Simpen Jerman. Wawancara karo penulis Lapsus

Wawancara Salva Alemany

Simpen Jerman | Fotografi: profil penulis ing Facebook

Simpen Jerman Dheweke minangka wong Valencian, panulis lan musisi lan ing antarane judhule yaiku luck ora ana, Eire, kalajengking, katon ilang lan sing pungkasan, Selang. Ing iki Interview Dheweke ngandhani babagan dheweke lan akeh perkara liyane. Sampeyan matur nuwun sanget wektu lan kabecikan ing ngawula kula.

Salva Alemany — Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Novel anyarmu irah-irahane Selang. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

SAVES ALEMANY: Ing 90 Aku ketemu a cura ing tetanggan Nazareth, kidul Valencia. Taun mengko, nalika kita wis ilang kontak, imam iki nahan kanggo mimpin organisasi khusus kanggo perdagangan narkoba. Crita kasebut terus muter ing sirahku nganti aku mutusake nulis Selang, mbayangno carane bisa kelakon sing, apa mimpin imam saka tetanggan disadvantaged cilik kanggo lalu lintas kokain. Selang uga ing sajarah tetanggan sing, saka sawijining wong, saka sajarah anyar sawijining, panggonan nilar lan degradasi dening nglirwakake politik, ing korupsi lan kapitalisme alam bébas

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

SA: Aku miwiti, kaya akeh ing generasi, maca komik, saka kono aku lunga menyang komik lan novel bergambar. Aku ora duwe memori babagan buku sing sepisanan, nanging yen aku kudu ngelingi buku sing ndadekake aku dadi pembaca, bisa uga Pulo Treasure, dening Stevenson, sing kanggo kula tetep salah siji saka storytellers gedhe saka sajarah. Aku ora tau nulis crita, buku harian, lan liya-liyane, mula aku crita pisanan sandi novel pisanan luck ora ana.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

SA: Ana sawetara penulis sing kabeh output aku wis maca, John Steinbeck, Yohanes fante, Patricia Tukang Dhuwur, Raymond Chandler, Hanif Kureishi, William Faulkner, Nganggo Winslow,Denis Lehane, Yuri Herrera… 

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

SA: Aku ora banget mitos babagan karakter, nanging yen ana siji sing aku seneng nggawe, mesthine Mike Hoolihan, protagonis saka Sepur wengi dening Martin Amis. 

Adat lan genre

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

SA: Aku tansah nulis nganggo musik. Aku milih rekaman sing menehi nada utawa swasana ati tartamtu kanggo novel sing dakkarepake lan diputer kanthi bola-bali. Tulungi aku golek irama saben aku nerusake nulis. kalajengking ditulis karo Matthew Hallsall, muni tanpa kendhat; ing cilik saka Selang ana klompok The Delines.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

SA: Aku pancene ora disiplin lan semrawut nalika nerangake nulis, Aku bisa pindhah sasi tanpa nulis tembung siji lan banjur nindakake compulsively kanggo sasi ing sembarang wektu dina. Aku ora nyaranake kanggo sapa wae. Aku bisa nulis nang endi wae, nanging ya, aku kudu a komputer.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

SA: Leo kabeh, ora ana genre sing dakkarepake kanthi prinsip. Mlaku klub buku meksa aku mbukak pikiran lan nemokake kabeh jinis genre. 

Wacan lan nerbitake lanskap

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

SA: Aku wis rampung Metu nyolong jaran saka norwegia Saben Petterson, lan aku duwe setengah Kembang sing aneh Irish Donal Ryan. Kanggo nulis, aku duwe loro novel diwiwiti, wektu bakal ngandhani sapa sing kudu ngenteni ing laci.

  • AL: Miturut sampeyan kepiye pemandangan penerbitan?

SA: Adegan penerbitan lan jagad sastra minangka lelucon sing ora enak. Iku pancene depressing ngerti carane bisnis iki bisa ing nang, jumlah karya biasa-biasa wae sing nominasi lan dianugerahi nanggepi kapentingan sing pancen adoh saka kualitas minimal, ora kanggo sebutno paling laris novel. Lelucon. kampanye yuta dolar promosi sing ngedongkrak novel saka panulis karo egos ageng lan karya kang ora bakal lulus bahan disetujoni ing nulis College. Iku kabeh cukup nggegirisi, tenan.

Aku ngerti panulis gedhe sing ora ngedol luwih saka sawetara atus salinan lan bakal ora dingerteni. Penerbit ngupaya MediaWiki cepet, iku ajur pangan, sampeyan ora nandur modal euro ing promosi, sampeyan ora njupuk risiko, lan ora ana sing nang ing penulis dingerteni. Sadurunge, penerbit percaya ing karya, Padha nang ing dheweke. Saiki, tinimbang, nerbitake luwih gumantung marang faktor media sing kualitas utawa orisinalitas. 

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa tetep positif ing lingkungan budaya lan sosial?

SA: Bebener iku krisis wis gawan kanggo manungsaOra ngerti yen urip iku owah-owahan permanen ditakdirake kanggo frustasi lan depresi. Lan pengalaman ngandhani yen owah-owahan ora mesthi dadi luwih apik. Adaptasi lan sinau saka krisis mung siji-sijine sing bisa dingerteni. Aku ora duwe pangarep-arep gedhe ing manungsa, lan yen aku jujur, karusakan total bangsa manungsa bakal katon kaya warta gedhe kanggo aku. Aku nganjurake castration kimia, sijine tanggal kadaluwarsa ing kabeh Madness iki lan seneng apa kita wis kiwa. Iku bakal dadi becik ...


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.