Marina Sanmartin. Wawancara karo penulis saka Tangan Cilik Kaya

Photography: Courtesy of Marina Sanmartín.

Marina Sanmartin ngrilis novel anyar kanthi irah-irahan tangan dadi cilik. Writer lan columnist, kita bisa nemokake dheweke saben dina ing toko buku Madrid saka Cervantes lan Cía. Ing iki Interview ngandhani babagan crita iki lan liya-liyane. Aku matur nuwun banget kanggo wektu lan kebecikan sampeyan.

Marina Sanmartin- Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Novel anyarmu irah-irahane tangan dadi cilik. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

MARINA SAN MARTIN: Ide muncul ing Tokio, sak dina-dina aku nginep ana ing musim gugur 2018, sawetara dina sing, amarga akeh alasan, ngganti uripku. tangan dadi cilik yaiku ... a thriller klasik lan elegan, bagéan saka Rajapati Noriko Aya, penari paling misuwur ing donya; lan ing wektu sing padha iku novel paling intim; a bayangan ing kepinginan lan watesan, bab sastra minangka amben test lan uga bab apa kita ngerti katresnan.

  • TO THE:Sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

MS: Aku ngelingi akeh wacan pisanan, nanging sing paling kerep dieling-eling, saka pungkasan kanak-kanak lan awal remaja, ing urutan kronologis panemuan, Crita sing ora ana enteke, Bobot jerami y Babagan pahlawan lan kuburan. Sing aku yakin, senajan aku ora ngelingi bab pisanan sing dakcritakake, yaiku Ora ana wektu nalika isih cilik nalika aku ora pengin dadi penulis.. Aspirasi kasebut tansah ana, wiwit taun-taun awal, bisa uga amarga wiwit awal aku ngerti lan dheweke nggawe aku ngerti yen aku apik; Bisa uga amarga wong-wong sing daktresnani lan narik kawigatenku nalika aku tuwuh - guru, anggota kulawarga, wong sing tresna - minangka pembaca sing ora sopan.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

MS: Aku duwe akeh: Henry James, Patricia Highsmith, milan kundera, iris Murdoch, Marguerite Duras, Daphne du maurier, Rafael Chirbes…

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

MS: Ketemu Tom Ripley; nggawe, kanggo Ignatius Reilly, saka Konjuasi cognuos oke Zeno, saka eling Zeno.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

MS: nalika aku macetAku mateni komputer lan bali teks ing notebook, kanthi tangan. Sing tansah njagi kula.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

MS: Ing panggonanku, temprano, karo latte pisanan dina iki

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

MS: Aku ora senenglilin kontemporer, nanging uga nemokake gedhe klasik. Musim panas kepungkur aku maca Aku ngimpi ing paviliun abang, dening Cao Xueqin, saka Cina XNUMX. abad, lan aku seneng banget.

  • Apa sing sampeyan waca saiki? Lan nulis?

MS: Leo siempre sawetara buku sanalika. Saiki aku duwe ing nightstand Karya agung, dening Juan Tallon; upaya, dening Juana Salabert lan A Sajarah Readingdening Alberto Manguel. Dene apa kang daktulis, kapisan Aku nggarap karangan lan aku seneng banget. Muga-muga bisa ngomong luwih cepet.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

MS: Aku mikir nandhang kaluwihan. Dadi akeh judhul sing diterbitake dadi angel kanggo menehi perhatian sing pantes lan mbedakake kabeh sing apik. Kanggo entuk manfaat,e asring ngutamakake kuantitas tinimbang kualitas —Penulis nulis luwih cepet kanggo nerbitake luwih kerep, penerbit ngemot barang anyar kanggo ngimbangi saldo, buku tetep ana ing toko buku kanggo wektu sing cendhak amarga pancen ora cocog lan kudu lunga supaya wong anyar bisa mlebu ...—. Saiki kita urip maneh karo maca, kita kudu mikir maneh carane kanggo mesthekake yen maca anyar kene kanggo tetep.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

MS: ngrasa begja amarga kanggo kula iku wis cukup tahan. Wong-wong sing daktresnani durung lara utawa wis mari tanpa akibat, lan sifat kesepianku mbantu aku sajrone kurungan, sing daktandhangi kanthi apik lan Aku njupuk kesempatan kanggo nulis. Kajaba iku, kahanan sing dicethakaké ana carane akeh tetanggan tresna toko buku kita, Cervantes lan perusahaan, lan iku macem.

Ing tangan liyane, uga thanks kanggo toko buku kasedihan wong wis tekan kula sing biasane ngunjungi kita lan wis nandhang sangsara. Crita sampeyan wis mbantu aku Kanggo ndeleng ngluwihi saka pengalaman dhewe, kang carane kita kudu nyoba kanggo mangerteni kabeh kasunyatan, prewangan ing atine sing apa mengkono kanggo kita ora mung versi acara utawa tragedi. Babagan gagasan iki aku arep nulis cepet utawa mengko.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.