Yolanda Fidalgo. Wawancara karo penulis The Bonfires of Heaven

Fotografi: Yolanda Fidalgo, situs web Badan Sastra IMC.

Yolanda Fidalgo lair ing Zamora ing 1970 lan sinau Bisnis Pariwisata ing Universitas Salamanca, nanging passion tansah sastra. Iku diwiwiti karo puisi nganti mutusaké kanggo nggawe kabisat kanggo prosa lan premiered karo ngluwihi gunung geni. lan sing kapindho yaiku Geni swarga. Ing iki Interview Dheweke ngandhani kabeh babagan lan liya-liyane. Aku ngormati wektu lan kebecikanmu kanggo ngladeni aku.

Yolanda Fidalgo - Wawancara

  • Saiki KASUSUSTRAN: Novel paling anyar yaiku Geni swarga. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

YOLANDA FIDALGO: Nalika isih cilik, sampeyan isih bisa ndeleng lintang-lintang saka Zamora, kutha sing saya gedhe. Aku elinga bapakku pointing metu ing rasi lintang, nyritakake babagan Orion raksasa, kreta Pleiades, komet Halley sing ngliwati langit kita ing taun 86. Aku seneng crita-crita kasebut, dheweke nggawe aku ngimpi, dheweke dadi awal saka minatku ing astronomi. Nanging novel jumeneng saka biografi wong: Milton Humason, muleteer lintang. Iku fascinated kula sing wong kaya wong, tanpa latihan akademisi, bisa dadi salah siji saka astronom paling penting ing awal abad rong puloh ing manfaat dhewe. Dheweke wiwit dadi muleteer ing gunung, kanthi tali bagal sing nggawa potongan teleskop menyang ndhuwur, amarga ora ana dalan. Dheweke rampung sinau langit kanthi teleskop paling gedhe ing donya nganti saiki.  

Nanging kuwi mung panggung. Bonfires Punika a crita passion, ngatasi, perang kanggo apa sing dikarepake, intrik. saka katresnan.

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

YF: Iku lucu, nanging aku ora bisa ngelingi apa sing maca pisanan. Apa aku elinga iku aku maca kabeh sing tiba ing tangan saka umur enom banget, kalebu nomer saka Pembaca Digest sing saben wulan mulih. Aku ngginakaken kathah wektu maca. Aku seneng crita Wong lima, sing saka Elena Fortun karo dheweke Celia, lan akeh liyane. Ana buku sing ninggalake tandha ing kula: ing Dongeng dening Edgar Allan Poe, Pangeran cilik, geguritan saka neruda utawa Emily Dickinson.

Lan aku uga ora ngelingi crita pisanan sing aku tulis. Wiwitane aku nulis puisi. Nalika isih enom, aku nulis sawetara crita cekak lan buku harian uga, kaya wong akeh. Ana wektu nalika aku nyerah: nalika anak-anakku isih cilik. Banjur, hobiku bali maneh, rasane pengen nyoba novel-novel, ya ngono wae ngluwihi gunung geni, sing menang IV Penghargaan Narasi Internasional Marta de Mont Marçal, lan iku Langsung menyang publikasi.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

YF: Aku angel milih. Aku seneng akeh lan macem-macem. Salah sawijining sing menehi tandha banget kanggo aku lan karya sing wis dakwaca ing terjemahan yaiku Charles dickens. Liyane yaiku Carmen Martin Gaite. Utawa Joyce Carol Oates.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

YF: Minangka bocah aku tansah pengin kaya Phio Calzaslargas. Kita duwe prakara sing padha, nanging ora kebebasan. Aku ora bakal duwe pikiran duwe teh karo Sherlock Holmes, utawa melu tari karo sir Darcy. Utawa lumaku moors Inggris karo heathcliff, utawa mbangun papan perlindungan ing jejere Ayla lan Jondalar. Lan supaya bisa terus ad infinitum.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

YF: Aku ora bisa, aku duwe anak, he, he. Lan ing pangertèn iki, iku ngormati sing padha saya tuwa (sanajan ing wektu sing padha, apa isin kanggo ninggalake kanak-kanak).

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

YF: Biasane rada sadurunge nedha bengi, ing wayah sore. Nalika kabeh wong ing omah ana ing panggonane lan ana sawetara bisu.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

YF: Apa ana sing aku ora seneng? Bebener, aku biasane maca fantasi kurang, contone. Nanging ora amarga aku ora seneng.

  • Apa sing sampeyan waca saiki? Lan nulis?

YF: Aku mung maca sing ora matur nuwun, saka Pedro Simon, sing aku seneng banget. saiki aku karo La bestia, sing kudu diwaca. Banjur aku bakal miwiti karo Kabeh jaran ayu, saka Cormac McCarthy.

Aku nulis novel papatku (Kaping telu wis siyap, ngenteni tanggal terbite). Sejarah babagan intrik disetel ing abad ka-XNUMX kang njupuk Panggonan ing bagean Sierra de la Culebra, ing Zamora, wilayah sing ayu ing ngendi wong tuwaku lair.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

YF: Ruwet, malah kanggo kita sing nerbitake karo penerbit tradisional. Akeh buku sing diterbitake, dadi akeh banget angel kanggo maca kanggo sok dong mirsani Panjenengan, kanggo milih sampeyan yen sampeyan ora salah siji saka kondhang. Nanging aku nulis amarga aku seneng, amarga aku seneng nindakake. Apa sing bakal ditindakake sabanjure. Ing kasusku, kaya sing wis dakcritakake, aku ngirim novel pertamaku menyang Hadiah Narasi Internasional Marta de Mont Marçal IV, aku menang lan mbukak lawang kanggo publikasi kanggo aku. Thanks kanggo omah penerbitan, Roca, sing tanpa wedi taruhan ing panulis anyar, akeh wanita.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

YF: Anehe, iki pitakonan sing paling Aku angel njawab. Amarga kanggoku pandemi ora padha karo wong liya. Ing 2019 aku didiagnosis kanker payudara lan aku ana ing perawatan, kang langgeng mung nganti negara weker iki decreed. Iki tegese mbuwang taun 2020 menehi matur nuwun kanggo urip, kanggo bisa seneng kulawarga, kanggo tangi saben esuk. Dadi Aku ora obyektif karo iki, aku appreciate saben dina, Aku ora peduli kudu karantina utawa nganggo topeng, amarga sing penting tetep ing kene. Ya, covid wedi aku. Minangka everyone. nanging akuAku nyoba kanggo seneng iku apik sing urip menehi kula: kulawargaku, srengenge ing mangsa, wit-witan ing pinggir Duero, buku… Lan akeh perkara cilik nanging penting.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.