Paco Bescos. Wawancara

Paco Bescós menehi wawancara iki

Paco Bescos | Fotografi: profil Twitter

Paco Bescos Dheweke dadi panulis, panulis skenario lan spesialis ing Crita lan generasi isi. Tanggal 18 Mei, dheweke ngrilis novel genre ireng anyar, Putaran. Matur nuwun kanthi sanget kanggo wektu lan kebecikan kanggo iki Interview ing ngendi dheweke ngandhani babagan dheweke lan liya-liyane.

Paco Bescós — Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Novel anyarmu irah-irahane Putaran. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

PACO BESCÓS: Tujuanku karo Putaran Wis ngrayakake festival, ngusulake game, piroteknik murni... Yaiku, nulis novel angkara paling gawe ketagihan sampeyan bisa nggawe. Sawise buku pungkasanku, tangan ditutup (Sílex, 2020), ing ngendi aku nyritakake pengalamanku minangka bapak a bocah wadon karo cerebral palsy, lan sing tegese stripping kula kanggo nangis, Aku ora mung arep bali menyang novel angkara. Aku uga kudu seneng-seneng karo nulis lan kanggo maca nuntut kanggo seneng-seneng karo kula.

Ora gampang banget golek ide sing nganti tugas; panulis nindakake prekara-prekara kanggo ngundang muses, lelungan, njelajah, menyang pesta, mikirake karya seni… Aku wis ngenteni pitung taun kepungkur. emban, njupuk saka siji sisih Madrid menyang sisih liyane. Ing sawijining dina aku nyopir menyang sekolah ing salah sawijining dalan sing ngubengi kutha. Aku nyawang aspal, mobil liyane, dalan sing nyabrang, lsp. Lan aku kandha marang awakku dhéwé: «Inggih, punika bahan-bahan ingkang kita gadhahi; Ayo padha nindakake perkara gedhe karo dheweke." 

lan sing dak lakoni yaiku Putaran. a thriller sing ana hubungane karo kutha Madrid, ing ngendi aku nyoba nggabungake sewu bahan saka genre noir klasik kanggo entuk resep sing inovatif. Yaiku novel kanthi a plot sing ati-ati banget, meh sudoku, kang aku bakal kaget kanggo maca sing paling nuntut. 

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

PB: Aku ora ngerti yen iki buku pisanan sing dakwaca, nanging iki novel pisanan sing aku ngerti: memedi dina, saka Lucia Baquedano, diterbitake dening seri oranye saka Steamboat, sing wis nindakake akeh banget kanggo miwiti maca kabeh generasiku. Aku kelingan amarga aku mangan lungguh ing koridor dawa omahe wong tuwaku, lan dadi papan swara kanggo ngguyu. buku iku apik tenan.

Kanggo crita pisanan sing dakkarepake, aku seneng ngomong yen crita pisananku ora dicritakake kanthi nulis tembung ing kertas. Aku marang wong-wong mau kanggo dhewe thanks kanggo Toys sandi. Dheweke seneng koleksi kaya Masters of the Universe lan GI Joe. Dheweke duwe akeh boneka lan dheweke duwe petualangan sing apik tenan karo dheweke, aku pengin percaya sanajan sing rumit, kanthi corak lan karakter sing ora dikarepke sing diganti. bisa nuwuhake skrip apik

panulis lan wacan

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

PB: Panyerat ingkang sampun paring piwulang ingkang kathah dhateng kula inggih menika ingkang nembe seda Kenzaburo Oe. Kita nuduhake yen wis ngunggahake putrane sing cacat, lan dheweke bakal menehi tandha langkah-langkahku, kanthi wani lan humanisme nglawan arus. Saiki, aku mung ngaturake siji buku kanggo anakku, dene dheweke wis ngaturake kabeh karyane. Upaya kasebut katon kesel, ora mungkin.

Aku penulis novel evasion. Novel Evasion kanggo pembaca sing cerdas, aku seneng ngomong. Kaya mangkono, Jim Thompson, Leonardo Sciascia, Patricia Highsmith, Dennis Lehane utawa (luwih anyar lan ing genre liyane kabeh) Mariana Enriquez Dheweke minangka penulis sing narasi sing nggumunake kanggo aku.   

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

PB: Wong sing ngerti sejatine, mbok menawa marang sapa-sapa. Karakter novel ireng sing apik dudu wong sing disaranake. Aku seneng sing padha kasar, beracun lan rootless. Dheweke katon apik ing kertas, nanging ing urip nyata aku bakal mlayu saka dheweke. Nanging, ana akeh karakter sing aku bakal menehi tangan kanggo nggawe. Nick intidening Jim Thompson; Sánchez, dening Esther García Llovet; Irene Ricart (detektif myopic) dening Rosa Ribas; Joe Coughlindening Dennis Lehane Coffin lan Penggali Kuburandening Chester Himmes; Emilio Sansdening Teresa Valero; wong lanangdening Carlos Augusto Casas; Justodening Carlos Bassas; saben detektif sing digambarake dening Leticia Sánchez Ruiz; setan miskin saka tetanggan Notaris Paco Gomez… Ana akeh banget.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

PB: Saben-saben dheweke takon pitakon iki aku ngguyu. Lan aku elinga pratelan kasebut dening Zadie Smith, ing ngendi dheweke ujar kaya sing ditulis nalika dheweke ngrampungake pakaryan omah. Tanpa maksud kanggo nyukupi kekurangan sing dialami wanita pirang-pirang abad, nalika ngembangake karir profesional, sejatine Aku ora bisa mbayar kemewahan duwe hobi utawa adat.

Aku duwe anak telu cilik, salah siji saka wong-wong mau karo cacat abot, lan aku wong poto-dipunginaaken sing metu mburu soko kanggo mangan saben dina. Hobi utawa pakulinanku njupuk kauntungan saka mung menit sing free ing dina kanggo sijine baris liyane babagan manuskrip tinimbang nonton seri Netflix. 

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

PB: Sing aku golek dhewe nalika kasempatan teka. 

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

PB: Aku seneng dheweke kabeh jinis kelamin. Aku seneng sastra sing apikOra genre tartamtu. Genre noir minangka salah sawijining sing dakkarepake supaya bisa tampil luwih apik minangka penulis. Nanging wacanku maneka warna. Sadurunge, dheweke nyebutake Mariana Enríquez. Cara mbalekake genre medeni Fantastic klasik lan menehi proyek Paint sosial, modern, meh postmodern, iku aku ngrameke karo bungah banget. 

Saiki lan lanskap editorial

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

PB: Aku maca ing audiobook (Ing kahananku, buku audio wis ngumumake dhewe minangka solusi sing nyenengake supaya bisa maca jam sing cukup, amarga kompatibel karo nyopir, ngumpulake panci lan panci utawa menehi nedha bengi putri) monumental. karya biografi sing Antonio Scurati llan wis darmabakti kanggo Mussolini. Lan ing Papel, wong mati, saka Jorge Ibarguengoitia.  

  • AL: Miturut sampeyan kepiye pemandangan penerbitan?

PB: Kula kinten kinten-kinten kakehan publikasi. Ana luwih akeh buku tinimbang sing maca. Iki nyebabake akeh penulis rumangsa frustasi amarga ora entuk relevansi sing dipercaya karyane. Iki kudu ditambahake gedhe masalah resep, loro dening penerbit lan kritikus "profesional".

Yen wong kepengin ngadeg metu, tanpa dadi a celebrity saka TV, sampeyan kudu nyoba banget. Yen, saliyane ngadeg metu, sampeyan pengin nggawe sawetara keuntungan financial tanpa ngedol nyawa kanggo Iblis, sampeyan wis kudu juggle (aja ngomong bab "urip iku", kang kaya nunggang unicorn). Nggawe strategi sing apik, ngerti dalan sing arep dituju, goleki kesempatan lan kerja kaya nyuwek. Lan nganggep yen sukses iku kanggo sawetara banget, sing uga bakal lali. Ana wawancara anyar karo Carlos Zanón sing apik banget sing ora bisa ditindakake. 

  • AL: Kepiye sampeyan nangani momen saiki?

PB: Sapa wae sing bisa mandheg sawetara menit kanggo njawab kuesioner kaya iki kanthi seneng, ora ana ing kene kanggo sambat. Aku nggawa kanthi apikUtawa aku nyoba kanggo nggawe dhewe pracaya. 


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.