María Jesús Romero saka Avila Lara. Wawancara

Fotografi: María Jesús Romero de Avila, Instagram.

María Jesús Romero saka Ávila de Lara iku saka La SOlana (Ciudad Real) nanging wis diadopsi saka Madrid. Lulus ing Filologi Hispanik, pekerjaane jurnalisme lan saiki dadi host radio. Dirantai wedi mati yaiku novel kang pungkasan. Matur nuwun kanthi sanget kanggo wektu lan kebecikan kanggo ngaturake iki Interview.

María Jesús Romero de Avila - Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Irah-irahan bukumu sing paling anyar yaiku Dirantai wedi mati. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

MARÍA JESÚS ROMERO DE ÁVILA: Ing judhul Dipikir banget amarga aku pengin siji Impactante. Iku novel straddling ing genre ireng, sajarah lan karo tutul erotis. Aku wanted kanggo nggawa maca nyedhaki subyek pati, saka entheng kita, nanging karo raos gedhe saka banyolan lan closeness. Ide kasebut muncul saka a krisis sing aku wis kang aku panginten kathah bab ing Muerte. Aku pengin nangkep perasaan kasebut, mula apa sing diwiwiti minangka terapi pungkasane dadi novel.

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

MJRA: Inggih buku ingkang kapisan ingkang kula waca punika Heidi, Aku maca maneh atusan amarga wong tuwaku ora bisa tuku maneh. Banjur kanca-kanca nyilihke aku nganti aku cukup umur kanggo mriksa buku perpustakaan.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

MJRA: Aku duwe sawetara: Isabel Allende, Javier Marias, Cervantes (Aku maca maneh Quijote saka wektu kanggo wektu), Mario Benedetti, Mario Vargas LlosaBenito Perez Galdos, Dostoevsky, Arthur Conan Doyle.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

MJRA: Aku seneng ketemu lan nggawe karakter saka Sherlock Holmes, saka samubarang novel Sir Arthur Conan Doyle, contone, Asu saka Baskervilles. Aku kesengsem karo karakter kasebut.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

MJRA: Ing wektu nulis Aku seneng dadi piyambakipun, karo ora ana wong ing omah. Ora ana musik. Y Lear Aku seneng nglakoni ing sembarang wektu lan kapan wae.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

MJRA: Meja pawon kanggo nulis Aku tresna. Iku ing jejere jendhela, ngendi aku ndeleng wit-witan, langit, lanskap. Kanggo maca, amben sadurunge turu. Uga, yen aku ora maca sadurunge, aku ora keturon.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

MJRA: Aku seneng puisi ing dosis cilik lan biografi.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

MJRA: Aku wis rampung novel kriminal Carme Chaparro, Aja nguciwani bapakmu, sing aku seneng banget, nanging basane rada kasar. Lan saiki aku karo Cumi-cumi a la romana, dening Emilio del Río, ngendi kita waca sing kabeh wis nemokke dening klasik, ing kasus iki wong Romawi. Banget nglipur. TO kadhangkala, aku maca buku puisi dening Luis Díaz Cacho, Urip saben dina.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

MJRA: Lha, panorama sing arep dipublikasi iku biasa. Untunge ana desktop publishing. Ana akeh penerbit jinis iki sing nindakake kanthi apik lan kanthi rega terjangkau. Y Aku mutusake nerbitake amarga iku masalah pending, ngimpi kanggo mujudake. Aku bisa nindakake ing Amazon gratis, nanging aku pengin edisi sing apik lan kanthi Ediciones Doce Calles aku wis entuk.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

MJRA: Aku angel banget utamane wektu kurungan, duwe kulawarga ing njaba Madrid. wis atos banget. Aku njaga bagean positif saka solidaritasd, kekuatan lan perjuangan sing manungsa wis, kita bisa karo kabeh. Lan wis nggawe aku luwih ngormati saben dina, kesehatan, kekancan, kulawarga.

Aku ora mikir nggunakake pandemi dhewe minangka subyek kanggo nulis, nanging krisis ekonomi lan tenaga kerja sing kita alami.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)