Gervasio Posadas. "Aku seneng karo karakter sing kontras"

Photography: Situs web (c) Gervasio Posadas

Gervasio Posadas duwe novel anyar. Panulis Uruguay wis nerbitake wulan iki Sudagar pati, crita sing ditemtokake ing Monte Carlo ing antarane perang lan adhedhasar kedadeyan nyata, sing nomer loro dibintangi wartawan José Ortega. Dina iki dheweke menehi kita iki Interview ing kana dheweke crita sethithik babagan kabeh. muchas gracias kanggo wektu lan kabecikan.

Gervasio Posadas

Lair ing taun 1962 ing Uruguay lan, sadurunge nyedhiyakake awake dhewe kanggo sastra, dheweke kerja ing sawetara perusahaan utama iklan. Dheweke dadi penulis skrip lan kolaborasi ing macem-macem media saliyane dadi blogger ing Huffington. Dheweke uga dadi lokakarya nulis kreatif online Aku arep nulis.com karo mbakyune Gambar placeholder Carmen Posadas.

Konstruksi

Debut karo novel Rahasia saka gazpacho, lan terus karo Dina iki kaviar, sesuk sardin. Banjur padha teka Dendam iku manis lan uga ora nggawe sampeyan lemu y Mentalis Hitler, petualangan pertama jurnalis José Ortega.

Wawancara karo Gervasio Posadas

  • WARTA KAPUSTAKAN: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

GERVASIO POSADAS: Buku pisanan sing dakwaca yaiku Petualangan Guillermo. Crita kapisan umur lima utawa enem taun, a komik babagan paus lan sardin.

  • AL: Apa buku pisanan sing nggumunake sampeyan lan kenapa?

GP: Kayane ngono Dheweke uripdening Piers Paul Reed. Bocah-bocah sing cilaka ing pesawat kasebut kalebu tim rugbi sekolahku.

  • AL: Sapa sing dadi penulis favoritmu? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

GP: Kayane para panulis sing paling seneng karo Para sedulur lan karo Gambar placeholder Eduardo Mendoza. Aku seneng ndeleng kepiye nggawe crita tanpa butuh tembung amba. Uga, mesthine, Gabriel Garcia Marquez dening imajinasi lan Borges, amarga kaprigelane dadi sarjana tanpa gawe kesel.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

GP: Cyrano de Bergerac. Aku seneng karo karakter sing kontras.

  • AL: Apa hobi nalika nulis utawa maca?

GP: Aku maca ing endi wae kahanan lan kahanan. Supaya bisa nulis dibutuhake katentreman lan musik sing apik.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

GP: Aku seneng tenan nulis ing hotel utawa hostel. Dheweke kalebu situs sastra, kebak crita. Aku wis nulis ing penginapan biara lan bale saka akeh hotel. Iki minangka siji-sijine pengecualian sing dakwujudake kanggo katentreman.

  • AL: Panulis utawa buku apa sing nyebabake karya sampeyan dadi panulis?

GP: Kejabi Delibe lan Mendoza, sing wis dakkandhakake sadurunge, aku seneng banget Humor Inggris saka penulis kaya Kingsley Amis, David Lodge utawa Nick Hornby.

  • AL: Genre liyane sing disenengi?

GP: Aku seneng banget novel sastra lan sejarah, utamane abad rong puloh. Aku bubar nemen Wong Eropa, dening Orlando Figes.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

GP: Aku bubar Ati segawon dening Mikhail Bulgakov. Aku iki penggemar literatur Rusia kabeh asring banget, utamane saka Dostoevsky.

Minangka kanggo nulis, aku ora miwiti sing anyar nganti novel lawasku metu. Sudagar pati saiki wis metu ing wulan September lan wis ana Aku ngowahi sawetara ide.

  • AL: Kepiye sampeyan ndeleng babagan penerbitan kanggo akeh penulis utawa pengin diterbitake?

GP: Yaiku a pasar saya kompetitif lan musatake nomer judhul sing luwih cilik.

Untunge, platform penerbitan desktop dheweke menehi akses menyang akeh panulis anyar lan ngidini para pamaca nemokake swara anyar.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan, utawa sampeyan bakal bisa njaga sing positif kanggo novel mbesuk?

GP: Kayane bener sethitik awal kanggo evaluasi pengaruh krisis iki. Apike, umume panulis sing aku ngerti rumangsa diblokir ing kahanan iki. Siji-sijine hal sing positif sing dakdeleng saiki yaiku lagi mulang supaya kita urip saben dina tanpa nggawe rencana.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.