duwe gejala tuberkulosis.

Pasinaon Profesional

Sanajan Mishima seneng banget nulis, nanging dheweke ora bisa nggunakake olahraga nalika isih enom.. Iki amarga dheweke kalebu kulawarga sing cukup konservatif lan bapake mutusake kudu sinau gelar universitas. Amarga alesan iki, dheweke mlebu ing Universitas Tokyo, lan dheweke lulus ing bidang Hukum ing taun 1957.

Mishima nindakake profesine sajrone setaun dadi anggota Menteri Keuangan Jepang. Sawise periode kasebut, dheweke kesel banget, mula bapake mutusake ora terus kerja ing papan kasebut. Mengko, Yukio nyerahke kabeh kanggo nulis.

Lomba sastra

Novel pertama yaiku Tozoku (Tukang maling, 1948), sing dadi kondhang ing bidang sastra. Kritikus nganggep dheweke "melu ing panulis generasi kaping loro (1948-1949)". Setahun mengko, dheweke terus nerbitake bukune sing nomer loro: Kamen ora kokuhaku (Pengakuan topeng, 1949), kerja bareng dheweke sukses tenan.

Saka kono, panulis miwiti nggawe 38 novel liyane, 18 lakon, 20 esai lan libretto. Ing antarane bukune sing paling apik sing bisa diarani:

  • Gosip surfing (1954)
  • Paviliun Emas (1956)
  • Pelaut sing ilang sih laut (1963)
  • Srengenge lan waja (1967). Karangan otobiografi
  • Tetralogi: Segara kesuburan

Ritual pati

Mishima didegaké ing taun 1968 "Tatenokai" (komunitas tameng), klompok militer pribadi sing kasusun saka pirang-pirang patriot enom. Tanggal 25 November 1972, dheweke nyerang Perintah Timur Angkatan Daya Pertahanan Tokyo, bebarengan karo 3 prajurit. Ing kana dheweke ngalahake komandan lan Mishima dhewe tindak menyang balkon kanggo menehi pidato kanggo nggoleki pengikut.

Misi utama yaiku nindakake kudeta lan supaya kaisar bali menyang kekuwatan. Nanging, klompok cilik iki ora entuk dukungan militer ing adegan kasebut. Gagal nggayuh misine, Mishima langsung mutusake nindakake ritual bunuh diri Jepang sing diarani seppuku utawa harakiri; lan kanthi mangkono mungkasi uripe.

Buku paling apik dening penulis

Pengakuan topeng (1949)

Iki minangka novel penulis nomer loro, sing dianggep Mishima sing padha kaya otobiografi. 279 halaman kasebut dicritakake ing wong pisanan dening Koo-chan (singkatan saka Kimitake). Plot kasebut wis ditemtokake ing Jepang lan nyedhiyakake masa kanak-kanak, pemuda lan diwasa awal para protagonis. Kajaba iku, topik kayata homoseksualitas lan fasad palsu masarakat Jepang nalika semana.

Sinopsis

Koo-chan Dheweke dibesarkan sajrone periode Kekaisaran Jepang. Dheweke Dheweke iku nom-noman sing lancip, pucet, lan rupane lara. Suwe-suwe dheweke kudu ngrampungake kompleks sing ora kaetung kanggo nyetel standar sosial utama. Dheweke urip ing kulawarga sing dikelola dening eyange, sing ngasuh awake dhewe lan nyedhiyakake pendhidhikan sing apik banget.

En Nalika remaja, Koo-chan wiwit meruhi daya tarike kanggo wong sing padha jinis kelamin. Nalika kedadeyan kasebut, dheweke nggawe akeh fantasi seksual sing gegandhengan karo getih lan pati. Koo-chan nyoba nggawe hubungan karo kancane Sonoko - supaya tetep tampil - nanging iki ora bisa digunakake. Mangkene wektu angel kanggo dheweke, amarga dheweke kudu nemokake lan nggawe identitas dhewe.

Sale Pengakuane ...
Pengakuane ...
Ora ana review

Paviliun Emas (1956)

Iki minangka novel sing digawe ing taun-taun pungkasan Perang Dunia kaping loro. Crita kasebut nggambarake kedadeyan sejatine sing kedadeyan ing taun 1950, nalika Pavilion Emas Kinkaku-ji dibakar ing Kyoto. Tokoh utamane yaiku Mizoguchi, sing nyritakake crita kasebut ing wong kapisan.

Wong enom kasebut kagum karo kaendahan sing diarani Paviliun Emas lan kepengin dadi bagean saka biara Zen ing Rokuojuji. Buku kasebut nampa Hadiah Yomiuri ing taun 1956, saliyane iku, wis diadaptasi kaping pirang-pirang menyang bioskop, uga drama, musikal, tari kontemporer lan opera.

Sinopsis

Plot kasebut adhedhasar urip Mizoguchi, Who wong enom ngerti babagan gagap lan rupane sing ora apik. Amarga bosen nggoda terus, dheweke mutusake metu sekolah kanggo ngetutake lakune bapake, yaiku biksu Buddha. Amarga iku, bapake sing lagi lara, masrahake pendhidhikan menyang Tayama Dosen, sadurunge biara lan kanca.

Mizoguchi Dheweke nemoni prastawa sing nandhani uripe: ora setya karo ibune, tiwase bapake lan nolak tresnane (Uiko). Amarga motivasi karo kahanane, bocah enom kasebut mlebu ing biara Rokuojuji. Nalika ana ing kana, dheweke kepengin banget mikir babagan kemungkinan bom, sing bakal ngrusak Paviliun Emas, kasunyatan sing ora bakal kelakon. Isih keganggu, Mizoguchi bakal nindakake tumindak sing ora dikarepake.

Korupsi malaekat (1971)

Iki minangka buku tetralogi pungkasan Segara kesuburan, seri ing ngendi Mishima mratelakake panolakane babagan pangowahan lan pengajuan masarakat Jepang. Plot disetel ing taun 70an lan nderek crita paraga utamane, hakim: Shigekuni Honda. Perlu dielingake manawa panulis ngirim karya iki marang editor ing dina sing padha mutusake kanggo mungkasi uripe.

Sinopsis

Crita diwiwiti nalika Honda ketemu karo Tōru Yasunaga, bocah yatim umur 16 taun. Sawise kelangan garwane, hakim nemokake perusahaan karo Keiko, sing dikandhani babagan kekarepan kanggo nggunakake Toru. Dheweke mikir minangka reinkarnasi nomer telu saka kancane wiwit cilik Kiyoaki Matsugae. Pungkasane, dheweke njaluk dhukungan lan menehi pendhidhikan sing paling apik.

Sawise umur 18 taun, Tōru dadi wong sing repot lan mbrontak.. Sikap kasebut ndadekake dheweke dadi ora seneng marang tutor, malah bisa nggawe Honda ora duwe kabisan.

Wulan mengko, Keiko mutusake kanggo ngumumake marang pemudha kasebut sebab nyata adopsi kasebut, ngelingake yen reinkarnasi awal tilar donya nalika yuswa 19 taun. Setahun mengko, ana sepuh Honda ngunjungi kuil Gesshū, ing kana dheweke bakal nampa wahyu sing kaget.

Sale Korupsi ...
Korupsi ...
Ora ana review

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.