Rafa Melero. Wawancara karo penulis efek Efek

Photography: Rafa Melero. Profil Twitter

Rafa melero wis nampilake karya anyar taun iki lan judhule yaiku Efek samping. Sawise Dukane Phoenix, Penitipan uskup, Rahasia ana ing Sasha o ful, penulis Barcelona bali kanthi novel paduan suara. Ing iki Interview Dheweke nyritakake babagan lan liya-liyane, kayata penulis favorit, kabiasaan minangka panulis utawa proyek sabanjure. Aku seneng banget karo wektu lan kabecikanmu kanggo ngurus kula ing dina-dina iki.

Rafa melero

Rafa melero ngerti kain ireng. Dheweke lair ing Barcelona, ​​nanging isih cilik ing Lleida. Banjur mlebu ing awake Mossos d'Esquadra lan wis makarya ing Figueras, Lérida, Hospitalet de Llobregat utawa Tarrasa, ing antarane kutha-kutha liyane. Karir profesional kabeh wis ana ing polisi pengadilan, ing klompok kayata Rajapati, Kesehatan Masyarakat utawa Kadurjanan nglawan Warisan.

En Efek samping nampilake crita lakon lakon saka Thomas Montessing urip sepi njupuk 180 derajat nalika Pati bapakne nyebabake acara kanthi konsekuensi sing bakal nggawe sampeyan keputusan: entuk bayaran dendam, apa wae sing dibutuhake.

Interview 

  • KAPUSTAKAN Dinten iki: Novel paling anyar sampeyan kanthi judhul Efek jaminan. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

RAFA MELERO: Idea kasebut muncul pirang-pirang taun kepungkur. Nalika aku menyang pulau Koh Samuy, ing Thailand, aku kepengin ngerti kepiye lan kenapa sawetara warga Spanyol manggon ing kono. Mbayangake kahanan apa sing nyebabake dheweke ninggalake omah lan tekan ing papan kasebut nindakake bisnis minangka bibit awal novel kasebut. Iku ing 2014 lan butuh sawetara taun kanggo konkritisasi wangsulan kasebut, lan liya-liyane, ing novel.

  • AL: Apa sampeyan ngelingi buku pertama sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

RM: Aku ora ngelingi sing pertama, nanging sing pertama sing dak tresnani nalika isih cilik Crita sing ora ana entekedening Michael Ende. Crita sing dak tulis kaping pisanan yaiku novel pertama, Murka saka Phoenix.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

RM: Aku wis duwe sawetara, nanging tanpa mangu-mangu Lorenzo Silva, lan ing sawijining wektu Ken Follet. 

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

RM: James Bond, utawa Jason Bourne. 

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca?

RM: Ora, aku duwe, aku ngakoni, yen meneng, lunga menyang papan sing sepi, kabeh, nanging kaya aku duwe kulawarga lan anak, dheweke bakal ilang. Saiki aku bisa nulis nalika nindakake tangan. 

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

RM: Aku wis nulis bab sepur, pesawat lan ing sawijining wayah turu karo anakku, mulane aku bakal menehi katrangan meh ing endi wae yen wektu wis daklakoni. 

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

RM: Ya, sing hebat lan telik sandhi. Buku favoritku yaiku Persamaan Dante dening Jane Jensen.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

RM: Alas sing kiat iki, dening Noemí Trujillo lan maca ulang Ati Peteng dening Joseph Conrad. 

Aku ngrampungake draf novel kaping papat ing saga Xavi Masip.

  • TO THE: Miturut sampeyan kepiye adegan penerbitan? Apa sampeyan mikir bakal ganti utawa wis nindakake kanthi format kreatif anyar?

RM: Sulit nduwe visibilitas yen sampeyan ora ana ing omah penerbitan gedhe, nanging pungkasane, paling ora, iki minangka hobi lan aku seneng nulis. 

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

RM: Ana prekara sing mesthi digawe saka kabeh pengalaman urip, nanging saiki aku ora kepengin nulis bab pandemi iki. Aku bakal ngrasakake kaya wong liya, sanajan amarga profesi saya sithik saka njero. 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.