Veronica Garcia-Peña. Wawancara karo penulis The Island of the Muses

Fotografi: Verónica García-Peña, profil Twitter.

Verónica García-Peña asale saka Alava, manggon ing Gijón lan saiki gelar Sosiologi lan Jurnalisme, uga panulis. Matur nuwun sanget wektu lan kebecikan kanggo yaiku Interview ing kana dheweke crita babagan novel paling anyar, Pulo muses, finalis kaping papat saka 2020 Planeta Prize, lan sawetara lagu liyane.

Veronica Garcia-Peña— Wawancara

  • Warta LITERASI: Novel paling anyar sampeyan judhul Pulo muses. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

VERONICA GARCIA-PEÑA: Ing idea Aku ngimpi. Iku bisa uga muni dicokot fanciful, nanging iku. Aku ngimpi bab pisanan meh rampung, lan aku ngimpi kanthi jelas, nyata banget, mula aku ora bisa nolak nerusake crita kasebut. Aku pengin ngerti apa sing bakal dadi karakter ing pulo kasebut ...

Mangkono lair Pulo muses ing ngendi aku ngajak sampeyan 1936 lan dakaturake marang kowe Ricardo Pedreira Ulloa, panulis tormented dening mundhut saka inspirasi, bali menyang Manor kulawarga ngendi dheweke tansaya munggah, dumunung ing pulo Galicia. Ana, ing katon wanita misterius dheweke bali bakate, nanging uga ngeling-eling crita sing wis dikubur dening lalen lan keluwihan luwih saka sepuluh taun. Setengah memori sing ngganggu dheweke lan meksa dheweke ngadhepi enigma kepungkur.

  • TO THE:Sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

VGP: Buku pisanan sing nggawe aku mikir dadi penulis yaiku Cahya, dening Stephen King. Aku maca ing umur sing mbok menawa ora cocok banget, 13 utawa 14 taun. Aku ngelingi insomnia sing nyebabake aku, nanging, ing ndhuwur kabeh, tingling khusus sing nandur ide ing sirahku. Aku pengin bisa siaran kaya King. Marang crita, invent panggonan, mbangun donya. Aku kepingin dadi panulis. Sawise buku kasebut teka liyane, kaya Byron, Poe, Becquer, Henry James utawa Wilkie Collins, lan aku tresna karo Shakespeare lan Kalderon.

crita pisanan sing tak tulis yaiku a soneta. geguritan. Ing sekolah. soneta darmabakti kanggo pati kang isih tak kenang.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

VGP: Aku tansah angel milih. Lan yen aku ora kudu milih, dhaftar iku ageng. Aku bakal pitutur marang kowe, saliyane sing wis kasebut, minangka wong sing bakal diilhami, refleksi, inspirasi, aku bakal milih sing apik banget. Joyce carol oates. Dheweke pantes Nobel lan saiki dheweke pantes.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

VGP: Nggawe akeh lan ketemu minangka akeh liyane. Nanging wong sing aku mikir babagan nalika aku macet yaiku Dorian Grey. Nggawe mesthi apik banget. Nyolong saka Wilde. Lan ketemu, mbok menawa Alice gould, protagonis saka Jalur bengkok Gusti Allah, dening Torcuato Luca de Tena. Iku bakal menarik kanggo ngobrol karo dheweke. Apik banget.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

VGP: diwaca maneh akeh bab sadurungé sadurunge terus lan Aku nulis paling crita kanthi tangan. Aku yakin aku duwe luwih akeh, nanging iki rong pets paling gedhe.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

VGP: Iku wis diganti liwat taun. Iku gumantung ing crita lan wektu kita manggon. Mangkono, wis ana kesempatan kang bagean paling manual wis rampung ing ruang tamu lan ing pawon; liyane, ing kantor. Senajan aku kudu ngakoni sing aku tambah akeh ing sih saka kamar dhewe lan ditutup.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

VGP: Akeh. Aku seneng misteri lan novel ireng, nanging aku eklektik ing pangertèn sing. Aku maca kabeh lan seneng kabeh. Maca kanggo kesenengan prasaja maca. 

  • Apa sing sampeyan waca saiki? Lan nulis?

VGP: Aku lagi maca Mangsa kekeringan pirang-pirang taun, dening Jane Harper, lan pungkasan Kompartemen #6, de Rosa Liksom. Aku interject sawetara dongeng saka Kumelun lan pangilon, dening Neil Gaiman.

Aku karo maca maneh salah sawijining naskahku sing paling anyar. Aku wis nulis akeh ing taun-taun pungkasan, sanajan durung diterbitake, lan wektune kanggo metu potlot lan penghapus.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

VGP: Apa saya rumit. Kajaba iku, pasar dadi polarisasi banget. Salah siji sampeyan komersial utawa sampeyan sastra, kaya loro ciri padha ora kompatibel. Terus, wiwit kapan karya sastra dadi ala? Apa kita ora ngomong babagan buku? Lan uga iku lagi liwat scripted. Aku Upaminipun iku amarga pengaruh lan sukses saka platform ndeleng lan cara sing akeh masyarakat ngonsumsi. A) Ya, buku punika produk konsumen sing kudu diwaca kanthi cepet, cepet banget, kanggo pindhah menyang sabanjure sanalika bisa. A tega amarga misale jek kula sing, ing cara iki, crita gedhe ilang.

Aku mutusaké kanggo nyoba iku amarga saka katresnan kanggo buku, kanggo kabeh buku, lan tresnaku marang apa kang digawa dening sastra kanggo manungsa. Kapasitas tanpa wates kanggo nggawe lan kaget sampeyan; kanggo tansah pengin liyane. Ora ana sing luwih apik tinimbang urip sewu lan nglakoni kanthi mung gelombang tangan nalika mbukak kaca.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

VGP: Bebener iku wis mengaruhi kula ing macem-macem cara. Aku duwe a wayahe pisanan karya gedhe lan inspirasi lan sawise, liwat wektu, total kunci maca lan panulis. Aku ora bisa konsentrasi. Begjanipun, aku bisa liwat.senajan isih abot. Lan nyimpen soko, aku ora ngerti. Isih esuk banget.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.