Xu Gonzalez. Wawancara karo penulis A Clean Job

Fotografi: Xus González, profil Facebook.

Xus Gonzalez Dheweke miwiti debut ing sastra karo Abandon game lan ngrilis novel kaping pindho ing Februari pungkasan. judule proyek resik, wis garnered reviews apik banget lan wis a sambutan gedhe dening para maos. Aku mung bakal ujar manawa, kanthi setengah taun isih diwaca, novel sampeyan mesthi bakal dadi salah sawijining sing paling apik. wetan mosso d'esquadra lair ing Tarrasa ngerti banget apa kang nulis lan wis ditandhani a crita koor apik minangka maca setan. Dheweke wis katon pas kanggo menehi kula wawancara iki ing ngendi dheweke ngandhani babagan dheweke lan sawetara masalah liyane. Matur suwun sanget wektu lan duweni pakurmatan.

Xus Gonzalez - Wawancara 

  • SASTRA SAIKI: Novel nomer loro sampeyan, sing diterbitake Februari kepungkur, yaiku Pekerjaan sing resik, sing entuk ulasan sing apik banget. Apa sampeyan bisa ngomong babagan iki lan saka endi ide kasebut?  

XUS GONZALEZ:proyek resik yaiku salah sawijining novel kasebut kebak kejutan, supaya nyritakake babagan iki adoh saka titik wiwitan duwe risiko ngembangake informasi kanggo para pamaca. Titik wiwitan sampeyan dhasar rampokan bank sing pungkasan kaya tasbeh esuk; saka kene, kita ngerti agen dituntut kanggo nyelidiki kasus kasebut, kalebu Silvia Mercado lan Saul Sanz (sing saliyane dadi mitra, uga mitra sentimental), uga kanggo nomer apik kriminal kang urip intersect karo diselidiki.

Minangka sawetara sing wis ngerti, aku wis dadi Mosso d'Esquadra luwih saka 18 taun, sing paling akeh. dipasang ing unit riset. Saka sudut pandang polisi, ana pirang-pirang perkara sing dadi perhatianku lan aku seneng banget. Lan tema kasebut minangka asal saka novel-novelku. Ing kasus saka proyek resik, sing asal ing kasunyatan sing takon dhewe carane polisi bisa dadi korupsi ... lan carane adoh dheweke gelem kanggo nutupi mburi dhewe. Ya, aku ngerti yen aku ngandhani luwih akeh tinimbang sing kudu dakkarepake, nanging sampeyan wis takon babagan asal-usul novel kasebut lan, luwih-luwih, kejutan ora mung ana ing kono ...

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan tulisan pisanan sampeyan?

XG: Wacan pisanan sing dakelingi yaiku crita lan buku sing dipeksa diwaca ing sekolah, kayata Kebun Binatang Pitus o Jim Bottom lan Lucas the Machinist. Nanging, novel pisanan sing nduwe pengaruh marang aku, lan sejatine aku maca nalika isih enom, yaiku Sepuluh Negrito dening Agatha Christie.

Babagan tulisan pisananku, aku ngerti yen dheweke skrip ing jamanku universitasSing mesthi wae ora entuk. Ing tataran novel, wis pirang-pirang taun sabanjure, lan crita kasebut uga durung kasil (nganti saiki), sanajan aku mikir babagan iki saka wektu kanggo wektu.

  • AL: Penulis utama? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh periode. 

XG: Ana akeh penulis sing menehi tandha marang aku, nanging sing paling penting, sing aku bali saka wektu kanggo wektu kanggo maca maneh, yaiku. Elmore leonard. Tokoh-tokoh ing novel-novel, dialog-dialoge, aksi lan humor ireng sing didominasi kanthi apik… Dheweke nggumunake aku.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

XG: Inggih, ngandika Elmore Leonard, bebener iku aku seneng ketemu sambel cabe (Carane nelukake Hollywood), sanajan aku mikir, dadi polisi, dheweke ora bakal seneng karo aku ... Raylan Givens (Pronto), sing saka guild. Aku seneng nggawe karakter kaya ngono.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

XG: Sejatine aku ora duwe hobi akeh. Kanggo nulis, aku biasane do a konsep pisanan kanthi tangan lan mengko, nalika aku nransfer menyang komputer, Aku wis wiwiti mbenerake. Banjur aku mbenerake lan mbenerake lan mbenerake, kaya wong liya. Sampeyan kudu nuntut. Babagan wacan, aku seneng lunga ganti novel ireng karo karangan, meh tansah saka film, uga biografi.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

XG: Aku seneng nulis ing kantor saka ngarep, ngendi aku bisa musataken uga, lan ing kasepen. Jam kerja lan kulawarga ora menehi wektu akeh, mula aku biasane nulis ing wengi utawa dening esuk nalika aku kerja sore.

P iku mergo. Aku biasane nindakaken kanggo wengi, ing teras (weather ngidini) lan udud cerutu. 

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

XG: Ing novel sejarah, sanajan ana sawetara intrik, luwih apik. Aku uga maca samurai manga lan komik saka pahlawan super, sanajan sing terus lan ing.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

XG: Aku maca Api sing misterius dening Philip Kerr, lan arep miwiti kelanjutan saka proyek resik.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

XG: Ayo ndeleng, pemandangan penerbitan angelNapa kita ngapusi awake dhewe? Aku nganggep aku duwe hak istimewa kanggo nerbitake ing penerbit tingkat Buku Reservoir, lan aku rumangsa angel banget kanggo nggayuh pembaca sing akeh, yen novel kasebut katon, sing dianjurake. 

Sing nggawe aku mutusake kanggo nyoba nerbitake yaiku kasunyatane pengin nerangake crita polisi kanthi kawruh sing dakkarepake babagan perkara kasebut ing wong pisanan, looking for realisme liwat sensationalism, tanpa plot lan hiburan sing kena pengaruh.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

XG: Iku a jamane angel, lan ndhuwur kabeh durung mesthi. Lan iki kacetha ing urip saben dinane polisi, loro patroli lan penyidik. kita mlayu menyang kahanan sing ora mandheg nggumunake kita, lan amarga kasunyatane wong, ing wektu sing paling nekat, tumindak kanthi cara sing ora bisa ditebak. Lan ya, mesthine, ide kanggo crita ing mangsa ngarep digambar saka kabeh, sanajan angel.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.