Paula Ramos. Wawancara karo penulis Manual kanggo Dina Abang

Fotografi: situs web Paula Ramos, dening @jeosmphoto.

Penulis Madrid Paula Ramos wis ngrilis buku anyar taun iki sing wis rampung. judhul, Manual kanggo dina abang. Ing iki Interview Dheweke ngandhani babagan iki lan sawetara topik liyane. Aku matur nuwun banget kanggo wektu lan kabecikan sing wis diwenehake marang aku.

Paula Ramos

Lulus ing Seni Rupa lan Desain, bisa nggabungake loro karep iki karo sastra. Dheweke nerbitake crita pisanane, Lintas Dalan, ing 2013, lan wiwit iku terus nulis. Wis main novel remaja romantis karo biologi saka April (Ditandatangani, April y Layang kanggo April) lan uga Fantastic con Karajan papatAlam Lali. Kanthi Bocah-bocah wadon pinkies, revisitation lan manthuk kanggo sajarah Grease, njupuk munggah genre enom lan romantis. Ing jaman biyen Pameran Buku Madrid Aku sekseni sing iku salah siji saka penulis paling populer lan luwih akeh pandherekipun nglumpuk ing teken.

Interview

  • SASTRA SAIKI: Irah-irahan novelmu sing paling anyar yaiku Manual kanggo dina abang. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut? 

PAULA RAMOS: Ing Manual kanggo dina abang kowe arep ketemu Elsa, telung puluh-soko sing ora arep liwat karya paling apik utawa wayahe pribadi. Ide kasebut asale saka pengin ngandhani momento ing urip saben wong kang aran sing sampeyan ora ketemu pangarepan sing sampeyan uripake.

Ing buku pisanan iki, amarga iku a trilogiUtamane kita bakal ketemu Elsa, sing ing vacation Natal dheweke mutusaké kanggo bali menyang kutha ngendi dheweke tansaya munggah kanggo nglampahi preian karo dheweke kulawarga, lan senadyan kasunyatan sing dheweke iki Count ing gadhah vacation sepi, iku cukup ngelawan. Dijamin ngguyu, crita katresnan electrifying lan klompok kanca gedhe.

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis? 

PR: Wacan Aku wis maca kabeh uripku, sanajan aku ora ngerti, kulawarga wis nerangake marang aku yen aku njupuk crita lan nyritakake critane, pura-pura maca. Sing pisanan sing daktulis, nalika umurku rolas taun, yaiku Cassandra, prawan kang crita bareng akeh kamiripan karo Harry Potter, Hahaha.

  • AL: Sapa sing dadi kepala panulis? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh wektu. 

PR: Jennifer L. Armentrout Aku ora tau gagal, anyar sing metu, ana aku karo portofolio, nanging aku seneng akeh penulis, Laura Gallego, JK Rowling, Ken leaflet, Michael Ende… Dhaptar ora telas.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

PR: Tanpa mangu Harry Potter.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca?

PR: Dadi ing zona nulisku, piyambakipun, karo notebook sandi, sandi musik, lan ngidini kula mili. 

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

PR: Wayahe sing paling disenengi yaiku ing dina-dina nalika kabeh mili akeh, nanging kanthi nulis sampeyan kudu kerja saben dina.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

PR: Genre favoritku yaiku bayangan, kang uga wis ditulis, nanging Aku maca kabeh: polisi, romantis, sejarah...

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

PR: Wacan Kamulyan lan nepsu dening Jennifer L Armentrout, lan nulis, katelu saka trilogi: Tips kanggo dina biru.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

PR: Lho, kayane aku luwih urip tinimbang ora tau. Kebak warta, saka penulis anyar, iku donya ing wutah pancet lan panemuan. Aku nyoba nerbitake supaya crita-critaku bisa diwaca, pungkasane dadi cara kanggo nyedhaki pembaca supaya nerbitake kanthi cara tradisional.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

PR: Aku sampeyan mesthi kudu entuk perkara sing positif saka samubarang.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)