Sara Gutierrez. Wawancara karo penulis The Last Summer of the USSR

Foto sampul: duweni saka Sara Gutiérrez.

Sara gutierrez Dheweke ahli oftalmologi, nanging dheweke uga nulis esai nganti laporan. Uga mbukak agensi Ingenio de Comunicación, bebarengan karo Eva Orue. Saiki dheweke wis nyedhiyakake novel, sing kaping pisanan, kanthi irah-irahan Musim panas pungkasan USSR. Ing iki Interview Dheweke ngandhani babagan iki lan nyritakake babagan liyane. Aku seneng banget karo wektu lan kabecikan sing wis diwenehake.

Sara Gutiérrez - Wawancara

  • Saiki KASUSUSTRAN: Novel paling anyar yaiku Musim panas pungkasan USSR. Apa sing sampeyan critakake ing kene?  

SARA GUTIERREZ: Pungkasan lan pisanan, nganti saiki kabeh sing daktulis yaiku esai utawa laporan gedhe.

Musim panas pungkasan USSR yaiku ... a crita adhedhasar perjalanan sing dak lakoni liwat tlatah Soviet, saka Segara Baltik nganti Segara Ireng, sajrone minggu pertama Juli 1991, sawetara wulan sawise bubaran Uni Soviet. 

Sing dakwiwiti dadi siji turis maneh dadi: pengalaman mirunggan pantes dituduhake, utamane amarga rong faktor: sing pertama, rencang kulo, kolega Uzbek sing ora nate kesah nikmati utawa ndeleng segara utawa ngrasakake kebebasan, lan sing wiwitane aku ora pengin dheweke melu aku; lan sing nomer loro, sepur wengi, wong-wong sing dipeksa dening beasiswa ing USSR (sing ngalangi aku ora pindhah tanpa ijin khusus utawa tetep ing hotel) lan aku padha karo wong-wong sing pengin ngobrol babagan ilahi lan manungsa.

Kanthi perspektif wektu, ing awan mlaku-mlaku dening kutha-kutha sing dikunjungiLeningrad, Tallin, Riga, Vilnius, Lvov, Kiev y Odessa, wiwit saka Kharkiv): barikade ing Riga, kegiatan religius sing kuat ing Lvov, demonstrasi kamardikan sing kita melu ing Kiev, kayata, minangka katalog sinyal babagan transendensi wektu kasebut.

Ing narasi perjalanan mesthi diselehake cetakan urip saben dinane rong taun suwene USSR (aku teka ing negara kasebut ing wulan November 1989 kanggo spesialis ilmu ing mata) lan 5 taun pisanan urip mandhiri ing republik (aku urip ing Rusia nganti Juli 1996).

Buku rampung karo ilustrasi banget dening Pedro Arjona, lan sawetara foto lan dokumentasi lelungan kerajaan, ing edisi Reino de Cordelia sing apik banget.

  • AL: Apa sampeyan bisa ngeling-eling buku pisanan sing sampeyan waca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

SG: Kayane buku pisanan sing dakwaca yaiku Petualangan ing lembah Enid Blyton lan, mengko, kabeh petualangan sing ana lan duwe geng kasebut.

Yen aku eling, apa sing dakeling-eling tulisan pisanan yaiku sawetara puisi tresna ing masa remaja.

  • AL: Apa buku pisanan sing nggumunake sampeyan lan kenapa?

SG: Pisanan pisanan ... ora ana ide. Aku kelingan ngarep-arep tekan toko buku Tresna ing jaman kolera kanggo rasa sing gedhe ing cangkem sing wis nilar aku Satus taun kasepen bisa uga amarga realita gaib García Márquez sing nyata kanggo aku. Lan, ing antarane, aku kelingan semangat menehi aku marang Rayuela saka Cortázar.

  • AL: Panulis favorit kuwi? Dheweke bisa luwih saka siji lan kabeh wektu.

SG: Aku penggemar amba saka komik, lan aku nyoba ora ketinggalan Joe sacco.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

SG: Aku seneng ketemu Sherlock Holmes, lan nongkrong karo dheweke ing kantor rekan ophthalmologist saya Dr. Conan Doyle. Aku ngira iki pancen stimulasi kanggo aku nggawe Frankenstein.

  • AL: Apa kabiasaan khusus nalika nulis utawa maca?

SG: Aku ora bakal ngomong apa-apa, nanging saiki aku bakal mikir Aku tansah maca utawa nulis ngapusi, utawa paling ora kanthi sikil sampeyan dienggo dhuwur, santai.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

SG: La Minggu esuk, ing amben. Maca ing kursi dek madhep segara uga nyenengake.

  • AL: Genre liyane sing disenengi? 

SG: Aku seneng banget ing komik lan tes.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

SG: Aku lagi maca Injil welut dening Patrik Svensson (Buku Asteroid, 2020). Aku mikir babagan akun lelungan liyane.

  • AL: Apa sampeyan mikir yen adegan penerbitan saka posisi sampeyan ing tim sing digawe ing Ingenio de Comunicación?

SG: Ngomong umum angel lan mbebayani, nanging tetep ing bagean saka sektor sing dakkandhakake, dakkira aktif banget, tuwuh lan golek cara anyar kanggo negesake pentinge buku kaya ngono, dadi malah dadi obyek sing dikarepake, lan setya banget karo toko buku. 

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan, utawa apa sampeyan bisa njaga prekara sing positif kanggo novel mbesuk?

SG: Wayahe kita urip yaiku atos bangetNanging aku ora sangsi manawa ana sing tetep, iku bakal dadi paling ala ing jangka panjang.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.