Lucia Chacon. Wawancara

Lucía Chacón menehi wawancara iki

Photography: duweni saka penulis

Lucia Chacon iku saka Almuñécar lan sinau Terjemahan lan Interpretasi ing Universitas Granada. Ing taun nineties dheweke pindhah menyang Madrid lan luwih saka sepuluh taun kepungkur dheweke pengin ngowahi hobi njahit ing cara urip kanthi mbukak blog lan saluran tutorial ing YouTube. Taun kepungkur dheweke menehi mlumpat menyang sastra lan nerbitake novel pisanane, pitu jarum jahitan. Ing iki Interview Dheweke ngandhani babagan dheweke lan akeh perkara liyane. Aku matur nuwun banget kanggo wektu sampeyan.

Lucía Chacón - Wawancara

  • Saiki KASUSastraAN: Novel anyar sampeyan yaiku pitu jarum jahitan. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

LUCIA CHACÓN: Aku mesthi pengin nulis novel sing bisa mbantu aku njupuk sawetara crita kulawarga bilih piyambakipun kepéngin tetep ing salawas-lawase. Kajaba iku, aku seneng banget ngomong babagan topik-topik sing ing taun nineties ora ana jeneng utawa biasane ora dirembug, kayata. sorority, sing pemberdayaan wanita, ing mental kesehatan, sing bullying pegaweyan... 

Amarga karyaku minangka panyipta konten digital, sing paling alami yaiku nindakake ing setelan sing wis akrab karo aku lan aku bisa mlaku kanthi nyaman. Pramila lampahing novel wonten ing a bengkel jahitngendi kanca-kanca ketemu pitung mimpin wadon. Dheweke kabeh wanita sing beda banget saka saben liyane lan sing nggawe para pamaca ngenali karo sawetara pengalaman padha nuduhake utawa karo momen penting dhewe. Sajrone sore jahitan ing Madrid ing 1991, dheweke ngandhani kita episode uripe lan nggawe ikatan saka paseduluran jero ing antarane dheweke.

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

CL: Ibuku maca crita nganggo basa Inggris saka umur enom banget. Adhine dikirim menyang kita saka Inggris. Saka taun-taun awal aku ngelingi petualangan Noddy. Nalika aku wis maca, aku seneng banget karo buku Wong lima lan Puck. Antarane kanca-kanca, kita padha ngutangi. Aku ora ngelingi crita pisanan sing aku tulis, nanging aku kelingan nalika pisanan aku padha nerbitaké kula crita cekak ing koran. Iku ing wusana saka Coca-Cola Awards, ing Buku harian 16, bali ing taun 1982.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

CL: Eyang Almudena, tanpa mangu-mangu. Kanggo nyorot sawetara liyane: Gambar placeholder Eduardo Mendoza, cahya gabas, Maria Dueñas, Juan Jose Millás, Rose Montero, Máximo Huerta… Mesthi dheweke ninggalake aku sawetara.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

CL: Wong asing sing nggoleki Gurb dening Barcelona. Aku humor kita padha lan kita bakal ngguyu kathah bebarengan. Aku seneng nggawe claire randhal saka saga Outlander dening Diana Gabaldon. Aku nemokake dheweke minangka karakter sing nyenengake.

Adat lan wacan

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

LC: Aku kudu kasepen mutlak kanggo loro kegiatan. Aku angel konsentrasi lan mula aku nyoba ngisolasi awake dhewe, utamane nalika nulis.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

LC: Aku nulis ing omah ing a habitación sing aku wis aktif kanggo. Saka meja aku duwe a tampilan apik banget lan sing tansah inspirasi. Wayahe apik kanggo nulis, sanajan aku mikir awan dheweke luwih cocog karo aku. Mesthi, tansah diiringi tuwung saka teh.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

LC: Aku luwih seneng novel fiksi. 

Wacan lan nerbitake lanskap

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

CL: mburi partai saka Nagore Suarez, a thriller kang gawe kagetku. Aku nyemplungaken ing nulis novelku sing kapindho, uyah apabakal sawise panas lan lanjutan saka pisanan nanging independen saka saben liyane. Urip terus ing akademi jahitan, karakter wis berkembang, lan akeh crita lan karakter anyar sing muga-muga bisa narik kawigaten para pamaca. 

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

LC: Aku a mung teka lan aku ora bisa ngomong sing aku isih duwe sesanti saka pemandangan Publishing kanggo menehi pendapat tenan. Aku seneng sinau lan nemokake seluk beluk sektor kasebut lan, saka apa sethitik aku ngerti saka iku, supaya adoh aku kudu ngomong sing nomer judhul sing diterbitake saben taun narik banget. Iki minangka tantangan kanggo panulis lan aku seneng tantangan. Mulane nalika ana kemungkinan kanggo nerbitake novel, aku ora ragu-ragu.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

LC: Yen jagad iki sampurna, mbok menawa kita ora duwe alasan kanggo nggawe wong liya. Aku optimistis dening alam lan aku tansah golek sisih apik saka iku. Sedhih yen kita ora bisa nemokake sing positif ing kabeh sing kedadeyan. Aku iki minangka dhasar sinau lan kita mung tuwuh kanthi sinau.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.