Myriam Imedio. Wawancara karo penulis The Most Remote Island in the World

Fotografi: RBA.

Myriam Imedio, wartawan lan panulis, wis nerbitake novel anyar, Pulo paling adoh ing donya. Penulis sing diterbitake dhewe ing wiwitan, dheweke wis duwe judhul kayata udan sing dikarepake lan Selleck kang Seventh Point. Ing iki Interview Dheweke ngandhani babagan dheweke lan liya-liyane. Aku ngormati wektu lan kebecikanmu kanggo ngladeni aku.

Myriam Imedio — Wawancara

  • Saiki KASUSUSTRAN: Novel paling anyar yaiku Pulo paling adoh ing donya. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

MYRIAM TENGAH: En Pulo paling adoh ing donya diucapake kesehatan mental, cahya lan bayangan, watesan manungsa lan ala murni. Pulo kasebut ora mung pulo fisik lan ing kono ana minat novel kasebut. Kajaba iku, protagonis minangka karakter sing kuat banget sing miwiti perjalanan sing ora dikarepke sing bakal ngganti urip akeh wong.

Ide kasebut muncul nalika aku ndeleng warta ing televisi babagan taipan Wall Street, Jeffrey Epsteining pulo sampeyan Saint James cilik, swarga ing Karibia. Dheweke nelpon dheweke 'pulo pederast' utawa 'pulo orgies'. Sugih lan misuwur tindak mrana lan nyiksa bocah-bocah wadon, bocah cilik, lan nindakake macem-macem aberasi. Aku iki inspirasi dening kasunyatan lan medeni.

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

MI: Aku seneng maca Pangeran cilik nalika aku isih cilik, crita sing aku wis maca maneh liwat taun amarga sampeyan tansah sinau bab anyar. Lan aku uga kelingan maca ing sekolah novel sing diarani Aku seneng lan wedi kucing mripatmu de Jose Maria Plaza. Aku seneng lan gugup amarga penulis teka ing sekolah kanggo menehi ceramah lan menehi tandha salinan. Sepisanan penulis nyediakake buku kanggo aku. Bab-bab kasebut ora dilalekake. lan lanAku nulis amarga aku duwe nggunakake alesanMuga-muga aku kelingan crita pisanan sing dakcritakake. Aku yakin iki bab kewan amarga aku maca dongeng lan crita nonstop. 

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

MI: Kaya ngono, ora. Nanging aku seneng akeh penulis. Oscar Wilde, asuh wallace, Paulus kerang, Susana tamaro, Zafon, Mawar Montero. Aku maca kabeh genre supaya ana akeh penulis sing nyumbang lan mulang aku.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

MI: Sing pertama sing dipikirake yaiku Fermin Romero de Torres, misale jek kula kuwi karakter nyata, dadi loquacious lan ditresnani. Bayangane angin Ora bakal padha tanpa dheweke. Uga kanggo Holden caulfield, protagonis saka Penangkap ing rye. Lan kanggo Dr. Hannibal Lecter, de Kandhane wedhus gembel. Akeh sing kedadeyan karo aku, he, he.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

MI: Aku nulis karo televisi ing. Aku ora bisa nulis kanthi meneng. Lan aku kudu ngombe sing cedhak. Utamane kopi. Nalika aku nulis novel, aku ora bakal lali lembaran aksaraAku banget ketat babagan iki. Aku bisa uga ora duwe kabeh plot cetha nalika miwiti nulis, nanging karakter nindakake. Aku kudu ngerti apa wong-wong mau, carane mikir, apa sing wis dialami, carane ngomong. Kanthi cara iki aku nyambungake karo dheweke luwih apik lan aku nulis kanthi lancar. ing wektu saka LearAku salah siji saka iku padha nggaris ngisor buku, padha nguripake sudhut, aku njupuk cathetan ing pinggiran… Sawetara wong-wong mau bakal ngangkat tangan ing sirah saiki, he, he.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

MI : Aku biasane nulis ing amben diubengi dening buku, kaca, cathetan ... Ing lam aku golek urutan. wayahe, nalika sampeyan bisa, nanging yen aku lungguh mudhun kanggo nulis iku amarga aku ngerti aku duwe telung utawa patang jam ahead saka kula. Aku ora ngerti carane nulis ing kaping. Aku ora bisa nglampahi rong puluh menit lan mandek. Biyen aku nulis ing wayah wengi, saiki wis luwih awan. Mesthi, aku njupuk cathetan ing sembarang wektu dina. Notebook ora tau pisah karo aku.              

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

MI: Aku maca kabeh genre. Aku ora milih buku sing pengin diwaca amarga genre, nanging amarga crita, protagonis, sinopsis, periode ... Lan aku seneng kaya ngono. Ing thriller lan novel ireng Dheweke nyebutake aku amarga kacepetan, twists, intrik, nanging aku uga kepincut karo novel. raket o sejarah. Ana keajaiban nyata lan aku ora bakal ninggalake wong-wong mau amarga padha kalebu siji genre utawa liyane. 

  • Apa sing sampeyan waca saiki? Lan nulis?

AKU : Wis rampung Bocah wadon sing ora dingerteni, saka Mary Kubica, Aku duwe sèket kaca saka kahuripan dening Paul Auster banjur aku bakal miwiti Telik sing metu saka adhem dening John LeCarre. saiki aku wis kebak proses organisasi kanggo novel sabanjure, dokumentasi dhewe, nggoleki skenario, mikir ... Banjur, tulisan bakal teka. 

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

MI: Atos. Ana akeh pasokan lan ora kaya sing dikarepake para panulis. Nalika aku rampung novel pisanan, aku thothok-thothok ing akeh lawang lan ora mbukak, aku weruh sasi liwati, malah setahun utawa luwih, lan ing wayahe aku mutusaké. nerbitake dhewe ing Amazon. Aku pengin ngerti yen dheweke seneng, yen tekan sing maca, yen pindhah, yen pengin luwih akeh, duwe saran. Lan aku dibukak. Aku ora pengin nyimpen novel ing laci. Pengalaman kasebut positif banget.

Kanthi novel kapindho aku menang hadiah sastra lan aku duwe rejeki apik kanggo nerbitaké karo Roca Editorial. Saiki iku RBA sing wis nang ing kula lan aku bungah, seneng, gugup. Kabeh teka nalika kudu. Sampeyan kudu tekun lan ora mbuwang andhuk yen sampeyan duwe tujuan sing jelas. 

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

MI: Aku iki angel kanggo kabeh, kanggo aku uga, mesthi. Aku ing fase muak, aku duwe "kelelahan pandemi". Aku tansah nyimpen soko positif, sampeyan kudu ndeleng kaca setengah kebak sanajan, kadhangkala, sampeyan pengin mbanting menyang lemah. Wigati sing ing kurungan migunakaken kathah budaya, Buku diwaca kaya sadurunge, konser diterusake ing jaringan sosial, kumpul sastra ... Budaya nyingkirake kita saka kasunyatan. Iki nylametake kita kanthi cara. Karo aku tetep. Kahanan sing rumit menehi inspirasi, aku bakal nggawe sing paling apik ing wektu iki. 


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.