Lola Fernandez Pazos. Wawancara

Kita ngomong karo Lola Fernández Pazos babagan novel paling anyar.

Fotografi: Lola Fernández Pazos, dening (c) Alberto Carrasco. Sopan saka penulis.

Lola Fernandez Pazos Dheweke asale saka Madrid kanthi akar Galicia lan Andalusia. Lulus ing Jurnalisme lan kanthi karir dawa ing media, dheweke nampilake novel pisanane ing Mei, Pazo de Lourizan, banget dipengaruhi dening rasa kanggo jaman Victorian ing sastra. Ning kene Interview Dheweke ngandhani babagan iki lan akeh topik liyane. Aku ngormati kebecikan lan wektu sampeyan.

Lola Fernandez Pazos — Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Novel pungkasanmu sing diterbitake yaiku Pazo de Lourizan. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

LOLA FERNÁNDEZ PAZOS: Iki a crita saga kulawarga khas, kang garis keturunan kuat ndhelikake seri saka cangkriman watara omah negara sing ora bakal dicethakaké nganti pungkasan. Sajrone karya, sing maca kudu mboko sithik nglebokake potongan-potongan kasebut, kaya-kaya teka-teki, kanggo nemokake bebener. Ana bakal teka wektu, malah, kang bakal ngerti luwih saka siji saka protagonists, nanging sanadyan iku bakal terus karo dheweke, ora bakal nilar dheweke kanggo nasibe, kanggo ngerti makna lengkap saka novel.

Kajaba iku, buku iki nduweni kabeh bahan saka genre iki: a crita katresnan antarane kelas sosial beda, kraton ayu sing padha manggon ing Carballos, kulawarga nelayan industri saka Kali kurang lan episode perang sing, bebarengan karo maju kemajuan, bakal upset urip lan rejeki kulawarga.

Ide kasebut asale saka kulawargaku dhewe, amarga crita sing kedadeyan pirang-pirang taun kepungkur ing sekitar leluhurku lan dicritakake marang aku, supaya aku bakal nulis. Dadi ya, kira-kira prastawa bener, kang bener kedaden ing Marin, sawijining desa nelayan cilik cedhak Pontevedra.

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

LFP: Wacan pisanan sing dakelingi yaiku dalane, de Gambar placeholder Miguel Delibes. Iku ketoke prasaja lan ing wektu sing padha ayu banget aku tansah pengin nulis kaya sing. Novel sing bisa diwaca lan nyenengake bocah cilik lan wong diwasa. Ing crita pertama Aku nulis, yen ora ngomong babagan crita kewan sing aku sketsa nalika umur 5 utawa 6 taun, Katresnan ing jaman Tinder.

Luwih saka novel, yaiku a tes. Ing aku mbayangno Jane Austen bali saka abad kaping XNUMX nganti abad kaping XNUMX lan nemokake yen pacaran antarane manungsa ora ana maneh ing tarian nanging ing aplikasi sing diarani Tinder. Saka ing kono lan liwat crita sing dijupuk saka karya paling emblematic dheweke, Austen bakal maringi pitutur pangguna Tinder, lanang lan wadon, carane kudu nindakake supaya ora nggawe kesalahane.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

LFP: Kanggo kula, panulis favoritku mesthi dadi sing misuwur Javier Marias. Thanks kanggo karyane, sing aku ngerti kanthi ati, aku wiwit mbayangake kaca kosong. Iki ora mung babagan nyritakake, nanging babagan ngamati lan meditasi kenapa paraga kasebut tumindak kanthi cara iki utawa liya. dheweke iku nanem ing kula katresnan klasik Inggris, Shakespeare, Jane Austen, nanging utamané ing wong victorians, sedulur Brontê, Thomas Hardy, Henry James, Charles dickensElizabeth Gaskell, kanggo jeneng mung sawetara. Thanks kanggo pengaruh iki, aku ndhaptar Pasinaon Inggris, sawise rampung Jurnalisme.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

LFP: Minangka wong, tanpa mangu, Pak Darcy, saka Bangga lan Prasangka. Minangka wong wadon, Jane eyre, saka lakon kanthi jeneng sing padha dening Charlotte Brönte. Padha katon sampurna kanggo kula. Darcy nggawe deklarasi katresnan sing paling apik sing bisa ditampa dening wanita, lan Jane Eyre nindakake perkara sing padha. Loro-lorone pancen nyata, aku mikir Austen nulis kutipan kasebut mbayangake apa sing bakal dikarepake lan Brönte, sing bakal ditindakake.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca?

LP: Ora apa-apa. Bebener. Aku ora maniak.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

LFP: Aku nulis ing sandi desktop lan aku biasane maca sadurunge arep turu, tansah setengah lying mudhun.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

LFP: Ya, aku seneng novel sosial, kaya Mary barton, dening Elizabeth Gaskell, nanging uga genre detektif, kayata Joël kontol.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

LFP: Aku karo novelku nomer loro, yaiku ... a campuran Dicker, Mary Barton bebarengan karo pitunjuk saka bayangan ing gaya Marías paling murni (nyimpen prabédan). Aku bakal nyebat "thriller sosial" nanging uga akeh fiksi diri. Saiki penulis referensiku, Marías, wis ninggal aku, aku pengin menehi upeti khusus. Aku ora bakal mikir yen dheweke bakal cepet lunga lan aku ora mung sedhih, nanging uga yatim piatu saka guru. Iku wektu catastrophic kanggo referensi kontemporer, sing uga isih enom banget kanggo ninggalake: Eyang Almudena, Minggu Villar. Bener, aku ora ngerti sapa sing bakal dakwaca saiki.

  • AL: Miturut sampeyan kepiye pemandangan penerbitan?

LFP: Aku ana buku cukup menarik, nanging liyane sing katon prefabricated ing pangertèn sing penulis mangerténi apa sing dianggo lan ndudohake iku, tanpa ninggalake hunch utawa kroso ing kaca, lan aku sok dong mirsani sing kakehan. Aku seneng buku karo jiwa, impact sing. Lan soko sing nggawe kula sethitik sedhih sing Penerbit nang liyane ing pasuryan misuwur saka ing pena menarik, nanging kita ana ing kompetisi elek lan perusahaan ora manggon ing lancip. Aku ngerti.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

LFP: Kabeh krisis iku positif yen siji rampung metu saka wong-wong mau. Novel sing dakkarepake saiki nyritakake babagan perasaan manungsa anyar sing ditimbulake dening lingkungan anyar iki. Banjur aku iki digunakake kanggo agensi direktur Komunikasi lan aku weruh carane lack karya mimpin kanggo nyimpen dhewe. Ora ana sing preduli ngomong lara ing sisih ngarep, utawa lunga saka kanca kerja, sing penting tetep dadi siji. Lan iku wis positif amarga, kanthi ngalami iku, luwih gampang kanggo kula kanggo ngomong lan semedi babagan. 


Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Roberto Escobar Sauceda ngandika

    Aku ketemu banget menarik, dheweke iku penulis banget bakat lan aku setuju karo dheweke, penerbit, nalika terus kanggo nindakake bisnis, kudu menehi wong anyar papan lan ninggalake sethitik kanggo pasuryan misuwur.