Aku pengin kanca loro kaya Myron Bolitar lan Win Lockwood saka Harlan Coben

Wis rampung. 11 novel dipangan ing kurang saka 2 wulan ditambah maneh reregan pungkasan sing terakhir, yaiku sing pertama. Lan pitakon sing biasane nalika sampeyan ngrampungake sing wis nggawe sampeyan kecing: apa sing saiki dak lakoni? Wangsulan: banjur tulis artikel khusus saka salah sawijining seri ireng sing paling nglipur sing wis dakwaca, yaiku Myron bolitar lan kancane karismatik Menang kayu kunci.

Bapak titah, panulis Amerika Harlan cobenDheweke mesthi seneng banget nalika nggawe sepatu ing kanca sing beda banget, loro-lorone koin sing padha karo fitrah manungsa. Kanggo penyayang wacan entheng dimuat karo dialog cepet lan deskripsi sing akurat, lan novel kriminal tanpa pretensi liyane kajaba hiburan kanthi dosis saka humor, tumindak lan karakter asline kaya sing digawe kanthi serius. Mangkene analisisku.

Harlan coben

Dheweke lair ing Jakarta New Jersey 4 Januari 1962. Kutha iki lan New York yaiku setelan sing tetep ing seri Myron Bolitar. Dheweke lulusan ilmu politik lan nerbitake buku pertamane ing taun 1990. Limang taun mengko, dheweke miwiti seri iki. Sukses: pilihan jeneng tartamtu paraga sing wis menehi sipat pribadine.

Dheweke wis nulis novel liyane kanthi protagonis beda, nanging kanthi intrik lan komponen atmosfer sing padha. Dheweke dadi penulis pertama sing menang Edgar, Shamus lan Anthony Awards novel kriminal lan bukune wis diterbitake ing luwih saka telung puluh negara. Penciptaan paling anyar yaiku kanggo televisi ing seri kasebut Selamet.

Seri Myron Bolitar

Aku bakal ujar manawa sanajan seri biasane luwih becik ngetutake dhawuhe, ing kasus iki sampeyan bisa miwiti ing ngendi wae sampeyan pengin. Ing crita mandhiri lan referensi bola-bali asal-usul lan kepribadian paraga ing kabeh judhul nggawe gampang ora ketinggalan apa-apa. Tanpa nerusake, aku wiwit pungkasan kanthi cepet-cepet njupuk buku pertama kanthi tangan kanggo plancongan.

Rasane ing cangkemku kepenak banget sing wis dak turuti wiwit wiwitan. Antarane liyane amarga, meh ora ngerti babagan seri utawa protagonis, manawa sampeyan miwiti maca ing Win kaping pisanan ora mung narik sampeyan, nanging sampeyan langsung ngerti yen sampeyan bakal seneng.

Dadi, nutul kabeh lapangan olahraga, yen wis crita ing jagad tenis kaya ing basket, golf utawa baseball. Basket bola-bali diulangi sawetara judhul, amarga Myron Bolitar dadi mantan pemain profesional. Konversi dadi pengacara lan agen olahraga bakal nggawe dheweke ngatasi kabeh masalah sing ana ing klien utawa kanca.

Pribadi

Myron bolitar

Kanca kasebut sing dadi kekarepan kita kabeh, putra utawa mantune paling apik sing bisa dikimpi ibune, lan tanpa diragukan, pacar sing ideal. Penyayang, naif lan ironis, uga hormat, legal, prihatin marang klien, kulawarga lan kanca-kanca. Romantis lan nostalgia, hubungan pribadi sampeyan mesthi butuh komponen tresno utawa katresnan. Kita kenal dheweke ing awal 30-an lan isih urip karo wong tuwane, Ellen lan Allan, ing Livinstong, NJ, ing ngendi sampeyan pengin terus bali utawa bali.

Kanthi kompleks pahlawan super (Batman - Televisi Adam West, mangga- minangka referensi ing meh kabeh novel), dheweke nemoni masalah sing dikarepake lan ora disengaja, nggoleki bebener lan keadilan. Yaiku mantan pemain basket profesional sing dicopot saka pengadilan amarga cilaka parah. Lan dheweke iku kekasih Musikal Broadway.

Sinau Tengen Ing Univertisty saka Adipati, ing kana dheweke ketemu Menang kayu kunci, kanca sakamar lan sampeyan bakal dadi kanca sing ora bisa dipisahake. Pancen wakil olahraga pisanan banjur aktor lan selebriti liyane, nanging pahlawan super kasebut e peneliti amatir Dheweke bakal nemoni kabeh masalah.

Menang kayu kunci

Jeneng asli: Windsor Horn Lockwood III. Saka kulawarga multimilyun, umuk, tampan lan jago, nanging rupane alus lan rapuh. Edge, njijiki, kanthi reputasi kanggo misanthrope, misogynist lan psychopathndhelikake kepribadian kaya ngono peteng lan adhem minangka nyoto lan pancen setya lan loma kanggo sawetara kanca sing dianggep bener.

Dheweke ora ragu-ragu sadetik maneh supaya dheweke kesusu kanthi cara sing paling cepet sing perlu. Tanpa disheveled lan tanpa repot, preduli saka biaya lan tanpa ninggalake tilak. Sarwa lan sukses penasehat keuangan dening dina lan waspada ing sanjabane ukum ing wayah wengi, dheweke duwe katrampilan sing luar biasa minangka pejuang lan kabeh sarana sing ana ing driji (dhuwit, transportasi pribadi, kontak, gaman ...).

Mung nyebutake jenenge bakal nggawe sampeyan wedi apik, ala lan biasa. Kanthi tembung liyane, dheweke uga kanca sing pengin dikepengini. Lan nyolong pesawat fungsi kasebut.

Myron lungguh.
"Sampeyan wong sing medeni."
"Ya, aku ora seneng pamer," ujare Win.
Waca liyane.

Dheweke minangka salah sawijining karakter sastra sing Aku wis bisa ndeleng " gampang sawise ngerti katrangane. Minangka visi langsung saka aktor Inggris sing elegan banget, lan uga duwe wajah angker, sapa sejatine Anthony Andrews, ing versi sing luwih enom lan dikenal kanthi jeneng tuan kasebut Sebastian flyte de Bali menyang Brideshead, seri terkenal taun 80-an kanthi judhul sing padha karo karya asline Evelyn ngguyu.

Nanging kanggo generasi televisi sing luwih enom Aku uga nemokake fisik kanthi jejak sing padha lan luwih apik, nanging kanthi Win Win sing apik banget: aktor Australia simon tukang roti, sing patrick jane de Para mentalis. Dadi Win khususku bakal dadi silang ing antarane.

Muga-muga Diaz

La kanca paling apik saka Myron. Iku pisanan sampeyan rahasia lan meh cah wadon kanggo kabeh banjur dadi duweke socia. Lawas lan banget pegulat wwe misuwur, o el meksa nyekel ing versi wanita, dheweke dikenal minangka Pocahontas Cilik. ing Asal saka Latin, iku ayu, setya, pinter, wani lan bisa ngorbanake awake dhewe kanggo kanca-kancane supaya ora ana masalah, kaya biasane Rincian pungkasan. Dheweke pungkasane njupuk tur kemulyan lawas ing sirkuit gulat maneh.

Cindy gedhe

Utawa sing massa wanita sing gedhe tenan kaya sing apik banget, naif lan ora nyenengake. Dheweke pasangan karo Esperanza lan dheweke sukses tenan. Uga bakal dadi rahasia ing agensi Myron lan mbantu uga akeh kesempatan. Iku karakter, bebarengan karo Win, sing paling akeh ironi ujare Coben nalika nerangake utawa nangani.

Ellen lan Alan Bolitar

ing wong tuwa Myron iku sawijining pasangan sing aneh banget amarga wis cedhak karo putrane. Dheweke njupuk sebagian besar pangisian daya emosi saka Myron, sing seneng banget lan ngakoni manawa dheweke ora isin yen urip karo dheweke nganti telung puluhan taun. Pungkasane, dheweke bakal tuku omah dhewe kanggo terus ana ing kana nalika bali menyang Livinsgton.

Coben uga bola-bali nalika nampilake utawa nyritakake babagan kabeh novel, nyritakake anekdot sing padha (El Al, kaya maskapai Israel, nuduhake asal-usul Yahudi sing uga panganggit).

Ellen Bolitar minangka pengacara sing misuwur, juara ing perjuangan pertama hak-hak wanita. Alan minangka manajer pabrik tekstil Lan tansah Myron nuduhake mambu ing pipi nalika dheweke ngambung dheweke kanggo menehi salam, utawa adat kebiasaan tetep siyaga ing wayah wengi nganti ngerti anake arep mulih Yaiku dhasar ing urip Myron lan nalika akeh wektu lan lelara, dheweke bakal ngrasakake banget.

Paraga liyane

Jessica culver

El katresnan sing luwih dawa, nanging kanthi akeh pasang surut, saka Myron. Panulis sukses, tekane lan kedadeyan ing urip Myron nggawe dheweke ora seimbang. Sawise istirahat pertama dheweke ditinggalake, dheweke bali menyang judhul kaping pisanan lan dheweke nerusake hubungan kasebut. Dheweke bakal terus nganti pungkasane rampung.

Emily mudhun

El Cinta pertama Myron ing perguruan tinggi. Dheweke dadi protagonis Wedi paling jero, ing kana dheweke njaluk tulung marang Myron kanggo nemokake donor sumsum balung sing ilang kanggo anake sing lara.

Rubah

Salah sawijining karakter sing paling khusus. Mantan Agen Mossad, tansah katon transvestite nganggo jenggot kandel, ngomong ing wong kaping telu lan siyap kanggo apa wae. Kita ngerti minangka mungsuh saka Myron, sing arep dipateni sepisan, banjur dadi sekutu.

Collins Terese

Katresnan sing gedhe lan mesthi saka Myron. Kenalan wartawan, dadi presenter televisi, sing kebeneran ketemu Myron sawise putus karo Jessica lan sawise kasus sing ndadekake dheweke ditandhani tenan. Penerbangane menyang sawijining pulau karo dheweke, sing uga ngalami cilaka pribadi, bakal dadi wiwitan katresnan sing diganggu pirang-pirang taun, nanging banjur katon maneh Sirna. Judhul iki mung dadi siji nalika Coben entuk wong pisanan saka Myron. Iki uga minangka sing paling internasional, ana ing Paris lan London, ing antarane papan liyane.

Mickey Bolitar

El sopino saka Myron. Putrane sedulure Brad lan Kitty Bolitar, wanita sing nyusahake sing menehi Myron luwih saka ngelu. Dheweke dadi protagonis saka Waca liyane, ing kana saliyane ngewangi mantan pemain tenis kanggo nemokake garwane sing ilang, Myron bakal maneh krungu saka sedulure, sing wis mangkat suwi banget tanpa tilas.

Mickey bakal urip bareng karo simbah sawise ngrampungake masalah karo pamane. Sampeyan uga pemain basket sing hebat lan bakal mbantu Myron ing judhul pungkasan, Meneng dawa. Sampeyan uga protagonis seri pemuda kanthi telung judhul. Mung sing pertama teka ing kene, Ngungsi.

A nanging

Mbok Gagal saka balapan balap sastra sing kedadeyan ing judhul pungkasan, yen karakter sing nasibe katon jelas ing crita sadurunge, katon maneh. Bisa uga ana ing tengah seri Mickey Bolitar, karakter iki wis dikembangake maneh. Nanging rada mbingungake kanggo pamaca Myron.

Paling apik

Kanggo nyorot sawetara ing antarane humor, katrampilan narasi lan tumindak umum, aku bakal ujar wong pisanan de Myron en Sirna. Nanging aku kudu negesake Aku duwe kekurangan sumber daya kasebut lan mulane aku seneng karakter "langsung ngomong karo aku" langsung. Nalika ing Meneng dawa es Win sing ngomong nalika intervensi, Coben rampung tugas 10.

Judhul

  1. Alesan pecah
  2. Efek kenek
  3. Wektu entek
  4. Pati ing bolongan kaping 18
  5. Salah langkah salah
  6. Rincian pungkasan
  7. Wedi paling jero
  8. Janji
  9. Sirna
  10. Tegangan dhuwur. Minangka Penghargaan RBA kanggo novel kriminal.
  11. Meneng dawa

Kok diwaca

Apa sampeyan rumangsa sithik? Oke, ayo, telung tembung: nyenengake, myron lan menang.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Rossana Vigiano ngandika

    Aku seneng banget karo seri kasebut lan muga-muga Harlan Coben bakal menehi nomer 12 saka seri kasebut supaya ora ana sangsi. Sampeyan pancen bener, Myron lan Win minangka masalah.

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo ngandika

      Muga-muga ana petualangan anyar Myron lan Win, ya. Aku kangen dheweke. Matur suwun komentar.

  2.   Almudena Rueda ngandika

    Seri iki ngancani aku sajrone kurungan lan akeh menehi hiburan. Aku maca kanthi cepet, nanging aku ora preduli apa-apa.
    Dheweke pancing wiwit pisanan, dianjurake banget.

  3.   Frank ngandika

    Aku tansah mbayangake Win ing gambar aktor sing main sadulur Frasier