Wawancara karo José Zoilo Hernández, panulis trilogi Las ashes de Hispania

Foto: Profil José Zoilo Hernández ing Twitter.

The Tenerife Jose Zoilo Hernandez Dheweke sinau dadi ahli biologi, nanging kanthi wektu lan semangat kanggo sejarah, dheweke mutusake nulis dhewe. Lan dheweke entuk. Trilogi suksesipun Awu Hispania, sing diwiwiti karo Alano, terus karo Kabut lan waja lan wis rampung karo Doge ing pungkasan jagad, wis nyedhiyakake dheweke ing ndhuwur para penulis genre paling populer. Dina iki aku matur nuwun amarga wis diwenehake wawancara iki.

Warta Sastra: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan apa sing sampeyan tulis

José Zoilo Hernández: Aku eling banget sawetara klasik wiwit aku isih cilik, karo dheweke aku kepenak bisa maca. "Angin ing Willows" dening Kenneth Grahame; "Vampir Cilik", dening Angela Sommer-Bodenburg, lan "Telung puluh lima Mei", dening Erich Kästner. Akeh mengko aku maca novel sejarahku sing pertama: "Akuila, Romawi sing terakhir", dening Rosemary Sutcliff.

Nalika isih cilik aku seneng nulis crita cekak, barang-barang bocah; Nanging wiwit iku, aku ora mikir nyoba nulis crita ing kertas nganti aku miwiti nggawe “Las ashes de Hispania”. Dadi, kita bisa ujar manawa novel pertamaku yaiku "El Alano", wiwitan trilogiku.

TO THE: Kang ana buku pisanan sing nggawe sampeyan kesengsem lan amarga?

Bpk: Aku bakal ngandhani yen novel sejarah pertama sing kasedhiya kanggo aku: "Akuila, Romawi pungkasan." Dibukak ing ngarepku jagad sing apik banget. Dheweke bisa nuduhake yen loro karepku bisa dadi siji, ing siji literatur lan ing sisih liyane, sejarah.

TO THE: Sapa sampeyan panulis favorit? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

Bpk: Sanajan sejatine manawa sawetara favoritku pancen jembar, yen aku kudu tetep tetep karo siji, mesthi dakkarepake Bernard Cornwell. Saka panemuku, ora ana sing nyritakake perang kaya dheweke, uga ora menehi ambane karaktere kaya dheweke. Dheweke raket banget Colleen McCullough, Gisbert Haefs, Lindsey Davis utawa Santiago Posteguillo.

TO THE: Apa karakter buku apa sampeyan pengin ngerti lan nggawe?

Bpk: Aku mikir yen bisa, aku bakal milih loro. Watake saka Hanibal saka novel kanthi jeneng sing padha Gisbert haefs; lan sing saka Derfel cadarn, saka trilogi "Chronicles of the Lord of War", dening Bernard Cornwell. Saka konsepsi, aku kalebu rong karakter sing ora bisa diatasi.

TO THE: Sawetara mania nalika nulis utawa maca?

Bpk: Nalika aku nulis wayahe nulis "produktif", Aku cenderung sengaja nglalekake novel iku mau mapan ing meja sisih ambenku. Aku fokus banget ing crita sing dakgawe, supaya ora rame ing wong liya.

TO THE: Lan sampeyan papan lan wektu disenengi nindakaken?

Bpk: Sanajan aku ora bisa nindakake kaya asring dakkarepake, Aku seneng nulis awal ing akhir minggu. Bangun jam 7, gawe kopi, lungguh ing kantorku ing jejere perpustakaan, bukak laptop ... lan bali menyang jagad udakara 10 sing siyap miwiti dina.

TO THE: Apa panulis utawa buku wis mengaruhi sampeyan ing karya sampeyan dadi pengarang?

Bpk: Sanajan aku ora nate mikir, aku mbayangake Sutcliff Rosemary, amarga dheweke tanggung jawab kanggo tresnaku karo novel sejarah minangka maca; Alexander dumas, wiwit ora suwe sawise pisanan, aku maca "Tiga Musketeer" lan negesake manawa novel sejarah iku dakkirim, lan pungkasane Bernard Cornwell.

TO THE: Panjenengan genre favorit?

Bpk: Aku ora bisa ndhelikake: tanpa mangu-mangu, ing novel sejarah. Meh kabeh sing dakwaca ana gandhengane karo jinis iki. Aku uga maca sawetara fantasi, nanging kanthi sporadis.

TO THE: Apa sampeyan lagi maca saiki? Lan nulis?

Bpk: Saiki aku lagi maca "Kuping Kapten", dening Gisbert Haefs. Iki minangka topik anyar kanggo ahli ing Mediterania kuno, lan saya nggatekake. Babagan apa sing dakkarepake saiki, aku mbenerake novel (sejarah, mesthi) sing dakwiwiti sawetara taun kepungkur lan sing bakal dirilis taun ngarep, sanajan kita isih kudu nemtokake tanggal kasebut. Sawetara wektu kepungkur aku ujar manawa aku seneng banget karo abad kaping XNUMX lan aku isih tetep njaga.

TO THE: Kepiye carane sampeyan mikir pemandangan penerbitan kanggo akeh panganggit utawa sampeyan pengin nerbitake?

Bpk: Aku mikir kita ngadhepi a tataran apik banget, mbukak lan kanthi macem-macem kemungkinan. Penerbitan Diri, Publikasi Tradisional, Panulis Sato; Aku mikir manawa saiki ana kemungkinan milih pilihan sing beda-beda, sing mesthi nambah kemungkinan supaya novel sing apik bisa ditonton para pamirsa.

Aku mikir conto sing paling apik yaiku aku: Aku miwiti nerbitake dhewe, nanging wiwit iku, omah penerbitan sing penting kaya Ediciones B mutusake kanggo menehi taruhan babagan aku, penulis anyar, kanggo koleksi novel sejarah. Aku mikir kaya ngono durung nate ana akeh kesempatan kanggo novel sing apik, lan aku duwe bathi gedhe tenan tekan omah penerbitan ing ngendi sawetara referensi uga diterbitake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.