Wawancara karo Arantza Portabales, penulis Red Beauty

Arantza Portabales lair ing San Sebastián, nanging pancen putri Galicia, dheweke rumangsa kaya siji lan urip ing Galicia. Dheweke uga nulis ing basa Galicia lan Spanyol, lan saka smungkasi literatur ing taun 2013 wis nggayuh sukses (lan penghargaan) sawise diwiwiti kanthi jinis crita cekak. Sing terakhir yaiku Kaendahan abang, judhul pertama nalika debut karo genre noir, sing metu musim semi pungkasan lan menehi gelar "wanita anyar" novel kriminal Spanyol. Dina iki wenehake iki Interview ing ngendi dheweke crita babagan kabeh: buku lan penulis favorit, hobine minangka panulis utawa kepiye dheweke ndeleng adegan penerbitan saiki, antara liya. Aku seneng banget karo perhatian, kabecikan lan wektu sampeyan darmabakti

Situs konstruksi

Antarane irah-irahan liyane karya Arantza Portabales yaiku buku cerpen pertama, Aku tuku Celeste nalika nggaru, diterbitake ing 2015. Utawa novel pertamanya ing Galicia, Slamet, sing entuk XV Penghargaan Novel kanggo Pangiriman de Swarane Galicia. Dheweke uga menang Penghargaan Cerita Pendek UNED lan Penghargaan Cerita Pendek-perpustakaan mikro. Novel nomer loro, Ninggalake pesen sawise suara bipIki uga duwe pengaruh gedhe.

Interview

Warta Sastra: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

Arantza Portabales: Aku ora bisa ngelingi buku pisanan sing dakwaca. Aku tansah kelingan maca. Aku duwe memori khusus babagan buku maca sekolah nalika umur enem taun, dheweke ngomong babagan bocah wadon sing asale saka angkasa. Aku maca kabeh ing omah.

Babagan critane Aku wiwit telat banget nulis. Kanthi meh patang puluh taun aku nindakake kursus nulis lan crita pertama kanggo kursus kasebut diarani Rutinitas. Sanajan aku kelingan crita sing diarani Yusi apa sing dak tulis ing sekolah sing tak senengi tenan.

  1. AL: Apa buku pisanan sing nggumunake sampeyan lan kenapa?

AP: Akeh. Aku mikir ora adil yen ujar. Iku gumantung ing saben jaman gesang. Saka jaman bocah, Momo y Crita sing ora ana enteke. Y Agatha Christie, mesthi wae. Nalika mudha Jeneng kembang mawar, dening Umberto Eco. Lan wis diwasa, kabeh Narasi Carver (Aku ora bisa nyimpen buku tartamtu).

2. AL: ¿Sapa penulis favorit sampeyan? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

AP: Aku bakal njupuk Carver. Lan uga karo Garcia Marquez.

3. AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan kepengini ketemu lan digawe?

AP: Menarik banget Florentino Ariza, sing antihero saka Tresna ing jaman kolera.

4. AL: Ana hobi nalika nulis utawa maca?

AP: Aku angel banget fokus ing siji prekara ing wektu sing padha, dadi aku butuh swara, TV utawa musik kanggo kalorone.

5. AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

AP: Aku seneng maca ing srengenge, ing pantai utawa ing kebon. Ngendi aku nulis paling apik ing sinau, nanging pungkasane dak lakoni ing papan sing dakkarepake.

6. AL: Panulis utawa buku apa sing nyebabake karya sampeyan dadi panganggit?

AP: Luwih saka panulis utawa buku, aku bakal ujar manawa ana genre sing akeh pengaruhe, lan genre kasebut crita cekak. Aku miwiti nulis crita cekak lan swara literatur dakombe saka sintesis Lan ringkes khusus kanggo jinis iki.

7. AL: Genre favorit sampeyan?

AP: Aku duwe titik alus kanggo dheweke. crita cekak, tema apa wae.

8. AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

AP: Aku lagi maca Kanggo memori lan Choiva, saka Pedro Feijoo, lan nulis kasus anyar Abad lan Barroso.

9. AL: Miturut sampeyan, kepiye adegan penerbitan kanggo akeh penulis utawa pengin diterbitake?

AP: Aku dadi penulis begja sanget. Aku ora nate nemoni masalah nalika nerbitake. Aku mikir kaya ngono diterbitake uga ing wektu nalika sayangé saben wektu kurang buku sing dituku. Lan aku uga yakin manawa nerbitake dhewe bisa dadi cara liya, nanging ora bisa digunakake kanggo aku dhewe. Aku dibutuhake Wong nindakake aku prefilter.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.