Philip Marlowe. 6 pasuryan detektif ing bioskop

Philip Marlowe wis akeh pasuryan ing bioskop

Philip Marlowe minangka karakter sing paling dikenal lan diakoni Raymond Chandler, ingkang pati sing anyar wis rampung dina iki mengeti. Detektif misuwur kanthi detektif iki duwe sawetara adaptasi film kanthi macem-macem pasuryan, sanajan tanpa mangu sing paling kita eling yaiku Humphrey. Bogart. A versi anyar wis dirilis banget bubar lan pasuryan sing sijine dening aktor Irish Liam Neson. Supaya kita njupuk dipikir ing Marlowes liyane ing layar amba lan ing cilik.

Philip Marlowe. 6 pasuryan

Dick Powell - Kisah Detektif (1944)

Powell sadurunge wis main peran wong becik lan wanted kanggo menehi wong a bali menyang cathetan sampeyan ing kulit Marlowe. Film iki disutradarai dening Edward Dmytryk, kang ngatur kanggo dijupuk cukup uga tutul saka wit lan fluidity lisan saka gaya Chandler kang. Iki dianggep minangka salah sawijining judhul pisanan ireng sing nandhani genre kasebut lan bisa urip maneh karir aktor, sing ditindakake kanthi apik, lan uga didhukung dening Claire Trevor kaya femme fatale kanggo nggunakake.

Argumentasi dadi babagan apa ing wiwitan katon kaya a kasus rutin sing ex-con Moose komisi Marlowe sing nemu rumit nalika seri saka hering abang sing nuduh protagonis sawetara Kadurjanan sing durung setya

Humphrey Bogart— Impen sing langgeng (1946)

Rong taun mengko teka judhul iki katuntun dening howard hawks sing ora mung siji sing paling diakoni saka sajarah genre, nanging wayang ing kabeh wektu. Dheweke uga menehi kita pasuryan paling misuwur saka Marlowe: siji saka Bogart. Kajaba iku, aktor uga menehi peran luwih apik tinimbang apik kanggo dheweke fisik hard, kesenengan kanggo ngombe lan tutul impertinent lan garing karakter.

El padu iku uga salah siji sing paling berbelit-belitDadi ana anekdot nalika Hawks nimbali novelis kanggo takon sapa sing mateni, dheweke mangsuli "apa wae sing dikarepake amarga aku ora ngerti." Dheweke syuting, uga, iku uga soko rumit wiwit direktur wis tuku hak kanggo novel saka Chandler. Lan kanggo ndhuwur iku, protagonis, Bogart lan Lauren Bacall, miwiti romance sing bakal puncak ing wedding telung sasi mengko.

James Garner— Marlowe, detektif banget pribadi (1964)

Ing kabisat rong puluh taun, kita duwe versi iki sing wis ngedhunake level banget amarga nyritakake petualangan Marlowe kanthi nada komedi. Lan sawise mati Chandler ing taun 1959, Hollywood njupuk luwih akeh kebebasan karo karyane.

Diarahake dheweke Paul Bogart lan adaptasi novel kasebut Adhik cilik. Aktor James Garner uga ora apik banget babagan interpretasi detektif kasebut, nanging nada sing luwih entheng kasebut umume nyalahake dheweke. Minangka kasunyatan curious, kita kudu nuduhake katon saka Bruce Lee, sing wis dikenal ing Amerika Serikat, umpamane adegan nalika dheweke ngrusak kantor Marlowe kanthi tendangan terbang sing misuwur.

Robert Mitchum— Bye boneka (1975)

Katuntun dening Dick Richards Sepuluh taun salajengipun, sampeyan pengin nang maneh amba karo wong Hollywood luwih klasik, lan uga ireng, kaya Robert Mitchum, dheweke wis meja minangka detektif. Nanging Mitchum wis ngladeni dheweke 57 taun lan ora menehi umur detektif ing novel.

Bye boneka Iku wis dicocogake kanggo film sadurunge, nanging versi iki akeh looser lan ora soften a alur banget kasar saka prostitusi lan jina. Ing cast padha Charlotte Rampling lan penasaran liyane: enom Sylvester Stallone, sing mung bisa main preman. Mitchum seneng karo karakter kasebut lan mbaleni maneh ing karakter liyane versi mengko saka Impen sing langgeng ing 1978. Iku ing mung aktor sing wis bola ing peran Marlowe.

Powers Boothe – serial TV (1983-1986)

cunt 2 mangsa saka 11 episode, seri 80-an iki disetel ing Los Angeles nalika taun 30-an lan diadaptasi. crita beda saka Chandler. Iki uga dibintangi dening aktor karakter kayata Powers Boothe, sing nuduhake gerakan stony karakter kasebut. Bisa dideleng ing YouTube.

Liam Neeson - Marlowe (2022)

Pungkasan kita duwe paling anyar versi film langsung judhul minangka detektif lan kang wis diarahake Neil Yordania. Lan wong lanang kaya Philip Marlowe ing abad kaping XNUMX wong lanang kaya Liam Neeson nyilihake pasuryane.

Alur adaptasi novel kasebut Pirang mata ireng sing mlebu John banville ing 2014 ing ngendi dheweke urip maneh detektif Chandler. Iki disetel ing pungkasan taun 30-an, ing Los Angeles jagading jagad, ngendi Marlowe nyewo kanggo golek mantan pacar saka pewaris glamor (dimainake dening Diane Kruger), sing putri saka bintang film kondhang (Jessica lange). Nanging ilang sing arep sijine Marlowe ing investigasi banget mbebayani ngendi saben wong sing melu duwe soko kanggo ndhelikake.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.