Susan Rubio. Wawancara karo penulis A Sky Full of Stars

Wawancara Susana Rubio

Susan Rubio | Fotografi: ©Juan Antonio Dorado

Susanna Rubio Dheweke lair ing Cambrils ing 1975 lan lulus ing Pedagogy saka Rovira i Virgili Universitas Tarragona. Nanging dheweke seneng banget babagan sastra lan sawijining dina dheweke mutusake nerbitake dhewe lan akeh sing maca kecanthol karo critane. Dheweke mlumpat menyang toko buku karo alexia saga, tonggak sejarah ing novel roman remaja. Lan judhul liyane yaiku Vera lan jagade Semesta cilik kita Aku duwe whatsapp utawa trilogi kang Ing Roma.

saiki saiki Langit kebak lintang, bagean liya saka Langit kebak mendhung lan kang belongs kanggo seri kang sadulur rembulan. Ing iki Interview Dheweke ngandhani babagan dheweke lan topik liyane. Matur nuwun kanthi sanget kanggo wektu lan kebecikan sampeyan.

 Wawancara - Susana Rubio

  • AKTUALITAS SASTRA Novel anyarmu duwe irah-irahan Langit kebak lintang. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

SUSAN RUBIO: Ing novel anyar iki aku nyritakake crita sedulur papat sing manggon ing omah kayu ing tengah alas, ing Negara Basque, karo bapake. Ing idea teka munggah nonton film Little Women, film sing aku tresna. 

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

SR: Ora mungkin ngerti sing pisanan amarga aku wis dadi pembaca sing apik, nanging aku kelingan Wong Hollister minangka salah sawijining favoritku. Crita kapisan yaiku sawise maca Senja, Aku iki inspirasi dening buku iki lan wrote a trilogi roman fantasi kang ana ing laci. 

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

SR: Penulis favoritku amarga akeh alasan yaiku Elisabet benavent sanajan saiki aku bisa menehi jeneng liyane kaya Collen Hoover, Santiago Diaz utawa Pierre Lemaitre. 

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

SR: Aku seneng ketemu Víctor de Valeria saka BenaventAku wis kabeh úa dadi a tresna perfecto. 

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca?

SR: Kanggo tansah nulis Aku butuh musik lan luwih kanggo a volume dhuwur. Kanggo maca aku mung butuh panglipur. 

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

SR: Aku seneng nulis ing omah, ing mejaku lan tanpa gangguan. Lan kanggo Lear Aku ora peduli, aku bisa papan apa wae.

lanskap penerbitan

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

SR: Aku seneng banget karo dheweke. thriller lan novel polisi, uga ing bayangan, nanging aku duwe wektu luwih angel golek crita sing pancene nyekel kula. 

  • Apa sing sampeyan waca saiki? Lan nulis?

SR: Aku maca Omah ing segara paling biru ing digital lan aku tresna iku. lan ing fisik Irina lan iku bakal dadi salah siji saka favorit. 

  • AL: Miturut sampeyan kepiye pemandangan penerbitan?

SR: Aku weruh yen wong maca akeh lan iku luar biasa apik, nanging kadhangkala aku mikir ana akeh banget buku lan kita maca mungkasi karo backlog kabeh buku (ya aku). 

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa tetep positif ing lingkungan budaya lan sosial?

MR: Nuwun sewu Ver carane wong ing ndhuwur ngatur kita lan kita ora nindakake apa-apa (aku pisanan). Sing positif yaiku yen kita mesthi bisa ngatasi, aku ora ngerti kepiye, nanging bisa. 


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.