Paula Gallego. Wawancara karo penulis Tinta sing nggabungake kita

Photography: Situs web Paula Gallego.

Paula Gallego, Saliyane dadi panulis, dheweke uga guru lan filologi lan wis nerbitake sawetara novel karo penerbit kayata Kiwi, Escarlata lan Planeta. Antarane judhul yaiku Cristal, prajurit zamrud, sing dadi finalis ing Hadiah Ateneo de Novela Joven de Sevilla, 13 jam ing Wina, 3 bengi ing Oslo, Dina musim salju, 7 minggu ing Paris, ambegan, A geni geni. Sing terakhir yaiku Tinta sing nyawijikake kita, sing wis dirilis taun iki. Aku seneng banget karo wektu lan kabecikan sampeyan wawancara iki bilih sampun diparingi kula.

Paula Gallego - Wawancara 

  • LITERATUR SAIKI: La tinta sing nyawiji kita iku novel terakhir sampeyan. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan kepiye ide kasebut digawe?

PAULA GALICIAN: Tinta sing nyawijikake kita yaiku novel sing ngomong babagan pangarep-arep, kulawarga lan katresnan ing kabeh bentuk: tresna marang kanca lan kulawarga sing kita pilih, tresna marang awake dhewe lan seneng kebebasan. Crita kasebut digawe karo Hasret. Dheweke sing pertama muncul ing pikiranku, sing pengin ngomong. Banjur Anik lan Kael teka lan nggawa wong-wong liyane. Kabeh pas karo sampurna: kedadeyan sejarah nyata, tanggal, ketepakan cilik ... Crita kasebut kanggo dak tulis.

  • AL: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

PG: Dudu sing pertama sing dakwaca, nanging sing pertama nggawe aku mlebu ing donya maca: Kenangan Idhun. Crita pisanan sing dakkirim yaiku crita cekak; lan novel pertama sing tepat yaiku crita fantasi sing diterbitake dhewe nalika aku umur 17 taun.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

PG: Aku arep ngomong Leigh Bardugo, Holly Black lan Sarah J. Maas.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

PG: Jude, saka Pangeran sing kejem. Kayane aku dadi karakter sing apik banget, apik banget, kanthi ewonan sudhut sing beda. Tanpa mangu-mangu, dheweke minangka salah sawijining karakter sastra favoritku lan aku seneng ketemu dheweke.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

PG: Aku maca esuk lan nulis ing wayah wengi. Aku seneng nulis nalika ngrampungake kewajiban liyane, minangka hadiah.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

PG: Papan favoritku kanggo maca ana ing ruang tamu, ing jejere toko buku lan meja karo tanduran lan buku. Kanggo nulis aku seneng kanggo mlebu kantorku, karo corku sing kebak ide, mejaku sing akeh, bukuku ing rak lan kucing turu ing sandhingku.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

PG: Genre favoritku, kanggo maca lan nulis, yaiku bayangan. Aku uga seneng fiksi ilmiah. Aku ngira iki kalebu telung sub-genre sing paling disenengi: setting sejarah, fantasi lan fiksi ilmiah.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

PG: Aku lagi rampung maca Ratu apa-apa saka Holly Black, lan saiki aku lagi ngupayakake polesan bagean liya lan pungkasan Sigh Ireng; tutugan saka A geni geni.

  • AL: Kepiye sampeyan ndeleng babagan penerbitan kanggo akeh penulis sing pengin diterbitake?

PG: Kayane jagad iki mbutuhake akeh usaha lan gaweyan, lan uga akeh kabegjan. Nanging, amarga penerbit sing lagi maju, ana luwih akeh kemungkinan kanggo nerbitake buku. Pasar luwih gedhe tinimbang sawetara dekade kepungkur.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

PG: Aku mikir manawa kabeh sing kita lakoni bisa mbantu kita sawetara cara, nanging aku ora pengin meremehake prekara sing nggawe akeh wong nandhang sangsara. Kanggo wayahe, sampeyan kudu nolak, terusake lan ngarep-arep kabeh bisa nambah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)