Wektu ing antarane lapisan

Wektu ing antarane lapisan

Wektu ing antarane lapisan

Wektu ing antarane lapisan (2009) minangka novel saka panulis Spanyol María Dueñas. Iki minangka narasi sing digawe kanthi apik babagan urip Sira Quiroga sing sregep, tukang gawean enom sing ninggalake Madrid sawetara wulan sadurunge Perang Sipil. Kangge, kanggo sing maca, pendekatan penulis babagan konteks sejarah kritis ing Spanyol lan Eropa katon jelas.

Amarga sebab iki, buku iki nduweni wigati sing ora bisa dipungkiri minangka kesaksian nalika semana (kajaba nostalgia sing dikirim). Kabeh, plot katresnan lan rasa lara, ditambah katrangan kasunyatane wektu kasebut kanthi urutan sing cukup sugeh lan nyenengake. salah sawijining karya paling luar biasa sing ditulis ing basa Spanyol ing milenium anyar.

Ringkesan saka Wektu ing antarane lapisan

Pendekatan awal

Sira Quiroga minangka juru rias sing enom lan apik banget sing nampa warisan penting saka bapake, sing menehi rekomendasi kanthi kuat supaya ngungsi Spanyol. 30-an liwat, ing wayah wengi Perang Sipil, Sira bisa ngrasakake kekerasan ing lingkungan. Kajaba iku, wanita enom kasebut tresna banget karo Ramiro, sanajan dheweke mutusake pindhah menyang ibukutha Maroko.

Amarga alasan kasebut, bocah wadon menyang Tangier nututi lakune sing dikasihi. Nanging, petungane ora katon prevarication, ngapusi lan ala ing bagean Ramiro. Akibate, Sira rumangsa ditinggal ing Afrika Lor Lor lan dirampok wong sing kondhang iki (uga utang).

Bangkit maneh

Sira bisa ngalahake sanajan ana kahanan sing angel; Dheweke mutusake kanggo nerusake perdagangane dadi tukang rias supaya bisa urip, lan malah tresna maneh. Kanthi ngono, dheweke dheweke kekancan karo sawetara klien… Persahabatan anyar sing ana gandhengane karo politik ing tengah-tengah kekuwatan perang sing gedhe banget nyebabake kedadeyan sing radikal.

Mengko, Sira Quiroga mutusake kanggo dadi mata-mata kanggo pasukan sekutu lan melu kanthi cara pinunjul ing acara Perang Dunia II. Sanajan ing pungkasan narasi kasebut kabukten manawa protagonis mung pengin urip tentrem, luwih akeh geger sing nunggu dheweke ing papan sing dituju. Nanging, kedadeyan kasebut diandharake ing sira, bagean liya saka Wektu ing antarane lapisan (dirilis April 2021).

Analisis ing Wektu ing antarane lapisan

Novel sejarah sing asli banget

Ing buku iki, panulis nganggep proyek sastra sing ambisius, ora bisa dianggep entheng karo referensi sejarah sing dianggep. Akibate, kalebu karakter nyata lan kedadeyan sing kedadeyan ing taun 30-an ing Spanyol penting banget kanggo narasi kasebut.

Saliyane iki - liwat pengalaman protagonis-, Dueñas kanthi cetha nerangake konteks Perang Dunia II. Kanggo iki, panulis nggunakake deskripsi lan referensi sing nuduhake visine babagan konflik perang sing paling penting ing sejarah umat manungsa. Tujuane kanggo njaga tragedi perang laten ing memori pamaca.

Tema penting ing novel kasebut

Temenan, nalika ngadhepi novel sejarah, ora mungkin menehi relevan penting karo konteks sing dicritakake kedadeyan kasebut. Mula, Wektu ing antarane lapisan sing maca tetep ngetutake uripe Sira Quiroga, nalika nuduhake tampilan perang. Kanthi tembung liyane, tema perang ing kahanan manungsa kalebu kabeh crita.

Apa maneh, protagonis - kanthi jeneng kode Arish Agoriuq - dadi bagean utama spionase Inggris nalika Perang Dunia II. Paralel, aspek taktik rumit ing perang kapapar sing ngluwihi bencana sing ora bisa diendhani. Kajaba iku, pendekatan kanggo Perang Sipil Spanyol nerangake kepiye lingkungan sosial amarga ana konflik kasebut.

Adaptasi televisi

Panriman masarakat sing apik banget ditambah karo ulasan sing disenengi Wektu ing antarane lapisan digawa menyang layar cilik. Amarga iki, Ing 2013, stasiun televisi Antena 3 ngrekam seri kanthi jeneng sing padha sing saiki duwe 17 episode. lan wis nglumpukake pirang-pirang penghargaan.

Uga, Seri kasebut nduweni pemeran internasional sing dipimpin dening aktor-aktor saka perawakan Adriana Ugarte, Peter Víves lan Hanna New, lan liya-liyane. Saben episode seri mbutuhake anggaran rata-rata setengah yuta euro, utamane amarga setelan periode lan kostum.

Wiwitane franchise?

Nanging, dhuwit wis larang banget, amarga level pamirsa ing musim kapisan ora mudhun luwih saka 11%. Kalebu, episode kaping sewelas, "Bali menyang wingi", katon udakara 5,5 yuta pamirsa (27,8% disetel ing tanggal 20 Januari 2014).

Pungkasan, karo Bukak saka sira (2021) María Dueñas mbukak lawang kanggo pangiriman liyane sing dibintangi Sira Quiroga - Arish Agoriuq. Amarga popularitas lan nomer komersial sing dipikolehi ing layar cilik, pamirsa sing nganggo basa Spanyol ora bakal kaget yen episode anyar saka seri kasebut muncul.

Babagan panganggit, María Dueñas

Dheweke dadi guru lan panulis Spanyol sing lahir ing taun 1964, ing Puertollano, provinsi Ciudad Real, Spanyol. Sadurunge miwiti karir sastra sampeyan, Sing duwe Dheweke nindakake akademik kanthi piwulang luwih saka rong puluh taun ing Universitas Murcia. Kajaba iku, wanita Puerto Rico duwe gelar doktor ing bidang Filologi Inggris lan wis ngakoni kegiyatan budaya lan riset ing bangsa Iberia.

Saiki, María Dueñas urip ing Cartagena, nikah karo profesor universitas lan duwe anak loro. Paralel, nyoroti kegiatan intelektual sing diterbitake karo novel terbitane ing taun 2009: Wektu ing antarane lapisan. Amarga iku, dadi misuwur ing saindenging Eropa lan bagean liyane ing saindenging jagad.

Pengaruh saka Wektu ing antarane lapisan

Novel iki dadi terbitan paling larang, diterjemahake nganti meh patang puluh basa lan malih dadi seri televisi dening saluran Antena 3. Kanthi cara sing padha, thanks kanggo judhul iki amarga Amarga nampa sawetara dekorasi. Antarane, Kutha Cartagena Hadiah kanggo Novel Sejarah (2010) lan Hadiah Budaya 2011 (kategori literatur) Kutha Madrid.

Sawise rolas taun diterbitake, Wektu ing antarane lapisan nglumpukake luwih saka limang yuta sales internasional. Nanging, kayane ora cukup, novel kasebut wis diterbitake paling ora pitung puluh kaping saindenging Eropa lan papan liya ing jagad iki.

Buku-buku María Dueñas liyane

Popularitas saka Wektu ing antarane lapisan digunakake dening panulis Spanyol kanggo promosi publikasi ditulis sabanjure. Liyane, ora diraguhi, Mision Lali (2012), Temperance (2015) lan Putri Kapten (2018)Dheweke duwe pesona dhewe lan digawe kanthi trampil. Nyatane, Mision Lali y Temperance dheweke uga wis diadaptasi kanggo televisi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.