Juan Granada. Wawancara

Kita ngomong karo penulis Juan Granados babagan karya sejarahe.

Fotografi: Juan Granados, profil Facebook.

John Granados Dheweke duwe gelar Geografi lan Sejarah, spesialisasi ing Sejarah Modern saka Universitas Santiago de Compostela lan penulis buku lan esai babagan sejarah lan novel genre kaya sing ditindakake dening Brigadir Nicolás Sartine, ing liyane. Ning kene Interview Dheweke ngandhani babagan dheweke lan akeh topik liyane babagan proses nulis, adegan sastra utawa genre liyane sing disenengi. Aku pancene appreciate wektu sampeyan lan kabecikan kanggo ngawula marang aku.

Juan Granados - Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Kapten Agung, Bourbons, Napoleon, Sir John Moore… Apa karakter nyata luwih gedhe tinimbang sing fiktif utawa urip bebarengan tanpa masalah?

JOHN GRANADOS: Ing rong novel pisananku kanggo EDHASA, Sartine lan ksatria titik tetep y Sartine lan Perang Guarani, paraga utama, umume fiktif, urip karo tokoh liyane sing nyata kayata Marquis of Ensenada, José Carvajal, Farinelli utawa Raja Fernando VI dhewe. Cara iki bisa mbantu nggawe novel sejarah ing jamane kanthi cara sing cair lan bisa dipercaya. 

Ing cilik saka Kapten gedhe, pendekatan iki bener kanggo mbalikke, karakter sing nyata banget, sing ngiringi babad sejarah, bebarengan karo karakter fiksi, sing mbantu "fiksi" crita lan ngidini introduksi acara sing durung kedadeyan. Loro-lorone cara kasebut entuk manfaat banget.

sing beda yaiku karangan sejarah (The Bourbons, Napoleon, Sir John Moore) ana kaku kudu menang sejarah

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan tulisan pisanan sampeyan?

JG: Wiwit wektu iku ora ana internet, nalika isih cilik aku tansah maca lan mikir kabeh; saka biasa (Salgari, Dumas, Verne...) menyang ensiklopedia sing ana ing omah, wiwit sempoa. Uga akeh buku sejarah sing biyen diwaca bapakku.

  • AL: Penulis utama? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh periode. 

JG: Ana akeh… Iku angel kanggo nyimpen loro utawa telu. Ing kaping anyar, trials saka Antonio Escohotado lan novel (ora kabeh) saka Paul auster. Nanging ing kabeh wektu, aku mikir Flaubert, Stendhal Lan mesthi, JL Borges.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

JG: Iki aku arep nyapu omah, Brigadir Nicolas Sartine. Iki isih dadi favoritku, mula aku nggawe.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

JG: Iki wis ngerti dadi prakara panas kursi, ora ana liyane. Tansah kopi lan kadhangkala rum lan coke.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

JG: Bebener iku antarane karya lan parenting, siji wis mesthi nulis kanggo mlumpat matèni lan nalika iku bisa. Aku mung duwe sawetara lampahing ing preian.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

JG: Kaya sing sampeyan ngerti, aku ngolah novel sejarah lan uga karangan sejarah. Akhir-akhir iki aku akeh nggarap filsafat politik (Sejarah Singkat Liberalisme). Taun iki bakal ana bab aku babagan Isaiah Berlin ing buku kolektif babagan filsuf Yahudi. Uga Sejarah Kejahatan ing Spanyol, adhedhasar karya paling anyar ing wulangan ing UNED. 

Saka iki, Aku seneng teater sing katon, ora maca lan ing puisi ing dosis cilik lan subtle. Rong papan sing ora bakal dakcritakake minangka penulis, mesthine.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

JG: Sawise sawetara wektu, aku karo a proyek novel sajarah anyar, iku sing kena ing taun iki. Maca, aku maca akeh filsafat politik, Aku wis dadi tresnani saka subyek iki, uga sajarah hukum ing Spanyol, kanggo kesenengan lan kanggo alasan profesional. Babagan pungkasan sing dakgawa menyang pantai musim panas iki yaiku penerbitan ulang klasik Kemunduran kekaisaran, tumata ing dina dening Carlo Cipolla. ugi angkuh fatal Hayek, cocok banget kanggo wektu sing nggawe kita urip.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

JG: Ing kasusku, 22 taun kepungkur, mumet mikir babagan iki, aku ngenteni musim panas sing ora aktif nulis pisanan. pan. Banjur, nggoleki Internet, aku nemokake seri agen sastra, aku ngirim novel lan saka ing kono, publikasi karo EDHASA. Wiwit iku, untunge, Aku ora duwe masalah nerbitake ing macem-macem penerbit karo sing wis kerja lan terus kerja. 

Ana wektu nalika kita kabeh panginten sing buku digital bakal mbusak kertas, nanging misale jek sing ora, penerbit ing Spanyol tahan lan banget profesional. Ya, kekurangan dhuwit katon ing masalah kardinal kayata duwe editor meja, sing kanggoku minangka tokoh penting ing proses kasebut, sing sayangé wis dibuwang akhir-akhir iki. Iki nduwe pengaruh negatif banget marang asil publikasi. Editor profesional minangka kemewahan Iku mbantu banget kanggo mbenerake manuskrip goyah. Apa sing bakal teka saiki ing lapangan pariwara, ora ana sing ngerti, nanging ora katon apik banget, aku duwe kanca sing dikenani biaya kanggo nerbitake, soko pancen edan, ora bisa dipikirake kanggo aku.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

JG: Asring ana kecenderungan kanggo ngomong, meh kanthi retorika, yen ana sing apik mesthi metu saka krisis gedhe. Ya, aku ragu banget. Aku mikir kita bakal urip luwih elek tinimbang sadurunge, kanthi begja, nanging luwih elek tinimbang wong tuwa kita dhewe sing paling ora duwe cakrawala kemajuan sing cukup lan nyaman ing lintasan urip. Ing bab mung apik, Mungkin, wong bakal nulis soko malah cedhak Anggur Murka.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Michael Fair ngandika

    Kanggo nalika presentation ing Ferrol?
    Ngomong, yen sampeyan pengin, karo anakku, Alberto.
    Toko Buku Pusat, Jalan Dolores 5.
    Aku wis disenengi pisanan saka Karton. Aku ora maca sing kapindho.
    Aku ora ngerti yen sampeyan isih sesambungan karo José Luis Gómez Urdañez.
    A ngrangkul
    Michael Fair