Wis ana sing menang beasiswa AlhóndigaBilbao nomer loro

Deleng ing komik:

AlhondigaBilbao wis ngumumake jeneng pemenang beasiswa komik AlhóndigaBilbao nomer loro. Iki Martin Romero, wong Galicia enom saka A Coruña sing, bebarengan karo 40 wong liyane, melu beasiswa AlhóndigaKomik edisi nomer loro iki (salah sawijining beasiswa paling bergengsi lan lengkap ing adegan komik negara).

Beasiswa iki dianugerahi, kanggo taun kaping pindho, kanthi kolaborasi karo 'La Maison des Auteurs ”ing Angoulema, pusat prestise internasional sing diakoni, dununge ing Prancis, khusus kanggo komik lan seni audiovisual liyane (film animasi, game video, .. . lan liya-liyane.) Lan sing nyambut gawe kanggo para penulis sing menehi kahanan kerja sing kondusif kanggo nggawe, kanthi tujuan kanggo nindakake proyek dhewe.

Beasiswa iki minangka bagean saka inisiatif sing beda sing ditindakake AlhóndigaBilbao kanggo promosi komik. Mula, Pusat Leisure and Culture ing mangsa ngarep bakal dadi pusat sumber daya genre iki kanthi tujuwan kanggo promosi nggawe komik lan ningkatake munculé talenta anyar ing bidang sastra iki.

Inisiatif kasebut bertujuan kanggo promosi kreasi, lan nyengkuyung munculé talenta anyar ing bidang komik. Kanggo tujuan kasebut, AlhóndigaBilbao bakal menehi dana kanggo merealisasi proyek sing dipilih kanggo nilai seni lan sifat inovatif.

Catalan Clara-Tanit Arqué dadi juara beasiswa taun kepungkur, lan sajrone taun iki dheweke bisa nggawe proyek komik dhewe ing fasilitas La Casa los Autores.

Inisiatif dening AlhóndigaBilbao minangka bagean saka perjanjian kolaborasi sing ditandatangani karo "Cité Internationale de la Bande dessinée et de l´image" kanggo promosi inisiatif sing ana gandhengane karo komik lan tren audiovisual liyane sing saiki lagi berkembang.

Sing menang
Martin Romero (A Coruna 1981)

Iki bakal dadi kaping pisanan dheweke ngadhepi proyek sing padha. Kira-kira patang taun kepungkur, dheweke nggawe komik pertamane kanggo Fanzine Cabezudo, mbaka sethithik dheweke nemokake kemungkinan lan rasa kanggo medium kasebut nganti dheweke nganggep penting banget ing uripe. Sajrone wektu iki, amarga wis maca, nganalisis lan nggawe komik, dheweke wis ngerti akeh perkara sing dikarepake kanggo praktik ing proyek kasebut.

Martín Romero wis ngrampungake Siklus Ilustrasi Dhuwur ing Escola Masana ing Barcelona lan Siklus Pariwara Grafik sing luwih Dhuwur ing Sekolah Seni Falcón ing Lugo. Antarane penghargaan paling anyar, hadiah kaping pisanan GZ Crea Cómic (1) lan hadiah kaping pisanan kanggo Cómic de Reus (2008) kudu disorot. Publikasie kalebu The New Raemon (B-core / Cydonia) lan macem-macem kolaborasi rutin ing fanzine, "Sick Fanzine", "Gagarin", Infernalia "," Smile "," Lunettes ", lsp.

Beasiswa Beasiswa
Beasiswa AlhóndigaBilbao-Cómic dianugerahi:
• Akomodasi ing apartemen individu kanthi maksimal rolas wulan (listrik, gas lan banyu kanggo pihak liya).
• Akses menyang peralatan lan kabeh layanan La Maison des Auteurs.
• Sewu euro saben wulan nganti maksimal setaun.
• AlhóndigaBilbao, dhewe utawa kanthi kolaborasi karo penerbitan khusus, bakal nyinaoni kemungkinan nerbitake proyek kasebut ing taun sawise beasiswa pungkasan. Publikasi kasebut, yen ana, bakal ana ing basa Basque lan Spanyol.

Hakim

Juri sing nindakake seleksi kasebut kalebu saka kartunis, panulis skrip lan kritikus khusus prestise sing diakoni ing bidang iki lan dipimpin dening Paco Roca, pemenang Hadiah Komik Nasional 2008 lan dheweke uga kalebu bagean: Álvaro Pons, Juan Manuel Díaz de Guereñu, Paco Camarasa, José Ibarrola lan, Antonio Altarriba.

'La Maison des Auteurs ”dening Angoulema

Wiwit digawe ing 1974 Festival Komik Internasional kaping pisanan, Angoulema wis mantep dadi ibukutha seni kaping 9. Ing acara iki, macem-macem struktur - Pusat Jalur Komik Nasional, Sekolah Pedagang Film Animasi - luwih milih munculnya dinamika permanen kanggo kutha lan wilayah kasebut.
Kanggo menehi dhukungan konkrit kanggo para pencipta gambar sing urip ing Angoulema utawa pengin manggon ing Angoulema, 'La Maison des Auteurs' digawe, lawange dibukak ing wulan Juli 2002.

'La Maison des Auteurs ”yakuwi:
• Nyedhiyakake kahanan kerja sing kondusif kanggo nggawe, nampani panulis kanggo nindakake proyek profesional ing proyek kasebut.
• Nampilake pertunjukan kreasi ing bidang komik, film animasi lan multimedia, liwat pameran lan acara.
• Usul pusat sumber daya teknis lan dokumenter.
• Dadi papan kanggo rapat lan ijol-ijolan.
• Kontribusi kanggo nglindhungi undang-undang penulis lan mbela properti intelektual ing bidang penciptaan seni.

Wiwit dibukak ing taun 2002, Dewan Penulis nampi luwih saka pitung puluh panulis, anyar lan profesional, saka Prancis lan negara liya, kanggo ngembangake proyek sing ana gandhengane karo komik utawa crita crita grafis. Antarane misuwur, antara liya, Jimmy Beaulieu, asale saka Quebec, wong Amerika Richard McGuire lan Jimmy Johnson utawa Nikolaï Maslov saka Rusia. Kabeh penulis kasebut entuk bathi saka kerangka peralatan gratis, saka lokakarya individu utawa kolektif, dilengkapi bahan sing dibutuhake kanggo nggawe gambar (stasiun komputer, papan gambar, scanner, ... lsp).

Ruang umum kayata ruang komputer lan reprografi, ruang dokumentasi, ruang pameran lan konferensi, kalebu sumber daya liyane, uga kasedhiya kanggo para beasiswa.

Beasiswa AlhóndigaBilbao nomer loro


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.