Jeans Biru. Wawancara karo penulis The Camp

Photography: Jeans Biru. Kaca Facebook.

Jeans Biru, jeneng samaran saka panulis Sevillian Francisco de Paula Fernandez, nduwe novel anyar kanthi produktif, sukses lan wis lintasan dawa mligine ing sastra bocah. Irah-irahane Kemah lan yaiku a thriller dheweke wani karo sentuhan misteri nalika mati ing kahanan aneh sing kedadeyan ing kemah sing dirawuhi para pemuda saka macem-macem asal usul. Ing iki Interview nyritakake babagan iki lan liya-liyane. Aku seneng banget karo wektu lan kabecikanmu.

Jeans Biru - Wawancara 

  • LITERATUR SAIKI: Kemah iku novel anyar sampeyan, mula sampeyan wis adoh saka tema buku sadurunge. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan ide kasebut?

BJ: Kayane ora entuk adoh banget. Apa sing kedadeyan saiki dadi bagean utama kanggo misteri, nanging isih duwe cap Jeans Biru kaya biasane. Iki minangka rasa seneng para pemuda sing muncul saka pacelathon antarane pasanganku lan aku kanthi kurungan. Dheweke mikir yen dheweke bisa ngisolasi sawetara bocah lanang ing kemah tanpa ponsel lan tanpa sambungan Internet lan saka kana aku nggawe crita kasebut.

  • AL: Apa sampeyan ngelingi buku pertama sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

BJ: Aku sejatine ora kelingan. Minangka bocah, aku asring maca amarga wong tuwaku kalorone uga maca lan mesthi urip diubengi buku. Mbok crita sing dakkirim kaping pisanan yaiku crita cekak sing ana wong mati ing pagelaran teater, lan pungkasane ditemokake yen sing mateni aku (utawa sing kaya ngono). Sanajan sing pertama dakeling-eling yaiku esai babagan ngguyu sing dikirim kula ing kelas.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

B.J.: Agatha Christie mung referensi kula. Aku wis maca kabeh babagan dheweke. Aku ora duwe akeh penulis header: Carlos Ruiz Zafon, Tolkien, Jules Verne… Aku uga wis maca babagan kabeh Dolores Round o John verdon, contone.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

BJ: Mbok kanggo Poirot utawa menyang Sherlock Holmes. Aku seneng karakter sing cerdas lan deduktif.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca?

BJ: Biyen aku nulis ing warung kopi nganti kena pandemi. Aku ora bisa meneng wae nulis lan, kosok baline, malah ora ana swara paling sithik kanggo diwaca. Sanajan aku ora duwe hobi kanggo siji utawa liyane.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

BJ: Kabeh novelku, kajaba Kemah, Aku wis nulis adoh saka omah. Aku seneng nulis karo swara, nonton wong teka lan lunga. Aku ora bisa nerangake sebabe, amarga aku ora ngerti dhewe. Warung kopi dadi kantorku. Supaya bisa Lear Aku luwih seneng dadi ing omah sepi ing sofa utawa amben.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

B.J.: Dadi liwat kaping. Novel irenging thrillers, sing misteri… Apa sing biasane dakwaca. Nanging aku uga maca akeh novel sejarah nalika semana lan aku nyoba supaya tetep nganyari karo novel pemuda sing luar biasa, supaya ngerti babagan apa sing diwaca para mudha lan apa sing ditindakake kanca sakelas.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

BJ: Aku mlebu a maca mandeg saiki Aku duwe sawetara novel sing ditundha kaya Ing tengah wengidening Mikel Santiago, Lawange, dening Manel Loureiro utawa Game nyawa dening Javier Castillo. Aku uga ora nulis, sanajan dakkira ora suwe aku bakal lungguh ing ngarep komputer lan golek crita anyar.

  • AL: Miturut sampeyan kepiye pemandangan penerbitan? Akeh penulis lan sawetara sing maca?

BJ: Penerbit wis pulih saka krisis virus corona lan aku kira ora nandhang kasangsaran kaya sing diarepake, sanajan cetha manawa kabeh sektor wis angel banget. Iki minangka donya sing rumit lan ora umum, mula kanggo nyedhiyakake akeh wektu kanggo iki, sampeyan kudu menehi 365 dina saben taun. Paling ora iku sing daklakoni. Sadurunge entuk, aku nyoba ngirim lan Aku ora entuk kaping pisananKasunyatane, kabeh penerbit nolak aku. Nanging Aku ora nyerah, Aku ngerti manawa jaringan sosial lan Internet bisa dadi alat sing apik lan pamer sing apik kanggo nggayuh para pamiarsa lan matur nuwun kanggo komunitas sing dibangun ing jaringan sing bisa dakterbitake Lagu kanggo Paula. Wis rolas taun kepungkur, patbelas novel ing pasar, sanadyan Aku isih kudu sinau akeh.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

BJ: angel tenan. Aku ora ngira yen pandemi, virus lan apa sing kedadeyan ana sing positif. Mesthi wae, cepet utawa cepet, kabeh iki bakal ditampilake ing seri, buku lan film. Muga-muga ora pungkasane wong sing jenuh.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.