Wilkie Collins. Pengetan kelairan. Buku utama

Wilkie collins minangka salah sawijining novelis Victoria sing hebat lan lair dina kaya dina iki saka 1824 en London. Sukses banget ing jamane, yaiku cikal bakal novel detektif lan misteri. Kanca cedhak Charles Dickens, bareng uga nerbitake sawetara buku. Dina iki ing memori dheweke kelingan karya-karyane sing paling misuwur kayata Moonstone o Wanita sing nganggo putih antara liya

Wilkie collins

William Wilkie Collins putrane Harriet Geddes lan dening pelukis William Collins. Kayane ngarahake seni ing wiwitan lan sinau lukisan ing masa kanak-kanak. Mengko dheweke mutusake Tengen, nanging dheweke ora nate nindakake hukum lan nyerahke kabeh marang sastra.

Dheweke nerbitake critane kanthi cicilan, kaya umume panulis, lan biasane dikenal minangka cikal bakal novel detektif ing Inggris. Kanthi Charles Dickens, yaiku kanca gedhe lan karo dheweke uga ana hubungane karo perkawinan sedulur lanang wadon karo putri Dickens, dheweke nulis sawetara novel lan main bebarengan. Iki minangka sawetara sing paling dieling-eling.

Sawetara buku

Moonstone

Dianggep a karya agung, iku sing paling dikenal, khusus kanggo sawijining teknik narasi sing menehi seri hkasunyatan sing misterius saka sudut pandang sing paling beda saka paraga.

Un intan larang regane sing ngganti warna, Moonstone, dicolong saka patung dewa Hindhu dening a petugas inggris senadyan ipat ing. Sawetara taun mengko, ponakan wadon, wanita enom sing sugih, pusaka permata kanggo ulang taune. Nanging ana telung wong Hindu sing pengin pulih amarga dheweke nganggep minangka watu suci. Liwat saben deskripsi sing ditindakake saben saksi babagan apa sing dheweke weruh lan dirungokake nalika semana, dheweke kudu ngrampungake skein kasus sing kayane ora bisa dirampungake.

Wanita sing nganggo putih

Novel liyane sing kebak misteri sing nyritakake a guru gambar enom, Walter Hartright. Siji wengi Hartight iku ditemokake ing dalan karo wanita misterius nganggo klambi putih, lan aja mbayangno yen sampeyan miwiti a ngulandara kanthi konsekuensi sing ora bisa diramal. Petualangan kasebut diwiwiti kanthi pindhah menyang omah gedhong ing pesisir Inggris Lor Kulon menyang pituture sadulur loro. Ing kana bakal nemu katresnan ing salah sawijine lan a intrik sing bakal dicritakake dening para protagonis.

Topeng sing dicolong

Iki bisa digunakake tututi ing suksese sukses sing duwe kancane Dickens Crita Natal. Mula, Collins nerbitake wulan Desember uga minangka crita, nanging tartamtu lan beda, kanthi sentuhan misteri lan ironi.

Protagonis yaiku Ruben Wray, aktor pensiunan panggung lan kepinteran ing lakon Shakespeare Tekan kulawarga karo omah anyar ing Tidbury-on-the-Marsh, Ruben narik kawigatene sawetara tangga teparo kanthi nggawa aman yen dheweke nemokake ndhelik ing jubah kasebut. Dadi, dheweke nganggep Wray lan kulawargane sugih, sanajan kothak mung ana "topeng dicolong", tiron plester saka dhadha shakespeare ditemokake ing greja Stratford-upon-Avon lan regane luwih akeh kanggo sing duwe tinimbang bandha ing jagad iki. Nanging ana liyane rahasia konco topeng iku.

Wong sing ireng

Maneh kanthi teknik narator, surat lan buku harian sing beda-beda, Wilkie Collins nggawe crita karo a ngrebut biyung, a kepungkur wirang, a krama apus-apus lan pusaka padudon. Lan yaiku sawise a kedadean tragis sing nyiksa dheweke, protagonis, Lewis romayne, dheweke ngunci ing omah negarane, adoh saka masarakat ing London. Nanging sing ayu lan pinter Stella bakal menyang ngluwari dheweke kurungan sukarela. Kangge, bapak skema benwell duwe ambisi rencana kanggo njupuk a biyung lawas ditemokake ing latar Romayne, sanajan sampeyan kudu teka ing antarane pemuda loro kasebut.

Karo Dickens

Jerone es

Dikandhut wiwitane minangka potongan dramatis, nanging pungkasane dadi novel. Protagonis, Clara Burham lan Frank Alderley, dheweke ketemu ing tarian sing apik lan Clara bakal tresna banget karo dheweke. Nanging kepiye sampeyan bakal nerangake Richard Wardour, penggugat, sing nembe bali saka India kanggo tunangan karo dheweke. Lan apa reaksi Wardour nalika ketemu karo Alderley. Konfrontasi lan intrik dilayani.

Pungkasan

Iki novel intrik lan dongeng gaib winastan yaiku pisanan ditulis dening Collins lan Dickens. Nyawiji ing karakteristik kreatif saka loro penulis lan coba kepiye la vida saben dinane pengusaha dadi rumit dumadakan. A angel janji digawe kanggo kanca, ing ngiyanati saka wong sing dipercaya lan kepinginan Yen wis pantes ditresnani, dheweke bakal malih urip.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.