Wong sesat

Miguel Delibes.

Miguel Delibes.

Wong sesat yaiku novel paling anyar dening panulis Valladolid sing misuwur Miguel Delibes. Iki diterbitake ing Spanyol ing taun 1998 dening Ediciones Destino. Iki minangka narasi genre sejarah sing nggambarake kedadeyan apes sing kedadeyan nalika "mburu Lutheran" ing tanah Cervantes ing abad kaping 1999. Buku iki dianggep minangka salah sawijining karya paling lengkap saka penulis, sing ngidini dheweke menangake Bebungah Narasi Nasional ing taun XNUMX.

Miguel Delibes wis karir sastra prolific, ngadeg metu minangka salah sawijining novelis paling penting ing jaman pasca perang Spanyol. Repertoar ekstensif ngemot luwih saka 60 karya, kalebu novel, crita cekak, esai, buku lelungan lan mburu. Kasuksesané dicethakaké ana ing rong puluh penghargaan lan pengakuan, uga ing adaptasi karya-karyané kanggo film, téater lan televisi.

Ringkesan saka Wong sesat

Salcedo kulawarga

Salcedes, Don Bernardo lan garwane CatalinaDheweke minangka pasangan posisi sosial sing apik, amarga bisnise nganggo kain wol. Meh wolung taun wis nyoba kanggo engender - ora kasil- kanggo ahli waris kanggo properti lan kasugihane. Miturut rekomendasi saka kenalan, padha menyang dhokter Almenara, sing, kanggo dangu, mbantu karo macem-macem Techniques pembuahan.

Kepengin meteng

Sanajan nindakake macem-macem prosedur, doña Catalina ora bisa ngandhut, mula dheweke mutusake kanggo nyerahake ide kasebut. Ora suwe sawise, nalika pangarep-arep wis ilang, lady ana ing tape. Don Bernardo seneng banget karo kabar kasebut, amarga pungkasane dikaruniai anak lanang.

A acara elek

Tanggal 30 Oktober 1517, Dona Catherine ngandhut anak sing sehat sing padha dibaptis minangka Cipriano. Nanging,, senadyan kabungahan sing diasilake dening rawuh, ora kabeh ana rasa seneng. Nalika nglairake, ing wanita komplikasi sing ora bisa diobati dening dokter, lan sajrone sawetara dina dheweke seda. Ibu Salcedo dikubur kanthi pakurmatan lan kamulyan, amarga ana hubungane karo kelas sosial lan bedane.

Nolak

Don Bernardo ambruk sawise tiwas bojone lan ditolak bayi amarga nganggep dheweke luput saka kedadeyan kasebut. Senadyan iki, wong kudu duwe ngurusi golek perawat kanggo Cipriano. Mangkene carane karyawan minervine, bocah wadon umur 15 taun sing nandhang sangsara saka bayine, mula dheweke bisa nyusoni bocah cilik kasebut tanpa masalah.

Dikirim menyang panti asuhan

minervine dheweke ngasuh bocah kasebut pirang-pirang taun, ngrumat lan maringi katresnan saka ibu sing dak butuhake. Wiwit aku cilik, Cipriano manis lan wicaksana, kualitas negatif kanggo Don Bernardo, sing ngupaya nyandhet dhèwèké. Bapake ora ngupayakake tresna marang dheweke lan suwe-suwe rasa sengit kasebut dibales. Iki nyebabake wong iki internalize iku - Minangka cara paukuman - ing panti asuhan.

Wektu angel

Cipriano tetep ing asrama iku angel, ana kedah ngadhepi kasangsaran kajawi tumindak ala. Nanging, ing papan kasebut dheweke sinau lan entuk kawruh sing maneka warna. Ing taun-taun kasebut, dheweke krungu babagan aliran Protestan pisanan babagan Katulik ing Eropa. Dheweke uga kerja sama karo kanca-kancane kanggo ngrawat wong sing lara amarga wabah sing ngrusak Castile, sing nyebabake ewonan tiwas.

Yatim piatu lan waris

Epidemi sing nggegirisi nyedhaki Ciprianowiwit kelangan bapake ing tangane pageblug. Sawise seda Don Bernardo, wong enom iku, saiki dadi yatim piatu, mung warisan saka properti kulawargane. Ora let suwe, dheweke njupuk alih bisnis lan nggawe ide sing apik sing nggawe luwih makmur. Kreasi anyar dheweke - jaket kulit - banget populer karo populasi lan tambah dodolan.

Pangowahan amba

Gesang saka Sivanus apik banget, kalebu ketemu katresnan ing jejere theo, wong wadon ayu sing wis nikah karo. Bebarengan karo dheweke, dheweke duwe wektu sing apik. Nanging, rasa seneng mboko sithik sirna, wiwit saperangan ora bisa duwe anak. theo dadi kepengin banget pungkasane ora seimbang mental y ditampa ing institusi ngendi pungkasanipun dheweke seda.

Pungkasan sing ora dikarepke lan kejam

Iki ngganti urip Cipriano —Wong sing religius banget — amarga dheweke nyalahake awake dhewe amarga kedadeyan kasebut lan panyuwunan dileksanakake ing salawas-lawase. Wiwit kuwi, wiwit ketemu karo kelompok Lutheran lemah, sing tumindak kanthi wicaksana kanggo slamet saka Inquisition Suci.

Kasunyatané diowahi nalika Filipus II - Katholik iman - dheweke ngganti bapake ing edhampar, Lha iki dhawuh kanggo mungkasi kabeh bid'ah ana ing kraton. Dioyak-oyak ora karuan; nasib elek nunggu wong Protestan ing wektu sing dicekel lan ora nolak iman. Sing mundur bisa slamet. Nanging, Cyprian ora gelem nyerahake dogma, lan tetep teguh ing kapercayan nganti pungkasan.

Data dhasar saka karya

The Heretic iku sawijining novel sing diset ing Valladolid, Spanyol, ing abad kaping XNUMX, nalika pamaréntahan Carlos V. Buku kasebut Iki dikembangake ing 424 kaca kanthi telung bagean utama sing dipérang dadi 17 bab. Plot kasebut digambarake dening narator wong katelu sing maha ngerti, sing nyritakake urip paraga utama, Cipriano Salcedo.

Ringkesan biografi penulis, Miguel Delibes

Miguel Delibes Setien Dheweke lair tanggal 17 Oktober 1920 ing kutha Valladolid, Spanyol. Wong tuwané yaiku María Setién lan Profesor Adolfo Delibes. Dheweke sinau sekolah dasar ing Colegio de las Carmelitas ing kutha asale. Nalika umur 16 taun, dheweke ngrampungake gelar sarjana ing Sekolah Lourdes. Rong taun mengko —Sawise wiwit perang sipil ing Spanyol—, kanthi sukarela gabung karo Angkatan Laut.

Kutipan dening Miguel Delibes.

Kutipan dening Miguel Delibes.

ing 1939, sawise pungkasan konflik bersenjata, Dheweke bali menyang Valladolid lan wiwit sinau ing Institut Perdagangan. Sawise ngrampungake gelar, dheweke mlebu ing Sekolah Seni lan Kerajinan kanggo sinau Hukum. Ing wektu sing padha, dheweke kerja minangka kartunis lan kritikus film kanggo koran kasebut Castilla Lor. Ing taun 1942, dheweke dijuluki Mercantile Intendant ing tengah Altos Estudios Mercantiles de Bilbao.

Lomba sastra

Dheweke miwiti ing jagad sastra kanthi sikil tengen amarga karyane Bayangan cemara kasebut dawa (1948), novel kang nampa penghargaan Nadal. Rong taun sabanjure, dheweke nerbitake Malah wis awan (1949), karya sing nggawe dheweke nandhang sensor dening Francoists. Senadyan iki, penulis ora mandheg. Sawisé buku kang katelu, Caranipun (1950), nampilake karya saben taun, kalebu novel, crita, esai lan log perjalanan.

Wiwit Februari 1973 - lan nganti dina seda -, Delibes manggoni kursi "e" saka Royal Academy Spanyol. Ing karir ekstensif minangka panulis, dheweke nampa penghargaan penting kanggo karya-karyane, uga gelar sabab kehormatan ing macem-macem universitas. Padha ngadeg metu saka wong-wong mau:

  • Penghargaan Pangeran Asturias kanggo Sastra (1982)
  • Doctor honoris causa saka Universitas Complutense Madrid (1987)
  • Bebungah Nasional kanggo Aksara Spanyol (1991)
  • Penghargaan Miguel de Cervantes (1993)
  • Medali Emas Castilla y León (2009)

urip pribadi lan pati

Gambar placeholder Miguel Delibes Dheweke nikah karo Ángeles de Castro tanggal 23 April 1946, karo sopo duwe anak pitu: Miguel, Ángeles, Germán, Elisa, Juan Domingo, Adolfo lan Camino. Ing taun 1974, seda garwane nandhani sadurunge lan sawise uripe, mula dheweke nyuda kacepetan publikasi. 12 Maret 2010, sawise nandhang sangsara suwé saka kanker, seda ing omahe en Valladolid.

Ing taun 2007, kanggo ulang tahun penulis sing kaping 87, penerbit Destino lan Círculo de Lectores nerbitake pitung buku sing nyusun karya-karyane. Iki yaiku:

  • Penulis novel, I (2007)
  • Souvenir lan lelungan (2007)
  • Novelis, II (2008)
  • Novelis, III (2008)
  • Penulis novel, IV (2009)
  • Pamburu (2009)
  • Wartawan. The essayist (2010)

Novel panganggit

  • Bayangan cemara kasebut dawa (1948)
  • Malah dina iki (1949)
  • Caranipun (1950)
  • Putrane sing daksembah Sisi (1953)
  • Diary Hunter (1955)
  • Buku harian wong sing migran (1958)
  • Godhong abang (1959)
  • Tikus (1962)
  • Limang jam karo Mario (1966)
  • Pasemon babagan castaway (1969)
  • Pangeran dethroned (1973)
  • Perang para leluhur kita (1975)
  • Suara sing dibantah Señor Cayo (1978)
  • Wong-wong sing suci (1981)
  • Layang tresna saka jinis kelamin sing voluptuous (1983)
  • Bandha (1985)
  • Kayu pahlawan (1987)
  • Lady ing latar mburi abu-abu (1991)
  • Buku harian pensiunan (1995)
  • Wong sesat (1998)

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.