Ignatius saka Lembah Wawancara karo pangripta Kapten Arturo Andrade

Fotografi: Ignacio del Valle, situs web penulis.

Ignatius saka Lembah wis duwe dawa lan karir sastra sukses banget, kalebu adaptasi film saka sawetara karya, lan salah siji saka jeneng paling dikenali ing novel angkara, uga dipigura ing suspense sajarah. Bintang seri dheweke Arturo Andrade Dheweke wis duwe 6 gelar karo sing terakhir, Nalika wong mati nguripake. Ing iki Interview Dheweke ngandhani babagan dheweke lan sawetara topik liyane. dadi sampeyan matur nuwun sanget wektu lan kabecikan kanggo nulungi aku.

Ignacio del Valle - Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Novel paling anyar sampeyan diterbitake saka seri Kapten Arturo Andrade lan judhule Nalika wong mati nguripake. Apa sampeyan bisa ngomong babagan iki lan saka endi ide kasebut?

IGNACIO DEL VALLE: Aku wis rampung novel. Coronado, lan aku mental ninggalake abad kaping XNUMX, nanging aku ora mung ninggalake Meksiko. Aku pengin nulis novel liyane dening Arturo Andrade, kaping enem saka seri, mula aku wiwit nyelidiki kanggo nemokake sambungan. Kanggo sandi surprise, Aku ketemu episode sampurna: ing "ekspedisi budaya". Kaya sing dicritakake ing novel kasebut, antarane taun 1949 lan 1950, Kamentrian Luar Negeri narik sawetara seri Recitals puisi ing macem-macem negara ing Amerika Latin supaya nggawe kreteg karo Francoist Spanyol sing ora digatèkaké. Wong kaya Leopoldo Panero, Luis Rosales, Antonio de Zubiaurre, Agustín de Foxá direkrut ... Ing sawetara panggonan padha nampa endhog lan ing liyane padha keplok. Iki minangka anekdot sing sampurna kanggo nemokake Félix Arcadia, diplomat lan panulis Spanyol sing miwiti petualangan sing padha ing taun 1950, dilindhungi dening Arturo Andrade lan kancane Manolete. Lan a nyulik iku katarsis cocok kanggo miwiti novel.

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan tulisan pisanan sampeyan?

IDV: Wacan pisanan yaiku klasik remaja, Julio verne, Salgari, poe, lsp. Tanpa lali Wong lima utawa novel saka Sherlock Holmes. Tulisanku sing sepisanan mungkin a crita telung kaca, banget ala, ing vena Gothic Poe, Wong sing lagi piyambakan.

  • AL: Penulis utama? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh periode.

IDV: Ana akeh, lan sawetara padha ganti karo jaman (Ana siji sing aku seneng banget karo Onetti, nanging, kajaba critane, aku ilang rasa). Mesthi, ana sadurunge lan sawise maca Gatsby Gedhe, dening Scott Fitzgerald, minangka karo wong mbalela, saka Camus, karo novel Mishima, utawa mengko karo Meridian getih, dening Cormac McCarthy. Ing cara pangerten gambaran iku mengaruhi kula kathah Ivan Bunin, lan ana owah-owahan ing cara pangerten novel angkara sawise Kali Mistik, dening Dennis Lehanne, utawa sawise novel Robert Stone. Lan penulis sing terus ing dhaftar santo sandi EL Doctorow, charles baxter, Yohanes Steinbeck, James Salter, Norman Mailer, Jeffrey Eugenides, Lawrence Durrell… Akhir-akhir iki aku pancene seneng banget Taplak meja Hillary y Oakley Hall. Lan mesthi, klasik Dheweke tansah ngancani aku: Xenophon, Herodotus, Thucydides, Tacitus ...

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

IDV: Yen wis ngerti, Aku wis seneng tebu karo Bernal Diaz del Castillo. Yen babagan nggawe, Jay Gatsby, temtunipun.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca?

IDV: Aku bisa nulis kuwalik ing stasiun ruang angkasa. Aku mung butuh komputer, segelas banyu lan sepi. Ndhuwur ing kana, kasepen mesthi bakal nylametake aku.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

IDV: Ing kula kantor. Wiwit jam wolu nganti jam rolas esuk.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

IDV: Aku rakus, Aku maca kabeh. Malah manual kebon Inggris, ha ha. Ing kantor, aku duwe 24 menara buku, saben siji duwe genre, wiwit saka filsafat nganti bioskop, ngliwati apa wae sing bisa dibayangake. Aku ganti, nyebabake aliran informasi sing terus-terusan ing sirah, lan sparks Creative biasa. Ora ana kaca kosong, lan yen ana, amarga sampeyan ora kerja keras.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

IDV: Penemuan paling anyar yaiku tim gatreaux. Kajaba iku, aku bakal pindhah saka menara menyang menara (pencet kapisah): pirang dening Joyce Carol Oates; ing Sajarah gagasan wektu, saka Bergson; Aku rampung volume papat saka Perang Peloponnesia, dening Thucydides, lan aku sakcepete bakal pass menyang wicara saka Demosthenes; a John Conolly noir; Aku maca maneh crita Hemingway; novel india gedhe, dening Shashi Tharoor; ing Wong alon saka Coetzee; novel Dacia Maraini liyane; esai babagan kahanan elek wanita ing Afrika lan liyane babagan perdagangan global bahan mentah, lsp.

Kanggo nulis, Aku lagi ngrampungake novel anyarku lan nyiapake dokumentasi ing ngisor iki. Aku duwe tempo proyekku kanthi terstruktur.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

IDV: Aku mikir paradoks iku saiki iku luwih gampang kanggo nerbitaké saka nalika aku miwiti, nanging karir luwih expendable, luwih pecah. Mesin produksi sosis ing industri penerbitan saya cepet lan buku ora tahan, buku saya tambah sepele, lan ana rotasi bunuh diri sing ngrugekake pengarang lan sastra dhewe. Roda iki kudu mandheg sadurunge bisnis implodes. Ing tangan liyane, ekosistem saka editorial kerajinan sing menarik banget, nanging uga kena tekanan sistem. Kabeh rumit banget.

Aku perang kathah sadurunge diterbitake, lan Iki dudu keputusan, nanging kabutuhan.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

IDV: Sastra tansah krisis, ora ana sing anyar. Punika babagan nolak. Iku kaya merry-go-round, sampeyan bisa lungguh ing baris ngarep jaran, ing kaloro utawa ing katelu, lan ing saindhenging karir, sampeyan mesthi bakal ngganti visibilitas, nanging sing penting ora tau metu saka merry-go-round.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.