Marta Ambalan. Wawancara karo penulis Lands of mist and honey

Fotografi: Marta Abelló, situs web penulis.

Panulis Marta Ambalan Dheweke sinau skrip film ing Aula de Lletres ing Barcelona, ​​​​wis melu pirang-pirang antologi crita cekak ing Spanyol lan Amerika Latin lan wis menang macem-macem penghargaan sastra. Dheweke penulis Para putrane Henokh,kang sukses lengkap, lan karir uga kalebu Bayu, Omah peteng lan crita medeni liyane, Tilak sing wicaksana o Kaya dewa. Novel kang kaping enem terbit yaiku Tanah kabut lan madu, disetel ing Cádiz ing taun pungkasan abad kaping XNUMX, sing ditampa kanthi apik dening para pamaca lan kritikus. Ing iki Interview Dheweke ngandhani babagan dheweke lan liya-liyane. Aku ngormati wektu lan kebecikan sampeyan ngladeni aku.

Marta Ambalan - Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Buku paling anyar sampeyan irah-irahan Tanah kabut lan madu. Kepiye carane karo dheweke lan kapan sabanjure?

MARTA ABELÓ: Ya, aku seneng banget karo resepsi kasebut lan utamane kanggo para pamaca sing nulis marang aku kanthi komentar yen dheweke wis ngunjungi papan-papan ing novel kasebut. Sing ngerti, iku liwat tanah saka Cádiz, Malaga lan Antequera, lan iku apik kanggo njaluk saran lan relive sawetara pemandangan. ngrujuk marang novel sabanjure, isih akeh gawean; nanging aku ngarep-arep yen bakal disetel ing wektu sing nyenengake ing Abad Pertengahan

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

MA: Saka wacan pisanan, aku seneng ngelingi kisah petualangan Enid Blyton, novel-novel saka Salgari, Agathe Christie… Aku mbayangno latar mburi crita sing aku tulis nalika umur wolung taun: a crita dawa saka petualangan lan misteri. Aku ditiru sinau.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

MA: Bakal akeh banget! Nanging aku tansah bali menyang dickens, a poe, kanggo Capote, kanggo Tolstoy, Dostoyevsky… marang novel-novel sing ora bisa mati. Ing kono aku nemokake sumber, estetika lan makna kabeh.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

MA: Jane eyre, kanggo kekuatan lan kalanggengan.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

MA: Aku kudu tuwung saka teh lan notebookku karo cathetan ngendi aku ngatur karakter lan plot. Lan ing latar mburi, musik apik. 

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

MA: Ing mode becikAku seneng nulis ing jardín, utamané ing afternoons spring panas; lan ing mode nyata, aku nulis ngendi wae, mbukak lawang; karo utawa tanpa muses cedhak.              

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

MA: Aku uga seneng misteri, thriller, teror… Aku seneng LovecraftAlgernon Blackwood, Bukit Joe, Shirley Jackson lan mesthi Stephen gedhe King.

  • Apa sing sampeyan waca saiki? Lan nulis?

MA: Saiki aku maca maneh Ivanhoe, dening Walter Scott, maca Jiwane kewan, dening Ángela Vallvey, lan karo sawetara wacan liyane saka dokumentasi kanggo novel sabanjure disetel ing abad tengahan.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

MA: Aku saiki kita ing a wayahe optimal. Pandemi kasebut wis menehi dorongan anyar kanggo maca lan dodolan buku saya tambah akeh. Iku apik banget amarga saiki mbantu akeh penulis kanggo nerusake, minangka Whitman ngandika, nyumbang stanzas kita, amarga tembung lan puisi pancene bisa ngganti donya.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

MA: Kita kacemplungaken ing wektu rumit; jinis tragicomedy surealis sing ora tau ngarep-arep urip. Nanging isih lan senajan kangelan, mbok menawa cukup kanggo njupuk ambegan jero, musataken ing mukjijat cilik saben dina lan, minangka karakter sandi nalika aku sijine wong ing alangan, menehi langkah maju. Sanajan tanpa kekuwatan, sanajan kanthi rasa wedi; Padha tiba, tangi lan terus maju!


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.