Maria Rey. Wawancara karo penulis The thousand names of freedom

Kita ngobrol karo María Reig babagan novel sejarah sing anyar.

Fotografi: Maria Reig. Situs web penulis.

Maria Rey minangka conto liyane sing, saka penerbitan mandiri, nanging kanthi tekad lan semangat, sukses sastra bisa diraih.. Kanthi judhul kaya kertas lan tinta y Janji pemuda, saiki nampilake novel anyar sing mentas metu: Sewu jeneng kamardikan. Ing iki Interview Dheweke ngandhani babagan dheweke lan liya-liyane. Matur suwun sanget wektu darmabakti lan kebecikan.

Maria Reig - Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Novelmu sing pungkasan diterbitake kanthi irah-irahan Sewu jeneng kamardikan. Apa sampeyan bisa ngomong babagan iki lan saka endi ide kasebut?

MARIA REG: Sewu jeneng kamardikan punika lelampahan bali ing wektu kanggo Spanyol ing awal abad kaping 1815 liwat crita saka telung karakter: Inés, putri tengah saka kulawarga borjuis saka Santa Cruz de Tenerife sing kudu lelungan menyang semenanjung kanggo mbantu kulawargané; Modesto, mahasiswa Perdagangan sing kepengin dadi wakil lan nemokake yen Cádiz de las Cortes sing ilang ing XNUMX; lan Alonso, wong karo urip padu sing ndhelikake saka kepungkur ing lurung-lurung Cadiz, nanging sing bakal nampa tugas sing bakal ngganti plans lan urip ing salawas-lawase. Ing itinerary saka saben telung urip iki, Rahasia, kepinginan, mbales, politik lan sing search incessant kanggo kamardikan supaya karakteristik saka abad ka-XNUMX bakal intersect. 

Ide kasebut muncul saka katresnanku marang Sejarah lan kanggo wektu tartamtu sing aku seneng sinau lan dadi latar mburi sawetara novel favoritku. Aku pancene pengin njelajah seluk beluk pamaréntahan Ferdinand VII, nyritakake babagan nggoleki lan ngatasi ing jaman sing kejang lan nemtokake. Liwat dokumentasi, aku nemtokake karakter lan nuansa plot. Kanggo kula iku wis pengalaman banget enriching lan macem. 

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

MR: Aku ora ngelingi buku pisanan sing diwaca, sanajan aku ngira iku salah siji saka buku dongeng sing aku lan adhiku duwe. Nanging, aku mbudidaya sawetara sing nandhani masa kanak-kanak: Aku tresna marang wong-wong mau Penyihir Kika Super, kang aku devoured ing jam, lan aku pancene sante judhul kaya Crita sing ora ana enteke o Tanah sing kobong emas

iya aku inget crita pertama dawa aku nulis. Iku mangsa panas, aku duwe sawetara rolas taun. Lan nyritakake pengalamane bocah wadon umurku. Wiwit wektu iku, lan sanajan critane ora ambisius, aku nulis crita sing dawa saben musim panas. Aku seneng njupuk kauntungan saka preian kanggo njaluk menyang gelembung lan nggawe karakter, pemandangan, petualangan. Sithik-sithik, dadi luwih rumit lan jembar. 

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

MR: Ana sawetara penulis sing wis menehi tandha jero. Antarane wong-wong mau aku bakal nyorot Carlos Ruiz Zafon, Jane Austen, Tolstoy, Maria Dueñas o Katherine neville

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

MR: Aku mikir Elizabeth Bennett, protagonis saka Bangga lan prasangka.  

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

MR: Kanggo Lear kabeh sing dak butuhake yaiku ana cahya cukup lan aku liwat kertas yaiku buku elektronik. Lan kanggo nulis, Aku seneng lanngrungokake musik nalika aku bisa - Aku nggawe dhaptar lagu kanggo saben novel - lan aku kudu maca maneh sing paling anyar Aku wis nulis sadurunge nerusake. 

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

Aku gusto mucho Lear ing sofa, ing afternoon katentreman lan istirahat. maca ing Tren, sanajan kurang umum, aku uga seneng. Kanggo nulis, Panggonan becik iku sandi kantor, kanthi kabeh cathetan lan buku referensi cedhak banget. 

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

MR: Minangka maca aku njelajah kabeh jinis genre. Sanalika aku maca novel Rusia ing abad XIX minangka thriller saiki utawa narasi kontemporer ing gaya Sally Rooney. Minangka panganggit, leresipun kula gadhah kekirangan tumrap novel sejarah. Kanggo kula, tahap dokumentasi penting banget ing proses nggawe. Lan, ing Kajaba iku, aku kepincut karo kapasitas kanggo pambocoran sing genre wis. 

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

MR: Aku maca sarum, saka Edward Rutherford. Bab nulis, saiki aku lagi fokus promosi Sewu jeneng kamardikan

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

MR: Aku donya penerbitan wis angsal a dinamisme unprecedented ing taun anyar lan sing kamungkinan saka nerbitake menyang swara anyar, soko banget positif, perlu lan sumilir. Nanging, ing rame publikasi uga ndadekake kabeh arang banget ephemeral. Tantangan iku piye wae nggawe impact ing maca, bisa ngukir metu niche ing rak-rak sing tau duwe opsi liyane kanggo milih saka. 

Ing kasusku, aku mutusake kanggo nerbitake amarga, wiwit cilik, aku kudu nulis, nggawe crita. Wis pirang-pirang taun, aku mikir yen dheweke bakal tetep ana ing laci, mung kasedhiya kanggo kulawarga lan kanca-kanca. Nanging banjur aku mikir aku ora pengin sing dadi critaku, sing Aku wanted kanggo nyoba kanggo nuduhake apa aku wrote karo wong liya. Dadi aku wiwit nyoba lan, karo karya lan khayalan, aku entuk

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

MR: Aku pracaya saben pengalaman mbentuk kita minangka manungsa, impact kita lan ninggalake ampas saka kang menarik kesimpulan bisa digambar. Aku yakin manawa apa sing dakalami bakal nggawe aku nyedhaki kahanan tartamtu kanthi cara sing beda lan, bisa uga, empathize luwih intens karo sawetara karakter. Neng akhir, inspirasi, kanggo kula, dipupuk kanthi sinau, pengalaman, karya lan pengamatan


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.