Pedro Martin-Romo. Wawancara karo penulis The Night Born of the Storm

Fotografi: Pedro Martin-Romo. kutha sejatiku

Pedro Martin-Romo iku saka Ciudad Real, lan sarehne sampun dangu anggen kula nyukani pengarang sabangsa, ing dinten punika kula badhe nepangaken, ingkang ing tanah air alit kita punika langkung misuwur kanthi nyariyosaken wekdal. Dheweke wis debut ing sastra iki nerbitake dhewe liwat platform Caligrama lan ora salah. Novel dheweke, sing pisanan sing dikarepake bakal dadi trilogi, kanthi irah-irahan Bengi badai lairIng iki Interview Dheweke ngandhani babagan dheweke lan liya-liyane. Lan aku matur nuwun banget kanggo wektu sing wis sampeyan pasrahake kanggo aku lan kebecikan sampeyan.

Pedro Martin-Romo. Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Novelmu sing pungkasan diterbitake kanthi irah-irahan Bengi badai lair. Apa sampeyan bisa ngomong babagan iki lan saka endi ide kasebut?

PEDRO MARTIN ROMO: Bengi badai lair Punika a novel ireng sing kita bisa pas sampurna ing subgenre saka desa noir, awit iku atur ing provinsi ing pedalaman Spanyol sing ora umum banget ing sastra: Ciudad Real. Gagasan nulis kasebut lair saka a Panganan kulawarga, nalika simbah wiwit ngandhani kita tradhisi lan adat kuna. Wiwitane aku mikir nulis buku non-fiksi sing nyritakake tradhisi kasebut, nanging banjur mikir, minangka penggemar novel kejahatan, aku bisa nggunakake crita minangka alesan kanggo ngenalake lan duwe luwih akeh maca potensial.

Saka ing kono, aku entuk lengkap menyang novel ngendi nyawiji novel ireng karo el thriller lan paranormal, mangertos terakhir bab carane isih saiki lan bosok ing masyarakat lan budaya La Mancha. Lan aku duwe akeh sing kudu dakkandhakake yen aku mutusake kanggo ngowahi apa sing bakal dadi novel mandiri dadi a trilogi. Begjanipun, idea disenengi lan malah karya wis finalis ing V Caligram Awards ing kategori Bestseller, kang akun kanggo sukses wis, kang, dening cara, minangka novel pisanan, Aku ora nyana!

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan tulisan pisanan sampeyan?

PMR: Wiwit cilik aku seneng maca, nanging aku kelingan kanthi tresna banget babagan saga Wong lima, dening Enid Blyton, lan versi diadaptasi saka Agatha Christie utawa Edgar Allan Poe. Minangka kanggo Tulisan serius pisananku yaiku crita, disetel ing awal abad pungkasan, ing a cah wadon sing duwe passion kanggo buku matur nuwun marang pepadhamu, direktur Perpustakaan Kota Ciudad Real sing mung njupuk langkah pisanan, lan sing, tanpa ngerti dheweke, ndeleng dheweke sawise seda lan menehi pesen. Pungkasane, dheweke nggawe toko buku paling tradisional ing wilayah kasebut.

  • AL: Penulis utama? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh periode. 

PMR: Pitakonan iki angel! Kaya sing kedadeyan karo musik, aku ora mung duwe penulis utawa penulis, nanging aku seneng akeh lan kabeh jinis. Contone, sampeyan bisa sebutno Wilkie collins, karo sawetara crita sing banget inspirasi, saliyane karya Lady ing putih. Stephen King iku penulis liyane sing aku tresna, karo Kuburan kewan aku kecanthol Aku uga semangat Shirley jacksonAku nyaranake dheweke Kita mesthi urip ing istana, sing nyenengake lan ngganggu, utawa critane sing kondhang Lotre.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

PMR: Aku arep nglebokake siji sing dakkarepake, nanging aku ora ngerti amarga alasan sing jelas, yaiku. Annie wilkes, protagonis saka Manggung. Iku misale jek kula iku karakter babak, karo kabeh pinggiran sing karakter bisa nutupi, paradigma kanggo kita sing seneng novel horor. 

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

PMR: Aku ora nulis kanthi meneng, ping pirang-pirang music nyengkuyung kula lan inspirasi kula liyaneNalisir akeh penulis. Minangka hobi khusus, minangka bagean pisanan saka apa sing bakal dadi trilogi, aku nulis kanthi lengkap, aku tansah ana ing sisihku. kewanku, kelinci disebut Breeze. Kaping pirang-pirang dheweke lungguh utawa cuddle munggah ing jejere kula minangka dheweke mirsani kula nulis. Amarga wis dadi apik, aku rumangsa kaya jimat kawula lan, nalika aku miwiti kanggo nulis, Aku pengin dheweke tansah karo kula.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

PM: Aku seneng banget. nulis ing wayah sore, nalika aku wis duwe akeh prekara utawa proyek liyane, nanging bener aku wis ngembangake kemampuan sing ora dingerteni kanggo aku konsentrasi kapan wae, amarga wektu aku nulis arang banget lan pungkasane aku wis biasa. . Lan aku meh tansah nulis ing panggonanku, karo views saka akeh Ciudad Real. Apa ing ruang tamu, ing sofa, utawa ing kamar turu, aku duwe sudhut cilik sing aku rumangsa kepenak kanggo nulis lan maca.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

PMR: Njabut novel ireng, lan apa judhul iki, aku uga maca ing wusana bayangan lan ndhuwur kabeh, novel sejarah, sanajan aku ora jijik apa-apa. 

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

PMR: Saiki aku wis ana ing tanganku Aku, Tituba, penyihir ireng Salem, kang panulise Maryse Conde. Ing antarane, aku maca crita sing dicritakake Svetlana Alexievich en Perang ora duwe pasuryan wanita, ing ngendi dheweke nyritakake pengalaman brutal wanita ing Uni Soviet nalika Perang Donya II.

Wangsulan pitakon kapindho, Aku wis rampung maneh bagean kapindho trilogi lan, supaya ora bosen, Aku wis wiwit flirt karo bagean katelu, sanajan aku wis mung nulis kanggo wektu cendhak amarga aku kebak documenting dhewe.

  • AL: Apa sampeyan mikir babagan penerbitan lan apa sing nyengkuyung sampeyan nerbitake?

PMR : Kula kinten wonten tawaran ageng karya lan sing penerbit kudu nampa jumlah ageng, supaya mesthi, kanthi kudu nggawe filter gedhe, karya apik bakal ilang ing dalan. Iku banget rumit dadi bagéan saka penerbitan gedhe, sanajan ora tau mokal, lan aku mikir yen sampeyan nemokake omah penerbitan cilik utawa medium sing apik sing obah lan kerjane apik, sampeyan bisa sukses sing, mbok menawa, sing gedhe ora bakal nyedhiyani kowe karo. 

Ing kasus khususku, amarga iki minangka novel pisanan sing diterbitake, aku milih nerbitake dhewe karo Caligrama. Kanggo ngerti, aku wis nggunakake jaringan sosial, sing dadi sekutu gedheku - utamane amarga kasunyatane aku wis duwe pengalaman ing jaringan kasebut amarga Aku nerbitaké prakiraan cuaca kanggo provinsi Ciudad Real kanggo taun - lan aku luwih saka wareg karo apa wis ngrambah. Kanggo bagean kapindho, mesthine bakal nganggo editorial tradisional, utawa aku ngarep-arep! Ndhuwur kabeh, sing nggawe aku nerbitake yaiku kepinginan kanggo nuduhake crita-crita sing ana ing sirahku lan nuduhake kaya apa tanahku. Aku ora sabar banget lan ora bisa nyimpen ing laci.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bisa tetep positif kanggo crita utawa ide ing mangsa ngarep?

PMR: Kanggo entuk sing positif saka pandemi, ing kunci Total ana siji iku ndadekake aku duwe wektu luwih akeh kanggo nulis Bengi badai lair lan menehi dorongan gedhe sing dibutuhake. Lan, ing sisih liya, aku percaya manawa akeh ide sing apik digambar saka kahanan krisis kasebut, sanajan luwih apik kanggo ningkatake kreativitas kanthi cara liyane sing luwih ramah. 


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.