Marto Pariente. Wawancara karo pemenang Cartagena Negra

Foto (c) José Ramón Gómez Cabezas.

Marto Pariente wis menang sawetara dina kepungkur IV Hadiah Novel Ireng ing Cartagena Negra, festival sing bisa dianakake dhewe ing taun iki. Kanthi kebeneran aku nemokake panganggit saka Madrid, manggon ing Guadalajara, ing Twitter lan sawetara pesen uga dikirim. Asile, iki wawancara sing dakkarepake akeh. Amarga kabecikan mbantu aku lan tanggepan sing cepet.

Cartagena Ireng 2020

Iki minangka salah sawijining festival ing genre sing dianakake ing taun iki. Finalis kanggo Bebungah Novel IV iku kabeh abot:

  • Kapal pungkasandening Domingo Villar
  • Para kumelun kumelundening Claudio Cerdán
  • Melodi petengdening Daniel Fopiani
  • Sadurunge sing ora tresna matidening Inés Plana
  • Waras wong bodhodening Marto Pariente

Lan sing menang yaiku Marto Pariente kanthi lakon sing dibintangi Toni Trinidad, polisi desa sing atipikal kasebut, sing nindakake cara lan urip kanthi tenang utawa tentrem kanthi tentrem desa Guadalajara. Nganti, amarga utang adhine marang pengedar narkoba ing wilayah kasebut, dheweke ngalami masalah nganti gulu.

Wawancara karo Marto Pariente

  1. Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

MARTO PARIENTE: Kaping pisanan, matur nuwun sanget kanggo wawancara. Buku pisanan sing dakwaca, adoh saka literatur bocah lan bocah enom yaiku Misterihe Salem's Lot, dening Stephen King, crita vampir klasik ing kutha Maine cilik. Lan crita pisanan diarani Target sing Ditambahake, dheweke sekolah lan entuk penghargaan. Aku arep mlebu invasi asing ing Mejorada del Campo lan, mesthine bocah-bocah CP Eropa nylametake kutha lan jagad iki.  

  1. Apa buku pisanan sing nggumunake sampeyan lan kenapa? 

MP: Dalan, dening Cormac McCarthy. Aku kaget banget, realisme lan mamang eksistensi babagan sing apik lan sing ala. "Bapak, apa kita iki wong bagus?"

  1. Panulis favorit utawa sing wis pengaruhe khusus babagan karya sampeyan? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

MP: Akeh. Khayalan saben wong kalebu pirang-pirang penulis, buku, film, seri ... Mangkene sawetara: Ken bruenJames Sallis, James ellroy, Donald Westlake, Jim Thompson, James Crumley, Tarantino, sedulur cohen. Guy Ritchie, José Luis Alvite, Luis Gutiérrez Maluenda.

  1. Karakter apa ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

MP: Karakter ing novel sing biasane dakwaca ora luwih disaranake nalika kekancan. Aku kepengin ketemu Tom Z Stone lan Mati, loro karakter saka saga kanthi jeneng sing padha karo Joe Álamo. Kanggo nggawe? Ing kene aku mbukak film lan serial. Aku seneng nggawe karakter apa wae ing jagad iki Fargo.

  1. Apa mania babagan nulis utawa maca? 

MP: Kula nembe nyerat esuk, esuk bangetSadurunge bocah ngadeg Waca, ing endi wae. Biasane aku nggawa novel ing endi-endi.

  1. Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

MP: Sudut kula nulis yaiku a meja pojok ing ruang tamu. Aku nyoba nggawe ruangane pribadi, nanging sejatine aku nuduhake buku, tugas sekolah lan sekolah menengah, kaktus lan tokoh Lego.

  1. Genre favorit sampeyan kajaba novel kriminal? 

MP: Nggegirisi lan fiksi ilmiah.

  1. Apa sing sampeyan waca saiki? Lan nulis?

MP: Aku karo Riyaya swargadening Donald Ray Pollock. Realisme kotor, dataran tinggi Amerika Serikat diwiwiti ing wiwitan abad kaping XNUMX. Aku saiki nyemak konsep novel kaping telu aku (a ireng surup) sing bakal ndeleng cahya ing wiwitan taun.

  1. Miturut sampeyan, kepiye adegan penerbitan kanggo akeh penulis utawa pengin diterbitake? Lan saran apa sing pengin ditambahake kanggo penulis anyar kasebut?

MP: Penerbitan miturut label penerbitan iku rumit, nanging iki ora anyar. Sampeyan kudu kerja keras lan nyoba kanggo tumindak kanthi bener lan isih durung njamin asil sing dikarepake. Aku ora menehi saran, nanging bisa dakkandhani, aku wiwit nerbitake dhewe lan, mbaka sethithik, mbukak-mbukak 

  1. Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan, utawa sampeyan bakal bisa tetep prekara sing positif lan uga novel mbesuk?

MP: Krisis kasebut bakal nyebabake rasa ora tenang lan kepenasan, kanthi cara liya utawa liya, bakal tekan kabeh bidang urip umume lan budaya. Iki mesthi kedadeyan sawise perang lan krisis finansial. Wong pribadi, wis a tataran nglarani, kapitunan kulawarga. Profesi, ora bisa dikalahake

Salam kanggo kabeh sing maca lan matur nuwun maneh kanggo wawancara.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.