Mikel Santiago. "Ing Spanyol sampeyan maca akeh penulis nasional"

Foto Mikel Santiago, profil Twitter.

Michael Santiago, penulis Bohong, Cara Ala, Wengi Paling Wengi ing Pantai Tremore utawa Musim Panas Tom Harvey, wenehi aku iki Interview ing kana dheweke crita sethithik babagan buku lan penulis favorit, proyek lan crita liyane. Aku seneng banget karo wektu lan pengabdian sampeyan.

MIKEL SANTIAGO— Wawancara

  • WARTA KAPUSTAKAN: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

MIKEL SANTIAGO: Kenangan sastra sing paling adoh yaiku salah sawijine Wong lima, uga dheweke Novel Terkenal utawa komik Tintin. Aku wis tuwa banget Sherlock Holmes lan Edgar Allan Poe, lan pungkasane kanggo remaja sing gedhe: Stephen King.

Crita pisanan sing dakkirim? Nalika isih cilik aku nulis crita petualanganAku kira iku sing pertama. Banjur aku terus nulis kidung, puisi ... lan mung pirang-pirang taun mengko aku arep nulis sawetara wektu suwene.
Minangka petualang bodho, aku nyoba karo novel dawa lan rumit aku ora bisa ngrampungake, mula aku banjur crita, sing dakbabar ing blog nerbitake dhewe banjur ing platform digital nganti salah sawijining, Crita saka angkara sampurna, rampung virus lan mbukak lawang kanggo nerbitake publikasi kanggo aku.
  • AL: Apa buku sing mengaruhi sampeyan lan kenapa?

MS: Aku kelingan maca wengi sing kuat Kuburan kewandening Stephen King, utawa numpak bis sing dawa Getih kadhemen, dening Truman Capote, utawa kanggo Patricia Hisghmith sing ngganggu lan sing dak tresnani Wong asing ing sepur. Aku begja lan wiwit maca panulis sing hebat banget. Aku nganggep kabeh kalebu kulawarga. Aku maca maneh lan bola-bali, meh kaya tradhisi, kanggo nyoba ngasihi bakat. Dheweke ujar manawa kabeh tetep ana kajaba kaendahan, bener?

  • TO THE: Sapa penulis favorit sampeyan? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

MS: Kayane aku menehi sawetara pitunjuk sing apik ing wangsulan sadurunge. Nanging aku kudu ujar manawa TOP 10ku uga kalebu Karir, Tuwan, Mankel, ellroy, Poe ...

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

MS: Kanggo nggawe: kanggo tom Ripley. Ngerti: menyang Sherlock Holmes.

  • AL: Apa hobi nalika nulis utawa maca?

MS: Esuk aku njupuk kula kopi, Aku nganggo sawetara auriculares saka karya lan Aku maca maneh tembung 1000-2000 sing dak tulis wingi. Sawise iku, dheweke nggawe tembung maneh, liyane, liyane ... nganti dheweke njupuk irama lan Aku nulis liyane rong utawa telung jam. Ora liya. Dina liyane kanggo bisnis, jaringan, kulawarga lan gitar.

  • TO THE: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

MS: Sajrone urip, aku nulis akeh panggonan umum, lobi hotel, kantin bandara ... Akhir-akhir iki aku wis biasa Tabel sethitik sing ana ing kamarku. Kita isih seneng siji lan liyane, mula aku isih ana ing kana. Nganti sampeyan lara karo aku.

  • TO THE:Panulis utawa buku sing wis nyebabake karya sampeyan dadi panulis?

MS: Kula favorit, sing wis dak jenengake.

  • AL: Lan genre liyane?

MS: Aku kepengin banget ngerti kabeh perkara kasebut ditulis ing wong pisanan. Aku miwiti nulis buku harian sing akeh banget lan aku seneng banget karo wong sing pertama. Dadi aku seneng maca gaya penulis sing nggunakake swara iki, bisa uga buku lelungan, buku petualangan, utawa literatur "serius".

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

MS: Maca: Untunge wong kerdil, saka Cesar Perez Gellida (Lan disusul karo Raja Putih, dening Gómez-Jurado). Nulis: Novel kaping enemku (mungkasi, nyatane).

  • AL: Kepiye sampeyan ndeleng babagan penerbitan kanggo akeh penulis utawa pengin diterbitake?

MS: Anehe, sanajan ana warta ala (sawetara sade, sawetara sing maca), kita isih urip wektu sing apik. Ing Spanyol sampeyan maca akeh penulis nasional lan iku durung mesthi kedadeyane, utamane kanggo genre kaya thriller utawa polisi. Aku seneng supaya para pamaca percaya marang kita, amarga kita nindakake kanthi apik. 

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan, utawa sampeyan bakal bisa njaga sing positif kanggo novel mbesuk?

MS: Coronavirus minangka rock, a ngantem psikologis lan drama kanggo wong akeh. Aku ora ngerti ... Aku pengin optimis lan mikir manawa kita wis sinau sesuatu. 

Aku wis ngembangake sawetara katrampilan anyar (muter lagu bossa nova, olahraga ing omah ... sanajan aku nyikut tungkak). Minangka masarakat, kita wis entuk level disiplin sosial sing bisa nguntungake mbesuk. Ing telecommuting, sing bisa mbantu ngrampungake kerja lan kulawarga ... Sampeyan ngerti, Aku nyoba dadi positif!

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gustavo Woltman ngandika

    Seneng banget yen bisa maca wawancara karo para penulis, mula saya cedhak karo dheweke.
    - Gustavo Woltmann.