Men Marías. Wawancara karo penulis The Last Dove

Men Marias Mei pungkasan nerbitake novel paling anyar kanthi judhul Dara pungkasan. Carmen Salinas, sing dadi konco Men, asalé saka Granada lan wis menangaké Hadiah Novel Carmen Martín Gaite ing taun 2017, Pukata, iwak lan panganan laut. Matur suwun sanget wektu lan perhatian sing diwenehake kanggo menehi kula wawancara iki ing kana dheweke crita babagan karya anyar iki lan luwih penting.

Men Marías - Wawancara 

  • SASTRA SASTRA: Ing dara pungkasan iku novel anyar sampeyan. Apa sing sampeyan crita babagan iki lan saka endi ide kasebut teka?

MEN MARÍAS: Andalusia iku mesthi asale. Kebutuhan kanggo nyingkirake dheweke. Lan Andalusia iku kaya pembunuh sing apik: ora ana sing bakal curiga. Sapa sing bisa ora ngandelake cahya kasebut? Bayangan kasebut sing medeni. Nanging ing kajelasan kasebut, ana crita sing surem banget. Peteng banget. Didhelikake kanthi apik. Opo tekane wong Amerika ing Rota ing taun 50-an.

Rota, sawijining kutha sing ilang ing Spanyol kidul sing mung duwe papat dalan sing ditempuh karo kuldi sing ngemot tas, ing endi banyu kasebut teka saka sumur lan ora ana listrik, ujug-ujug nampani tekane Amerika Serikat kanggo panjaluk basis angkatan laut. , Rolling Stones, Coca-Cola lan Mickey Mouse. Amerika teka sawise pirang-pirang wulan ing ngisor segara kanthi kanthong sing diiseni dhuwit lan kepengin pesta. Kabeh iku entheng, warna, musik ... lan ilang. Wanita ngilang saben dina lan ora ana sing nyelidiki. Salah sijine yaiku Inés, wanita enom sing digoleki Dina iki dina iki. Nanging telusuran kasebut dadi frustasi amarga Diana katon ana ing ngarep pangkalan angkatan laut sing dimutilasi kanthi suwiwi gedhe sing dijahit ing parane.

  • AL: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

mm: Aku ora kelingan buku pisanan sing dakwaca, terus terang. Aku kelingan sing pertama sing tenanan pengaruhe: Mangkene pangandikane Zarathustra, saka Nietzsche, sing dakalami nalika sewelas utawa rolas. Crita pertama ya, mesthi. Kayane aku nulis crita sing padha sajrone uripku: wanita sing ora bisa nemokake papane ing jagad iki.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

mm: Kepala penulis yaiku Dostoyevsky, tanpa mangu-mangu, nanging ana akeh liyane sing bakal dakwedharake: Camus, Max Aub, Clarín, Lorca, Pessoa, Thoreau, Zweig ... Babagan adegan sastra saiki, Victor saka Wit iku ora liya.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

mm: Ana ozores, Regenta, saka novel sing duwe jeneng sing padha. Dheweke nganggep aku minangka salah sawijining karakter paling apik ing sejarah literatur lan aku bangga dheweke asale saka Spanyol.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

mm: Papan kasebut kudu resik lan rapi banget. Aku ora kerja ing antarane keruwetan, Aku mblokir, aku ora mikir kanthi jelas.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

mm: La wengi, ora diraguhi. Ana prekara sing duwe wengi yaiku omah saka memedi. Lan sastra ngerti akeh babagan iki.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

mm: Ora ana genre sing ora daksenengi. Jenis kelamin mung kothak warna ireng, jambon, kuning ... sing penting yaiku sing ana ing njero.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

mm: Aku maca sawetara buku sekaligus. Saiki aku karo Bolongan, sing pungkasan ing Pelabuhan Berna González; antologi Mayakovsky; Rahasia karya seni, dening Rose-Marie & Rainer Hagen lan Hotel voyeur, dening Talese. Aku nyaranake kabeh.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

mm: Ruwet Pancen rumit, ora bisa dipertanyakan. Ana penulis kelas dhuwur kanthi plot paling nyenengake nalika mbukak bukune ing pasar tanpa istirahat. Tawaran sing ditawakake para pamaca akeh banget. Muga-muga bisa nggawe bolongan ing antarane lan novelku uga bisa nggawe masarakat seneng. Bisa uga tulungi, amarga buku liyane wis nulungi aku. Iki bakal dadi sing paling apik. Iki minangka alasan sing nyebabake aku nerbitake: buku wis menehi akeh, mula, yen aku bisa nindakake kanggo wong liya apa sing wis ditindakake penulis liyane kanggo aku, aku bakal ngrasakake kepenak urip. Ing katenangan. 

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

mm: Ngimpi elek kabeh iki wis nyebabake kita kabeh, ora dikecualian, lan dak kira bakal dak tulis mbesuk. Nanging durung ngaso. Kabeh perkara ora dingerteni saiki, nanging sampeyan uga, ing kasus iki, isih akeh sing kudu dipikirake apa sing wis kedadeyan. Kanggo nemokake panjelasan, cara kanggo nampa.

Owah-owahan paradigma kudu manut sebab apa, kita bisa nindakake kaya ngono. Kita butuh kabeh iki kanggo ngrampungake. Yen wis rampung, aku yakin manawa seni bakal nyoba nerangake. Tansah kelakon. Sing diarani seni. Muga-muga bisa menehi sumbangan sekedhik. Lan muga-muga kabeh iki bakal enggal rampung. "Ora suwe" miturut konsepsi wektu kita, ora miturut sejarah.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.