Eve Zamora. Wawancara karo penulis Vengeance ora menehi resep

Fotografi: Eva Zamora. Alberto Santos, Editor.

Eve Zamora Dheweke lair ing Madrid lan wis nerbitake 10 novel ing ngendi dheweke nggabungake genre noir lan romantis. Dheweke ana ing antarane Intine uripku Apa sing ndhelikake bebener, kabeh kanggo daniel, Ilang amarga ora percaya o Tresna madhep segara. Ing iki Interview Dheweke ngomong babagan kita Dendam ora prentah, senajan judhul pungkasan iku pasuryan angelic ala. Aku matur nuwun banget kanggo wektu lan perhatian.

Eva Zamora - Wawancara

  • Warta LITERASI: Novel paling anyar sampeyan judhul mbales ora prentah. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

Eve Zamora: mbales ora prentah Iki dudu novel pungkasanku, nanging novelku Pasuryan malaikat ala. Nanging bab dheweke aku bisa pitutur marang kowe sing iku primer thriller pulisi apa aku nulis Aku seneng banget nyritakake ing wong pisanan nanging kanthi telung swara sing beda, yaiku inspektur Pembunuhan, sing dadi protagonis, lan loro pembunuh sing digoleki, lan identitas ing karya kasebut didhelikake. jeneng samaran kanggo ndawakake suspense

Gagasan babagan novel iki wis suwe ana ing sirahku, aku duwe dhasar sing ditulis luwih saka setahun ing notebook ideku. Nanging sawise maca maneh novel sing mbukak debat moral sing penting babagan apa pengacara kudu defend pembunuh sing dadi korban taun kepungkur, Aku mikir babagan gagasanku akeh perkara lan fokus ing siji pitakonan: Korban utawa algojo? Ing saubengé, crita kasebut wiwit tuwuh, sing bobote mudhun amarga nemokake alasan kanggo mbales dendam lan ora bisa nemokake identitas sejatine para pembunuh.

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

EZ: Aku sinau maca ing umur dini, nalika umur patang taun. Wong tuwaku ngajari aku. Aku elinga nalika umur enem aku wiwit maca Crita sedulur sing grimis lan karo sangang misuwur ambruk ing tanganku Sajak lan Legenda saka Gustaf Adolf gedhe Digdaya, sing fascinated kula lan motivasi kula kanggo nulis. Aku wiwit nulis geguritan cilik lan banjur crita cekak. Aku ora bisa ngomong apa crita pisanan dheweke pracaya, amarga nalika remaja aku ngentekake dina nulis crita.

Banjur, amarga macem-macem alasan, lan nganti pirang-pirang taun, aku mandheg nulis. Nanging nalika umur patang puluh aku mutusake bali menyang apa sing dakkarepake lan wektu iki aku miwiti nulis kanthi ide golek penerbit kanggo critaku. mangkono lair Ilang amarga ora percaya, novel pisanan sing dakkarepake, sanajan dudu sing pisanan diterbitake.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

EZ: Suwe-suwe buku-buku ing sandhingku ana irah-irahan Agatha Christie, saka Maria Higgins-Clark lan Harlan coben. Aku uga wis maca maneh klasik sok-sok, amarga ana penulis sing wis ninggalake tandha penting ing kula lan rereading karya tansah kesenengan, kaya Bécquer, Galdos, Benavente, Wilde, Dumas, Austen, Kafka, Tolstoy… Nanging aku kudu ngakoni yen saiki aku ora duwe buku bedside tartamtu, utawa penulis. Taun kepungkur aku nemokake yen ing negara kita ana akeh penulis lan sing apik banget, lan aku pengin ngerti kabeh. 

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

EZ: kanggo hercules Poirot wis Miss Marple, lan aku bakal duwe sewu pitakonan kanggo wong-wong mau. Aku uga wis tresna kanggo nggawe wong, uga karakter saka Dorian Grey.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

EZ: Ketenangan lan kasepen, iku sing perlu nalika nggawe lan nalika aku pengin nggawe maneh dhewe karo maca.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

EZ: Aku luwih seneng nulis esuk-esuk, yen pikiranku luwih seger, banjur rada sore. Aku tansah nulis ing sinau, ing ngendi aku duwe komputer, notebook, diagram, lan liya-liyane. Aku ora duwe wektu sing ditemtokake kanggo maca, Aku maca kapan aku bisa, lan aku uga ora duwe panggonan tartamtu, iku cukup kanggo kula sing ana kasepen. 

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

EZ: Kapan sinopsis sawijining karya nggodha aku, Aku ora peduli babagan gender. Sing dakkarepake yaiku supaya dheweke nyritakake crita sing dakkarepake. 

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

EZ: Aku wis miwiti telung buku lan aku alon maca amarga kekurangan wektu. Aku karo Urip Rahasia saka Úrsula Bas, dening Arantza Portabales, Bapak sing apik, dening Santiago Diaz, lan tanah kabut lan madu, dening Marta Abello. Aku ora maju kaya sing dakkarepake, amarga aku lagi nyemir novelku lan aku ora bisa menehi kabeh, aku isih duwe jam kanggo kabeh. Yen kabeh dadi apik, novel sewelas sandi bakal diterbitake ing tiba

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

EZ: donya penerbitan iku Komplek, iku tansah wis lan aku tansah bakal. We are akeh penulis lan akeh publikasi taunan, nanging bener sing ana ora sing akeh penulis dikenali lan sing akeh kita aran kesempatan apik mung ana kanggo sawetara. 

Aku ngirim naskah pisanan menyang akeh penerbit, aku nampa sawetara penolakan lan malah luwih sepi kanggo nanggepi. Aku mikir babagan penerbitan dhewe, nanging pungkasane aku ora nindakake amarga aku kudu ngerti pendapate wong sing duwe ilmu ing jagad penerbitan, sing ora bakal njaluk dhuwit kanggo nerbitake novelku, nanging bakal taruhan. iku. Amarga ora ana sing njupuk risiko yen ora percaya ana potensial, preduli saka carane subyektif sastra, kaya seni. Untunge aku ketemu editorku, Alberto Santos, direktur penerbitan Imágica-Ediciones, penerbitan cilik, independen lan tradisional saka Madrid sing nerbitake sing pertama ing taun 2014. Saiki, dheweke wis nerbitake sangang saka sepuluh novel sing aku duwe, lan Aku seneng banget karo wong-wong mau.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

EZ: Khususe, aku butuh wektu suwe kanggo nyambung maneh karo kreatifitasku wiwit dikunci.. Aku wis luwih saka limalas sasi ora bisa nulis, karo khayalan ing garing dock. Iku banget mengaruhi kula, aku mutusake ora nyebutake pandemi ing novel-novel sabanjure, supaya wektu beku nganti taun 2019. Aku nulis kanggo uwal lan nyingkiri, lan aku percaya manawa para pamaca ora perlu ndeleng novel minangka tambahan saka warta., utawa sing padha pangeling saka wektu convulsive kita manggon. Aku bakal weruh yen ing mangsa aku sebutno kaping Komplek iki utawa langsung njupuk wektu mlumpat. Amarga aku positif lan aku yakin yen banyu bakal bali menyang dalan normal.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.