Penghargaan Bewara Jurnal XXXII

Saka Blog Komik Aku ngerti yen Anugrah de Diary Wara-Wara:

Felipe Hernandez Cava (Madrid, 1953) minangka salah sawijining panulis skrip paling migunani ing komik kita. Ing taun 1972, karo kartunis Pedro Arjona lan Saturio Alonso, dheweke nggawe kolaborasi El Cubri, sing bakal dadi promotor gaya renovasi ing bidang komik Hispanik. Direktur majalah groundbreaking kayata "Madriz" lan "Medios Revuelve", kurator pameran, uga ahli teori sing diakoni, Hernández Cava menang penghargaan "kanggo skrip buku komik paling realistis" amarga pakaryan sing apik ing "Buta Buta", album sing digawe dening Bartolomé Seguí lan disunting dening BD Banda.

José María Martín Saurí (Barcelona, ​​1949) miwiti karir seni kanggo kerja ing Bruguera lan kanggo agensi Creaciones Editorial lan Selecciones Ilustradas. Ing taun 1982, kanthi teks saka Pérez Navarro, dheweke nampilake "Odiseo" ing majalah "Ilustrasi + Comix Internacional" Toutain. Iki bakal dadi pengabdian sing pasti. Adoh saka jagad komik, Martín Saurí wis sukses bali kanthi "La conjetura de Poincaré", sawijining karya sing ditulis dening Raule lan disunting dening Diábolo. Amarga kesadharan grafis sing apik banget ing album iki, seniman Catalan wis dadi calon sing cocog kanggo menang menehi penghargaan "kanggo gambar kartun paling realistis".

Melchor Adolfo Prats González "Mel" (Cádiz, 1974) miwiti karir profesional nerbitake guyonan grafis ing "Diario de Cádiz". Ing taun 2004, kanggo "Míster K" saka Ediciones El Jueves, dheweke duwe "¡Tu Padre!", Serial sing ditampa kanthi apik. Rong taun mengko, Mel gabung karo staf "El Jueves", sing saben minggu dheweke nggawe inti inti, "Genaro, la brasa en casa", sawijining karya sing nuduhake sih-rahmat sing apik banget lan saengga dheweke entuk penghargaan "kanggo skrip kartun humor paling apik".

Elena María Soria Miranda "Mariel" (San Salvador de Jujuy, Argentina, 1946) pindhah menyang negara kita ing taun 1975, kerja sama ing macem-macem publikasi Spanyol. Ing pertengahan taun wolung puluhan, dheweke pulih karakter sekunder lawas, Mamen sing sabar, lan, kanthi teks saka Manel Barceló, nampilake seri anyar ing majalah "El Jueves", sing langsung menang. Kanggo kaping pindho ing sajarah Anugrah iki, rikma abrit sing dadi bintang ing "Mamen", narik kawigaten Juri, maneh nggawe Mariel dadi pemenang penghargaan "kanggo gambar kartun lucu paling apik".

"Kaping pindho cekak" minangka majalah sing diterbitake saka Córdoba dening Ariadna lan dikoordinasi dening antusiasme José Vicente Galadí, sing uga ngarahake omah penerbitan. Publikasi sing luar biasa iki, kanthi umur enem taun, sing wis ngrambah sangalas masalah ing periode kaping pindho, ngurmati staf kolaborator sing luar biasa, sing ana ing antarane amarga prestise lan kualitas manungsa direktur kasebut. Ing kesempatan iki, Juri ora ragu-ragu kanggo menehi "Twice Brief", kanthi keadilan paling gedhe, penghargaan "kanggo majalah paling apik taun iki".

Edhisi Diabolo minangka proyek sing duwe pengarep-arep, dipimpin dening Lorenzo Pascual lan Pilar Lumbreras, sing ndeleng cahya ing taun 2006 kanggo mbalekake karya penulis enom, nasional lan manca negara, uga promosi komik sing njelajah bidang anyar ing Sequential Art. Perkembangan Diabolo sajrone wektu iki pancen luar biasa. Taruhan sing wani lan wani nggawe Juri menehi penghargaan "editor taun" kanggo dheweke.

"Vignet saka Atlantik" Iki minangka festival komik sing dianakake ing La Coruña suwene rolas taun. Acara iki, digawe, dipromosekake lan disutradarai dening Miguelanxo Prado, saiki dadi salah sawijining acara paling bergengsi ing Spanyol. Kanggo karya penting iki kanggo nyebarake alam semesta komik, "Vignettes saka Atlantik" wis menangaké penghargaan "kanggo karya paling apik kanggo komik kasebut.

Jesús García Sierra "Yexus" (Santander, 1962), saliyane dadi kartunis, wis dadi penghibur budaya, kurator pameran, direktur majalah, kolumnis lan editor buku-buku sing narik kawigaten kayata: "Conan", "Berni Wrightson", "Max" lan "Sergio Toppi , visioner ing antarane rong jagad ”. Wiwit taun 1991, panulis nindakake bagean mingguan khusus kanggo komik ing Santander "El Diario Montañés". Kanggo kegiatan pungkasan iki, Yexus wis dadi pemenang penghargaan Diario de Avisos taun iki "kanggo komentator paling apik".

Enric dening Manuel González "Enrich" (Venissieux, Prancis, 1930) nerbitake strip komik pertamane ing majalah "Trampolín" lan "Alex", dadi bagean sawise tahapan pertama "Paman Live" sing legendaris. Karir profesional sing dawa wis ditandhani karo seri karakter populer kayata: "Ciriaco Majareto", "El Caco Bonifacio", "Tontáinez", "Don Inocencio", "El marriage Pirúlez", "Crispin" lan "1 × 2 Invader ", antara liya. Amarga karir seni sing unik, kartunis veteran iki wis dadi panampa penghargaan sing cocog "kanggo kabeh karya humor".

Leopoldo Ortiz Moya (Cartagena, Murcia, 1930) minangka salah sawijining simbol Sekolah Valencian klasik sing paling asli, ngembangake meh kabeh karir komik ing Maga. Kanggo editorial iki, dheweke bakal nggawe seri sing sugestif kayata: "El Príncipe Pablo", "Vvett Negro", "Carlos de Alcántara" lan "Bengala", lan liya-liyane. Penghargaan "kanggo kabeh karya sing realistis" yaiku pangakuan Juri iki kanggo jenius Leopoldo Ortiz sing ora bisa dibantah lan ora bisa dibaleni maneh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.