Manuel Martin Ferreras. Wawancara karo penulis Detektif Agung Byron Mitchell

Kita ngobrol karo penulis Malnazidos, sing duwe novel anyar.

Fotografi: Manuel Martín Ferreras, profil Twitter.

Manuel Martin Ferreras, lair ing Zamora nanging digedhekake ing pinggiran Barcelona, ​​​​dadi sukses karo novel pisanane, Wengi wong mati 38, sing diadaptasi menyang bioskop kanthi judhul Malnazidos. saiki saiki El detektif gedhe Byron Mitchell. Aku matur nuwun kanthi sanget kanggo wektu sing dikhususake kanggo wawancara iki nalika sampeyan ngomong babagan dheweke lan sawetara topik liyane.

Manuel Martin Ferreras - Wawancara 

  • SASTRA SAIKI: Novelmu sing pungkasan diterbitake kanthi irah-irahan Detektif gedhe Byron Mitchell. Apa sampeyan bisa ngomong babagan iki lan saka endi ide kasebut?

MANUEL MARTÍN FERRERAS: Aku gedhe ing Santa Coloma de Gramenet, ing pinggiran Barcelona. Saben-saben aku numpak sepur menyang pusat kutha Aku kesengsem nemokake bangunan modern ing abad ka-XNUMX slamet antarane konstruksi kaca lan baja paling modern ing 60s, 70s lan 80s. Kontras sing jelas saya gedhe ing sirahku minangka gambar minangka skenario kanggo sawetara crita gaya klasik, lan apa sing luwih klasik tinimbang detektif sing nyelidiki pembunuhan ing wektu kasebut?

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan tulisan pisanan sampeyan?

MMF: Komik Mortadelo lan Filemón, komik Marvel lan sawetara DC, Julio Verne (20.000 liga lelungan ing jero banyu y Lelungan menyang Pusat Bumi), Arthur Conan Doyle (saperangan buku crita Sherlock Holmes), Alexandre Dumas (The Three Musketeers y rong puluh taun mengkos), akeh Perhiasan Sastra Pemuda saka sing diterbitake dening Bruguera, lan mengko dening Isaac Asimov (Saga Foundation) lan William Gibson (trilogi Ensanche).

Tulisan pisananku? Crita sing ngurmati, wewatesan karo plagiarisme, Sandman dening Neil Gaiman. Protagonis yaiku Lord of Mirrors sing tresna marang manungsa sing uripe mung bisa dipikirake saka kadohan ing sisih liyane saka pangilon. 

  • AL: Penulis utama? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh periode. 

MMF: Aku kira aku bakal milih Neil Gaiman. Aku elinga maca Sandman, komik sing digawe lan ditulis wiwit pungkasan taun 80-an, aku ngerti yen aku uga pengin nggawe impenku dhewe… critaku dhewe, maksudku.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

MMF: Lho, aku ora ngerti carane ngomong: ana sawetara. Awit aku mung kasebut Neil Gaiman, nerangake atine lankluruk setan, saka novel Tandha apik, dening Terry Pratchett lan Neil Gaiman. Crowley minangka a vivant bon banget rakulino kanggo nglaras pleasures materi antarane mortals kanggo ngidini Apocalypse kanggo mungkasi cara urip.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

MMF: Wiwit aku wiwit nulis nalika isih enom Aku wis nyoba kabeh jinis keyboard elektronik sing aku wis bisa ngakses. piranti kaya a alphasmart, sing keyboard karo layar mung saperangan saka larik teks, utawa uga keyboard karo layar sisih sing aku tuku limalas taun kepungkur ing vacation ing Jepang. Mengko aku nyoba karo keyboard fisik disambung menyang salah siji mobiles pisanan lan malah karo tablet. Sawise mbuwang akeh wektu kanggo nyoba, aku nemokake manawa piranti sing cocog yaiku MacBook Air karo sing aku wis nulis kanggo sepuluh taun.

Manias babagan maca? Aku ora mikir aku duwe sorotan.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

MMF: Tulis, luwih apik kanggo esuk, sawise ngombe kopi. Utawa karo ngombe kopi ing tengah sesi nulis, gumantung ing dina. Aku seneng pindhah karo laptop saka kantor menyang ruang makan utawa meja pawon. Sawetara paragraf apik Detektif gedhe Byron Mitchell Aku wrote wong lounging ing kursi dek ing loteng, diubengi tanduran bojoku.

maca? Aku salah siji sing mapan ing armchair, senajan aku wis dina kesel, luwih becik lungguh jejeg ing kursi, mantep karo buku ing ngarepku. Kaya-kaya aku kudu sinau kanggo ujian, ayo, yen aku ora ngantuk.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

MMF: Ing novel detektif, sing hebat banget, sing teror, ing ilmu fiksi, novel sejarah… Kabeh mau kanggo kula minangka kerangka sing apik kanggo ngembangake crita. Konvènsi sing luwih utawa kurang ditetepake mbantu aku nalika nggawe novelku, sing, wiwit wiwitan, ana gandhengane karo genre tartamtu. 

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

MMF: Aku wiwit maca Sambungan London, dening Charles Cumming, buku katelu ing trilogi dibintangi spy Thomas Kell. Lan babagan nulis, aku miwiti thriller nyetel ing Barcelona saiki; sekedhik crita Hitchcock.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

MMF: Lanskap penerbitan tansah rumit. Kita akeh sing kepengin nerbitake. Aku mutusaké kanggo nyoba amarga aku ora tau dadi salah siji saka wong-wong sing nulis mung kanggo aku, kanggo nyimpen teks ing laci. Aku pengin ngerti yen critaku bisa narik kawigaten wong liya, aku pengin nuduhake.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

MMF: Aku rumangsa ora jelas babagan masa depan jangka pendek kanggo kita ing saindenging jagad, nanging sing paling saya wedi yaiku pimpinan politik (lokal, nasional lan internasional) kayane ora duwe gagasan cetha uga. Nyoba banget kanggo ndeleng sisih positif saka iku, Kanggo panulis, momen krisis lan konflik minangka sumber ide sing penting.. Uga, kaya sing dikandhakake, ing wektu krisis, wong golek perlindungan ing fiksi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.