Martha Huelves. Wawancara karo penulis La memoria del yew

Fotografi: Marta Huelves, profil Facebook.

Martha Huelves, saka Madrid, minangka panulis lan popularizer Sejarah. Dheweke wis nerbitake judhul kaya jimat albanian lan saiki dirilis ing novel ireng karo Kenangan yew. Matur nuwun kanthi sanget kanggo wektu lan kebecikan kanggo iki Interview ing ngendi dheweke ngandhani babagan dheweke lan liya-liyane.

Marta Huelves-Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Novel anyarmu irah-irahane Kenangan yew. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

MARTA HUELVES: Kenangan yew bagéan saka premis gangguan. Ora ana sing ngira yen ana sing ala bisa kedadeyan ing papan sing apik, ing kutha sepi ing Asturias wétan kayata Colombres; diubengi dening padang rumput, cedhak pantai lan ing tengah alam. Nanging nyulik bocah wadon remaja sing dibebasake patang puluh wolu jam mengko ing Gijón, luwih saka satus kilometer saka omahe, mbabarake keruwetan urip kita. Ing sawijining getih golek sisa turunan yew Iki digunakake kanggo nambani sawetara jinis kanker. Saka kene, reaksi saka karakter sing beda-beda ngetutake siji liyane lan aku percaya yen dheweke ora bakal ninggalake sapa wae sing ora peduli.

Iki minangka crita unik dening sawetara alasan. Pisanan kanggo statusku minangka sejarawan. Nemokake masa lalu, nyedhaki warisan sejarah ing sawetara cara utawa mung ngerti sapa leluhur kita lan kepiye urip ing jaman liya menehi motivasi akeh. kapindho amarga Iku pisanan foray ing genre polisi., saka misteri, yen sampeyan pengin. Akèh-akèhé karyaku manunggal ing genre sajarah, bisa arupa crita utawa artikel. Lan katelu amarga, miturut pitakonan saka wong-wong sing ngerti novel, aku bakal nggugah rasa penasaran kanggo mangerteni apa Madrilenian nulis novel ing Asturias. 

La Idea muncul sajrone a ngunjungi Quinta Guadalupe, dumunung ing kutha Asturian saka Colombres, lan kang omahé Museum Emigrasi lan Indianos Archive. Pancen angel kanggoku mikir sapa wae sing wegah ngumbar imajinasine ing ngarepe bangunan sing megah lan apik iki. Ana bagean lair saka crita iki.  

  • TO THE:Sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

MH: Ing omahku padha ngomong ngono Aku sinau maca cepet banget, thanks kanggo cara krasan bapakku, kang kasusun saka sawetara karton ing kang wis digambar huruf saka alfabet. Karo wong-wong mau aku nemokake syllables lan tembung pisanan. Lan aku ora mandheg maca wiwit saiki. Ing perpustakaan sekolah aku mangan kabeh koleksi Wong Hollisterdening Jerry West Wong lima, dening Enid Blyton lan volume pisanan saka Esther lan donyane, saka Campos Purita. Nanging buku pisanan sing menehi tandha khusus kanggo aku yaiku Jagad sing ilang dening Conan Doyle.

Babagan pisanan sing dak tulis lan sing wani daktuduhake marang wong liya yaiku a puisi. Iki judhulé prasangka lan karo kang aku menang ing hadiah pisanan saka sayembara geguritan institutku: limalas atus peseta kanggo ngentekake buku. Go tokoh! Aku malah bisa menang penghargaan novel singkat sing disponsori dening Dewan Kota Alcorcón. On Kulit putih, ireng jiwa Aku ngatasi masalah rasisme.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

MH: Ora diraguhi: Isabel Allende. Aku mikir dheweke minangka panulis urip sing paling penting ing adegan sastra saiki. Lan sethitik konco: Carlos Ruiz Zafon. Aku tansah ngujo kasugihan basa lan tingkat plastisitas sing digayuh ing saben ukara. kesenengan ugi Rosa Montero lan Javier Cercas. Saben wong duwe gaya tartamtu, nanging loro-lorone master gedhe.

Saka klasik aku luwih seneng Oscar Wilde, Lovecraft lan Edgar Allan poe. Lan aku hasrat babagan tragedi lan komedi saka teater Yunani klasik, utamané sing saka Sophocle utawa saka Euripides. Aku ngakoni yen aku iki maca compulsive. 

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

MH: Fermin Romero de Torres. Dheweke minangka karakter utama Dolanan malaekat dening Carlos Ruiz Zafon; saka cicilan katelu saka tetralogi: Pemakaman buku sing lali. Punika a karakter bunder. Wong sing prasaja, kanthi humor sing apik lan ora isin, rada sumpit lan budaya sing luar biasa. Dheweke nandhang represi wong sing dikalahake sawise Perang Sipil kanthi kamulyan gedhe. Cara dheweke ngadhepi urip nggawe sampeyan pengin niru dheweke ing wektu-wektu lan liya-liyane nyebabake sampeyan lembut banget. Aku seneng ketemu wong.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

MH: siempre Aku nulis nganggo tangan, ing notebook cilik sing aku ngumpulake lan nganggo pulpen telung warna: biru, abang lan ijo. Aku nggunakake ijo kanggo nyorot bab penting.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

MH: Aku seneng nulis kanggo esuk, Aku luwih konsentrasi. Nanging ora umum yen aku duwe notebook ing tanganku kapan wae. Babagan panggonan, aku gampang adaptasi karo kabeh skenario.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

MH: Saliyane novel ireng aku seneng banget ing novel sejarah, nanging kaya sing wis dakkandhakake yen aku iki maca kompulsif, aku isih maca novel Fantastic, tes, saka travel o romantis

  • Apa sing sampeyan waca saiki? Lan nulis?

MH: Independencia ngetung dening Javier Cercas nalika duwe informasi.

Saiki aku nyiapake outline pisanan saka novel kapindho sing bakal tutugan saka Kenangan yew. Aku duwe sawetara review buku sing ditundha lan akeh artikel liyane.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

MH: Dakkira iku minangka rumit minangka tau. Pancen saiki ana luwih akeh kemungkinan kanggo nerbitake, tegese kemungkinan nerbitake dhewe, ing platform penjualan online raksasa utawa ing kaca web, sing ningkatake penulis anyar. Nanging akses menyang omah penerbitan klasik, salah sawijining sing serius, rumit banget. Jumlah manuskrip sing sampeyan saingan akeh banget lan, saliyane, sampeyan kudu dadi penulis sing ora dingerteni. Aja lali yen iki minangka bisnis lan penerbit kudu ngasuransiake sadurunge njupuk risiko.

Ing kasusku, aku nggoleki pendapat sing profesional lan berkualitas babagan kualitas karyaku. Biasane, sing maca nol iku kanca utawa anggota kulawarga sing ngormati apa sing wis ditulis lan, mesthi, ora adil. Aku nggoleki imparsialitas kasebut. Lan aku nemokake iku ing respon positif saka house penerbitan karo prestise kaya Ediciones Maeva.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

MH: Aku salah siji sing pracaya ing adaptasi manungsa lan, sanajan krisis iki angel banget, ngerti yen bakal kelakon mbantu aku percaya ing mangsa ngarep. Iku kabeh babagan wektu.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.