Nerea Riesco. Wawancara karo penulis The City Under the Moon

Fotografi: Nerea Riesco, profil Facebook.

Nerea Riesco Dheweke lair ing Bilbao lan duwe profil sing amba banget minangka wartawan, panulis, editor, komunikator lan pelatih. Dheweke wis nulis novel, crita, puisi lan manual. Sawetara judhul sing diterbitake yaiku Senin ing Ritz, The Gates of Paradise, Tempus, The Ivory Elephant, Ars Magica utawa The Country of Butterflies, karo kang menang ing Penghargaan Athenaeum Muda IX Sevilla. saiki saiki Kutha ing sangisore rembulan. Matur nuwun sanget wektu, manungsa waé lan kebecikan kanggo yaiku Interview ing ngendi dheweke ngomong babagan dheweke lan akeh topik liyane.

Nerea Riesco—Wawancara

  • Warta LITERASI: Novel paling anyar sampeyan judhul Kutha ing sangisore rembulan. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

RISIKO NEREA: Irah-irahan iku wis dadi pratelan saka maksud, amarga "kutha" minangka narator. ide kasebut muncul nonton dokumenter bab crita nyata. Padha ketemu a mayit kang ora dingerteni kajaba jinise. Sing nggumunake, yen korban ora dikenal, cukup angel nemokake sing mateni. Sing narik minatku, lan aku mikir aku pengin nulis novel babagan ide kasebut. Mengko, nalika nedha awan kerja karo editorku, dheweke ngandhani yen wis ana liner segara kemewahan ing twenties saka abad pungkasan, kang digawe rute Seville-New York. Lan kaya ngono aku mutusake wektu lan papan. Liyane wis Kutha ing ngisor rembulan. 

  • TO THE:Sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

NR:Buku "dewasa" pisanan sing dakwaca yaiku Pangeran cilik. Aku wis pitung taun lan dheweke dadi sing pisanan maca kanthi akeh huruf lan sawetara ilustrasi. Aku tresno. Nyatane, saben aku menyang negara anyar, aku tuku edisi pribumi saka Pangeran cilik. Iku salah siji saka buku sing padha ngganti saben-saben sampeyan maca

lan aku nulis crita kawitanku luwih utawa kurang kanggo padha umur. Crita kasebut muter-muter kulawarga gnomes. Ing misuwur dhewe karo kolase. Katon yen dheweke cukup dipengaruhi dening David the gnome. Lan iku luwih artistik tinimbang saiki.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

NR: Gabriel Garcia Marquez, Isabel Allende

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

NR: The Viscount valmont, saka Persahabatan mbebayani.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

NR: Meneng mutlak teh lan kucingku ing jejere lawang.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

NR: Aku cukup diatur. Aku nulis ing jam kantor, saka 8 kanggo 14 jam. Lan tansah ing katentreman kula house.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

NR: Ora ana genre sing aku ora seneng.

  • Apa sing sampeyan waca saiki? Lan nulis?

NR: A mage saka Earthsea, dening Ursula Le Guin. 

Aku ora bisa ngetung ing wayahe apa aku nulis, nanging sampeyan bakal weruh sakcepete. Aku seneng banget.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

NR: Nah, buku cerkakku sing sepisanan terbit taun 2002, rada ora sengaja, nalika aku isih sekolah jurnalistik. Lan novel pisanan menang Penghargaan Athenaeum enom Seville ing 2004. Aku ora tau mikir sing aku nulis ora bakal diterbitake. Iku profesiku.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

NR: Kabeh sing manggon ngawula. Emosi tansah padha, ora preduli apa taun kepungkur, malah abad. Wedi, tresna, dendam, sengit, wani, srakah ... kita kabeh wis ngrasakake. Siji-sijine sing owah yaiku crita sing nyebabake dheweke. Lan ing kana kita para panulis. Kita minangka vampire emosi (dhewe lan liya-liyane).


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.