Roberto Lopez Cagiao. Wawancara karo penulis The Guardian of Flowers

Roberto López Cagiao menehi wawancara iki

Fotografi: Roberto López Cagiao, situs web penulis.

Roberto Lopez Cagiao lair ing Bañobre (La Coruña) ing 1976. Lulus ing Ilmu Pendidikan, nalika isih enom dheweke tumuju menyang musik rock lan ngrekam saperangan album karo grup Trashnos. Aku pungkasane ninggalake lan ing 2019 dheweke nerbitake judhul pisanan babagan apa sing wis dadi saga sing wis sukses: wali kembang. Karo dheweke menang Penghargaan Lingkaran Merah kanggo novel misteri paling apik. Ning kene Interview Dheweke ngandhani babagan kabeh babagan karir, karya lan apa sing dipikirake babagan pemandangan penerbitan saiki. Sampeyan matur nuwun sanget wektu lan kabecikan kanggo nulungi aku.

Roberto Lopez Cagiao. Situs konstruksi

Saga saka wali kembang, dibintangi dening Inspektur Paola Gómez lan kanca-kancane, digawe saka 9 judhul:

  • I. wali kembang
  • II. Watu Takdir
  • III. The North Road Killer
  • IV. angger-anggering rakyat
  • V. Notebook Azabache
  • SAW. Prawan saka Pilgrim
  • VII. Kutukan saka zanchos
  • VIII. aksara ozon
  • IX. Sunset

Lan uga mlebu trilogi saka misteri saka Ferrolterra, sing nyambung karo sadurunge, lan digawe saka sing disenfranchised, Kobong y Eksorsisme ing Ferrolterra.

Roberto Lopez Cagiao. Wawancara

  • LITERATUR SAIKI: Saga saka wali kembang, Misteri saka Ferrolterra… Campuran genre lan tresna marang seri utawa alasan liyane kanggo nulis?

ROBERTO LÓPEZ CAGIAO: Ora ana alesan sing luwih gedhe tinimbang kesenengan nulis, kepinginan kanggo nyritakake samubarang lan nyampurake legenda Galicia, kasempatan pengin aku nyamarake karo kejahatan lan misteri, nanging ora liya mung alesan kanggo menehi urip. karakter karo raos lan sing padha berkembang buku dening buku. 

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

RLC: Buku pisanan sing dakwaca yaiku Momo, karo sangang taun, edition sing aku isih duwe. Aku seneng banget, sanajan akeh perkara sing ora bisa dingerteni. Lan crita pisanan aku nulis ing sekolah kanggo kanca-kanca kelas lan padha petualangan lanang

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

RC: Mesthi. Juan MarseCara ndeleng Barcelona lan urip menehi tandha marang aku. Lan buku-bukuku ora ana hubungane karo dheweke, nanging dheweke dadi idolaku sing gedhe lan sing mulang aku kepiye carane ngowahi tembung dadi crita. 

  • Karakter apa ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

RLC: Ing poshapart de Sore pungkasan karo Teresa. raskolnikov de Kadurjanan lan Ukuman, antara liya-liyane. 

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

RLC: Ora akeh banget. Aku nulis meh tansah karo rock y abot ing latar mburi lan aku maca kabeh sing daktulis dina sadurunge aku turu. Kanggo Lear ora ana, mung aku luwih seneng ing Papel

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

RLC: Panggonanku omahku, Bañobre, nonton segara lan ombak sing nyerang pesisir, nanging akhir-akhir iki aku nulis ing bandara, stasiun sepur, kantin. Lan maca aku bisa maca ing ngendi wae. 

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

RLC: Novel kontemporer Lan sejarah. Aku uga maca akeh Galician

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

RLC: Aku nulis buku anyar sing karakterku lelungan saka A Coruña menyang Barcelona liwat Tenerife lan aku maca Geni biru, saka Peter Feijoolan kaendahan ora kudu mati, dening Mercedes Corbillon. 

Prospek saiki

  • AL: Miturut sampeyan kepiye pemandangan penerbitan?

RLC: Donya penerbitan saya ganti, lan luwih becik ditindakake amarga model monopolistik sing penulis dadi m… kudu dipateni. Aku ora duwe rumus Piandel, nanging kita kabeh bakal setuju sing kanti awon mbagekke. Yen penulis ora nulis, buku-buku wis rampung, kabeh liyane relatif expendable. Dadi kenapa pangripta njaga bagean sing luwih cilik? Apa sampeyan mikir akeh kita milih penerbit independen karo jinis tawaran liyane? Amarga masa depan wis ana, lan owah-owahan kudu kedadeyan. 

  • AL: Piye kabarmu ing jaman saiki? Apa sampeyan bisa tetep karo sing positif ing lingkungan budaya lan sosial?

RLC: Ing ambisi sosial Aku manggon ing antarane wong apik sing tansah gelem ngutangi tangan, supaya Aku tetep apik, Sing positif. Sing ala uga ana, nanging ora kudu digatekake. Ing bidang budaya, kita isih duwe dalan sing adoh kanggo dadi kaya negara liya lan malah ing Galicia kaya wilayah liyane ing Spanyol, nanging aku ngerti manawa akeh wong sing kerja keras. Budaya iku penting kanggo manungsa, sampeyan ora bisa urip tanpa. 


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.