Wawancara karo Marwan

marwan

En Kasusastran Saiki Kita seneng banget bisa nindakake iki wawancara karo Marwan, sing wis grapyak lan mbukak kabeh wiwit kita ngubungi dheweke. Sesuk bukune sing anyar didol "Kabeh masa depan ku karo kowe" saka omah penerbitan Planeta, lan judhule wis janji ... Kita menehi sampeyan jawaban kanggo pitakonan.

Warta Sastra: Kita ngerti jenengmu, Marwan; Kita ngerti manawa dheweke darmabakti kanggo musik lan nulis, mula kita bisa ujar kanthi umum manawa dheweke minangka seniman, nanging kepiye Marwan netepake awake dhewe?

Marwan: Nemtokake dhewe ora mungkin amarga wong duwe akeh aspek, nanging hei, definisi iki: Aku nyoba dadi wong sing apik.

TO THE: Kita ngerti yen nganti saiki dheweke wis nerbitake rong buku, "Crita sedih babagan awakmu tinimbang awakku" ing 2011 lan "Cathetan babagan wayahku ing musim salju" ing 2014. Sesuk sing anyar buku "Kabeh berjangka karo sampeyan." Apa sing bisa ditemokake kanthi beda ing buku iki tinimbang sing sadurunge?

MW: Sing pertama yaiku aku mikir yen saben nulis luwih apik. Aku wong anyar kanggo nulis buku lan sing pertama luwih naib tinimbang sing iki. Mesthi, iki uga luwih visceral lan duwe bagean positif. Ing buku sing saiki diterbitake, aku wis ngurus irama, pamisahan ayat, aku nulis topik sing luwih beda-beda, ana akeh puisi katresnan lan lara ati kaya ing buku pisanan nanging uga akeh sosial puisi, nggambarake luwih akeh, buku iki luwih dawa lan ora ana geguritan utawa puisi mikro, sawijining prekara sing meh ora ana ing buku sadurunge.

Kabeh masa depanku karo kowe Marwan

TO THE: Apa sampeyan nyawisake nulis lan nyipta saben dina yen sampeyan ora tur? Apa sampeyan duwe ritual utawa hobi khusus sing kudu sampeyan lakoni sadurunge ngrampungake?

MW: Gumantung. kadang sedina muput uga ora ana seminggu. Mesthi, nalika nganggo aku nganggo. Aku mikir sing paling positif yaiku nyetel tanggal supaya fokus lan nalika fokus, aku ora mandheg nulis. Aku ora duwe ritual apa wae, aku bisa nulis ing endi wae lan kapan wae. Ayat kasebut teka yen sampeyan nggoleki, nanging uga bisa uga sawayah-wayah lan kahanan.

TO THE: Yen sampeyan diwenehi pilihan antara terus nyipta lan nyanyi utawa terus nulis kanggo penerbitan buku, apa sing bakal dipilih Marwan?

MW: Ngarang lan nembang. Kayane basa sing unggul. Nanging ayo, iku ora bakal kelakon, mula aku bakal terus nindakake kabeh, amarga kaloro perkara kasebut nggawe aku seneng.

TO THE: Aku ngira dheweke wis gegandhengan utawa mbandhingake sampeyan ing sawetara karier karo Ismael Serrano utawa Jorge Drexler, amarga dheweke uga dadi panulis lagu lan nulis babagan katresnan lan lara ati ... Apa sampeyan mikir babagan dheweke? Apa sampeyan wis ngetutake dheweke ing sawetara wektu utawa wis menehi tandha musik nalika nyipta?

MW: Kalorone wis menehi tandha akeh babagan nyusun. Aku wis ngrungokake wong loro mau luwih saka 15 taun lan aku pancen penggemar, kanggo cara ngetung lan nyanyi. Kanggo kula, dheweke minangka loro referensi utama, mesthi dadi.

TO THE: Kita terus musik, kutha endi sing bakal dibukak mengko? Lan sing pengin nembang nanging sing durung bisa nembang?

MW: Saiki aku arep menyang Santiago de Compostela banjur tur mini ing Meksiko sing kita suda supaya bisa bali menyang pameran buku Madrid, nanging aku bakal bali ing wulan November. Ing wulan Juni aku bakal ing Zaragoza, Murcia lan Cartagena lan ing wulan Juli aku bakal nindakake konser paling penting ing tur kasebut. Bakal ana ing Madrid, ing siklus Los Veranos de la Villa kanthi rega Circo. Aku ngajak kabeh wong, preduli saka kutha, teka, amarga bakal ditampilake, mesthine.

TO THE: Apa sampeyan duwe tresno khusus kanggo lagu utawa puisi tartamtu? Lan amarga?

MW: Kanggo lagu kanggo akeh: Malaekat, "Amarga sampeyan turu ing sisihku", "Lagu kanggo bapakku",… Aku seneng kabeh lagu nanging ana sawetara sing bisa ngindhari aku lan sawetara uga kalebu. Lan geguritanku, aku seneng sing anyar diarani "Kompañera", telpon liyane "Tembung Maryam", "Mulai nerangake"; "Bawana", etc ...

TO THE: Panulis utawa panulis endi wae sing ora bisa mandheg ngetutake lan duwe saben bukune? Yen dudu buku tartamtu, sampeyan dadi buku favorit sing endi?

MW: Ana akeh. Aku seneng banget karo Juan José Millás, aku wis maca akeh bukune. Uga Quim Monzó, Alssandro Baricco, Benjamín Prado, Luis García Montero, Karmelo C. Iribarren, Murakami, Bukowski,… Aku wis maca akeh buku saka saben penulis kasebut. Buku favoritku dakkira yaiku "Liberty" dening Jonathan Franzen, sanajan «Segara Laut» Aku uga seneng karo Baricco.

TO THE: Pungkasane, Marwan, papan kanggo tresna, papan kanggo nyuda awak dhewe lan liyane kanggo golek kaendahane.

MW: Kanggo tresna, ing endi wae papan apik. Nanging yen sampeyan takon babagan papan sing nggawe aku tresna, wangsulane Formentera. Papan sing paling apik kanggo nyasar yaiku Madrid lan amarga kaendahane, perkara sing paling spektakuler sing dakdeleng yaiku glasier Perito Moreno ing Argentina.

 

Matur nuwun sanget Marwan kanggo saben tembung sing ditulis ing kene lan saka Kasusastran Saiki Muga-muga muga-muga kabegjan ing kabeh usaha.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.