Bumi Jimena. Wawancara karo penulis Pati ing kertu

Fotografi: Jimena Tierra, profil Facebook.

Bumi Jimena iku saka Madrid lan wis profil multidisiplin minangka panulis, pangripta isi, guru, pelatih, editor y Manajer budaya. Dheweke nulis crita cekak lan puisi, sing wis ditampa sawetara penghargaan. Lan uga prosa, kanthi novel kaya Equinox y Ganti kelas. Saiki iku wektu kanggo genre fashion, ing angkara benerkaro Pati ing kertu kang dokumenter kanggo M+ wis disiapake. Dheweke dadi pangadeg label kasebut Grup Tierra Trivium darmabakti kanggo aktivitas budaya lan uga Kantor polisi festival novel ireng galapankrungu. Salajengipun, punika pelatih nulis kreatif lan ngarahake lokakarya maca ing perpustakaan UNED, CAM lan Fuentetaja, antarane liyane, lan wis melu minangka speaker ing akeh media. Aku matur nuwun banget kanggo wektu lan perhatian sing wis diwenehake marang aku. diwenehake kanggo iki Interview ing ngendi dheweke ngandhani sethithik babagan novel anyar kasebut lan babagan topik liyane.

Jimena Tierra - Wawancara 

  • SASTRA SAIKI: Novelmu sing pungkasan diterbitake kanthi irah-irahan pati ing kertu. Apa sampeyan bisa ngomong babagan iki lan saka endi ide kasebut?

JIMENA BUMI : Iku a angkara bener didokumentasikan ing julukan pembunuh dek sing medeni Komunitas Madrid lan taun ngarep bakal menehi tandha ulang taun kaping rong puluh saka kejahatane.

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan tulisan pisanan sampeyan? 

JT: Aku inget Kembang ing Loteng y Pemberontak. Lan, sadurunge iku, nanging ora suwe sadurunge, Ben tresna Ana, Kumbang mabur nalika surup, Paulina, Batautos do batautadas y Tandha Pirate.

Bab pisanan sing daktulis yaiku crita babagan kelinci sing ora seneng ing alas lan kekancan karo wit oak. Sing paling tuwa. Loro-lorone padha piyambakan. Aku ngirim menyang kontes Círculo de Lectores lan, untunge, ora menang.

  • AL: Penulis utama? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh periode. 

JT: Atusan. Carlos Bassas of the King, Ester Garcia Llovet, Anne sexton, Lewis Cernuda.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

JT: Aku seneng nulis buku Gambar placeholder Miguel Delibes, antisipasi karakter lan plot. Uga kebeneran, aku ora. Delibes mung ana siji lan ora bisa dikalahake.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

JT: Aku kudu todo iki didhawuhi watara kula. Lan, luwih becik, tanpa gangguan.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

JT: nggih jam kapisan esuk, ing kantorku. Aku rumangsa luwih seger kanggo nggambarake ide lan nransfer.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

JT: Ora ana genre sing aku ora seneng. Ana pengarang sing aku kurang seneng, ya.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

JT: Saiki aku maca Ora ana sing penting, dening Monica Rouanet. Aku iki superstitious nalika nerangake nulis. Aku nglakoni, nanging aku ora bisa ngomong plot. 

  • AL: Apa sampeyan mikir babagan penerbitan lan kepiye kabeh kegiatan budaya lan acara sing sampeyan lakoni karo Grupo Terra Trivium?

JT: Lanskap penerbitan bisnis cilik duwe masa depan sing angel. Krisis kertas global ngencengi kahanan ekonomi lan buku fisik dadi barang mewah. Begjanipun ana macem-macem alternatif lan kita maca bisa terus seneng hobi kita ing format liyane.

Ing istilah acara budaya, sawijining balapan adoh sing ndherek akeh gaweyan lan pengabdian liwat sawetara sasi lan banjur dibayangke ing sawetara dina.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bisa tetep positif kanggo crita utawa ide ing mangsa ngarep?

JT: Saben tahapan nduweni aspek positif, kaya angel. Utamane ing nulis. Ana tansah informasi kanggo njupuk kauntungan saka. Iku mung gumantung ing perspektif.

Sumber: situs web Jimena Tierra.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.