Gracella Moreno. Wawancara karo penulis City Animals Don't Cry

Fotografi: Graziella Moreno, profil Facebook.

Grace Moreno dheweke saka Barcelona Dheweke lulus ing Tengen lan saiki dianggo ing a pengadilan pidana saka Barcelona, ​​​​nanging ing wektu sing padha dheweke tansah nemokake wektu kanggo nulis amarga dheweke wiwit nindakake nalika isih cilik. Judhul pisanan diterbitake ing 2015, game ala, banjur nyusul Hutan wong lugu, kembang garing, kahuripan, game laba-laba lan saiki teka Kéwan kutha ora nangis. Ing wawancara iki dheweke ngomong babagan dheweke lan topik liyane. Aku ngormati wektu lan kebecikan sampeyan.

Graziella Moreno - Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Novelmu sing pungkasan diterbitake kanthi irah-irahan Kéwan kutha ora nangis. Apa sampeyan bisa ngomong babagan iki lan saka endi ide kasebut?

GRAZIELLA MORENO: Kéwan kutha ora nangisPunika a thriller pesawat legal ing Barcelona. Kutha Kehakiman, ing ngendi akeh pengadilan ibukutha, wis menehi inspirasi kanggo tutup amarga minangka latar ing plot kasebut, bebarengan karo kantor hukum lan pengacara, para protagonis sejati novel kasebut.

Niat kula nggambarake nilai-nilai kaadilan lan bebener, saka sudut pandang pengacara lan strategi sing digunakake kanggo mbela klien ing lapangan pidana. Kaya sing dicritakake salah sijine paraga ing novel kasebut, gagasan keadilan iku pancen endah, nanging kasunyatane beda. Pertahanan klien ing ndhuwur kabeh, ing ndhuwur bebener, nilai sing mung kapentingan masyarakat, ora pengacara: goal iku kanggo gawe uwong yakin hakim sing klien resik preduli saka apa iku utawa ora. Aku wanted kanggo fokus ing cilik kang complaint wong wadon marang pacangan mobilizes pengacara saka loro-lorone kanggo defend klien, lan ing wektu sing padha, aku nggawe karakter sing duwe urip dhewe. Aku ngomong babagan katresnan, dendam lan ambisi. Ing cendhak, saka manungsa. 

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan tulisan pisanan sampeyan?

GM: Nalika bocah aku maca Agatha Christie, Edgar Allen poe, Arthur Conan gaya, Enid Blyton lan akeh liyane. Aku nulis crita horor lan aku kelingan novel polisi sing tak judule Rajapati ing elevator. Bakal seneng maca saiki, nanging aku ora nyimpen. 

  • AL: Penulis utama? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh periode. 

GM: Dhaptar iki dawa banget. Kanggo sijine mung telu: Franz KafkaRafael chirbes lan Umberto Echo

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

GM: Clara, salah siji saka protagonis saka Bungah lan ayang-ayangan, dening Gonzalo Torrente Ballester. 

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

GM: Mei l maca ing ngendi waeAku ngisolasi dhewe lan ora ana sing ngganggu. nulis luwih angel. Aku butuh luwih sepi lan sepi. Lan wektu, aku tansah cendhak.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

GM: Lantai Lear kanggo awan lan sadurunge turu. Aku nulis nalika aku bisa lan padha ninggal Aku 

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

GM: Leo kabeh jinis sastra. Aku mikir yen penulis ngombe saka kabeh genre: romantis, sejarah, polisi, medeni, utawa mung narasi. Aku seneng kabeh anggere ditulis apik lan crita keno aku. 

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

GM: Aku maca Jurnal 1 lan 2 dening Rafael Chirbes, lan paman goriotdening Honore de Balzac. Dene tulisane, ngancik saperangan proyèk

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

GM: Aku ora nemokake apa-apa yen aku ngomong ing negara iki kakehan diterbitake kanggo persentasi cilik saka maca kita duwe dibandhingake karo negara liya. Luwih becik yen penerbit, utamane kelompok gedhe, entuk persetujuan kanggo nerbitake kanthi cara sing luwih akeh supaya ora ambruk rak. Buku-buku kasebut suwene rong utawa telung sasi ing meja anyar lan diganti karo akeh liyane sing bakal nandhang nasib sing padha. 

Nulis yaiku nyritakake crita kanthi apik, nggawe jagad, karakter sing nyata. Lan ora ana sing bakal nggawe akal tanpa nerbitake. Sing ana pembaca sing maca sampeyan lan seneng karo karya sampeyan ora larang regane. 

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

GM: Aku ora mikir wektu saiki luwih angel tinimbang apa wae sing durung dialami ing sawetara taun kepungkur. Manungsa ditondoi kanthi kemampuan adaptasi sing luar biasa. Ing kasusku, Aku wong sing positif, yakin yen kita kudu ngarep-arep lan pengalaman urip mbantu kita tuwuh.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.