Miguel Ruiz Montañez. Wawancara karo penulis The Blood of Columbus

Foto dening Miguel Ruiz Montañez. Profil Facebook.

Miguel Ruiz Montanez Dheweke lair ing Malaga ing taun 1962 lan dadi insinyur, nanging pungkasane nyerahake awake dhewe kanggo mulang lan, utamane kanggo nulis. Novel paling anyar yaiku Getih Columbus lan ing buku kasebut dheweke uga duwe jeneng sing nemokake sing menehi sukses banget ing judhul pertamane, sing paling laris Makam Columbus. Dheweke menehi kula iki Interview sing saiki dakterbitake lan ngrampungake seri sing didedikake kanggo panulis novel sejarah sing aku lakoni wulan Juni kepungkur. Aku matur nuwun marang dheweke lan kanggo Harper Collins amarga perhatian, kabecikan lan wektu.

WAWANCARA Karo MIGUEL RUIZ MONTAÑEZ

  • WARTA KAPUSTAKAN: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

MIGUEL RUIZ MONTAÑEZ: Sejatine ora, aku pamiarso inveterate wiwit cilik. Nanging aku eling banget crita kapisan sing tak tulis, amarga menang a penghargaan nulis ing sekolahku. Iki kira-kira duwit receh yen dheweke ngetung, ing wong pisanan, dheweke petualangan liwat kanthong wong.

  • AL: Apa buku pisanan sing nggumunake sampeyan lan kenapa?

MRM: Wit ngelmudening Pío Baroja. Mungkin amarga iku aku mutusake dadi insinyur.

  • AL: Sapa sing dadi penulis favoritmu? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

MRM: Paul auster tanpa mangu-mangu referensi sandi. Aku wis maca lan sinau akeh saka dheweke. Philip Roth lan Jonathan Franzen dheweke ngematake aku. Lan ing basa Spanyol, Roberto Bolano. Umumé, Aku seneng karo literatur Amerika Hispanik, sing realisme gaib Aku nganggep luar biasa. Nanging aku uga seneng banget klasik, malah novel dening petualangan luwih tradisional.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

MRM: Saka buku Roberto Bolaño, Detektif liar, Ulises Lima lan Arturo Belano. Dheweke apik banget saengga Roberto diwenehi sawetara buku sing apik, lan miturutku, saben aku maca maneh, aku nemokake prekara-prekara anyar babagan karakter sing apik banget.

  • AL: Apa hobi nalika nulis utawa maca?

MRM: Aku nggawe grafik, ringkesan, grafik, lsp. Aku insinyur banget nalika nulis. Aku kudu duwe pigura padhet saka karya sadurunge miwiti. Ing babagan iki, aku uga insinyur banget.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

MRM: Panulis wengi. Aku seneng karo kasepen ing wayah wengi, ayem lan ayem. Aku duwe kamar ing omahku, karo perpustakaan gedhe staf ing endi kabeh buku sing wis pirang-pirang taun ngombe.

  • AL: Panulis utawa buku apa sing nyebabake karya sampeyan dadi panulis?

MRM: Paul Auster, aku kudu ngakoni yen ora maca maneh buku-buku sampeyan. Nanging kekaguman sing paling gedhe kanggo Robert Bolano. Detektif liarKaya sing dakkandhakake, iki mahakarya.

  • AL: Genre favorit sampeyan kajaba sejarah?

MRM: Aku maca kabeh saka pihak sing laris nganti karya sastra liyane. Aku mikir kaya ngono buku apa wae sing ngemot crita sing apik iku pantes ngutangi wektune. Aku mesthi seneng orisinalitas. 

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

MRM: Aku lagi maca Simpen geni, penghargaan Alfaguara taun iki, saka William Arriaga. Aku ing Meksiko ing Desember, lan aku pengin ngerti luwih akeh kasunyatan ing negara kasebut, lan karya iki minangka sinar-X sing luar biasa.

Babagan buku anyar, aku isih ana ing tataran njupuk ide. Novel terakhirku, Getih saka Columbus, isih dadi pelanggan, mula aku butuh wektu luwih suwe kanggo mikir babagan crita anyar.

  • AL: Kepiye sampeyan ndeleng babagan penerbitan kanggo akeh penulis utawa pengin diterbitake?

MRM: Yaiku apik tenan la jumlah de Personas Dheweke mutusake nulis buku kanthi tujuwan sing sehat kanggo nerbitake buku kasebut, nanging ora suwe dheweke bakal nemoni kasusahane. Untunge dina iki ana kemungkinan alternatif sing menehi dalan kanggo panulis anyar. 

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan, utawa sampeyan bakal bisa njaga sing positif kanggo novel mbesuk?

MRM: Dakkira ana sing positif ing kedadeyan kasebut, sanajan ana sing ujar manawa kita bakal luwih kuwat. Ing kasusku, aku wis begja babagan kesehatan lan kerja, nanging aku ora bakal nulis bab wulan iki, aku bakal nyoba nglalekke. Lan literatur bakal mbantu aku nglakoni.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)