Estela Sanchez. Wawancara karo penulis novel romantis

Estela Sánchez menehi wawancara iki

Estela Sanchez | Fotografi: situs web penulis

Estela Sanchez egelar s ing Sejarah Arte saka Universitas Seville, nanging manggon ing Madrid. Aku pengin nulis wiwit cilik, nanging nganti 2015 ora mutusake. Kalih taun salajengipun diterbitake dhewe novel pisanane kanthi irah-irahan Operasi 3.0: Upgrade utawa mati nyoba. Lan taun sabanjuré dheweke terus karo spark tengen. Dheweke dadi finalis ing 2020 ing Penghargaan Novel Romantis VII Kiwi RA karo Kembang uga duwe memori lan ing november presented Pamit kepungkur, kita bakal ketemu maneh. Ing iki Interview Dheweke ngomong babagan topik kasebut lan topik liyane. Sampeyan Aku ngormati akeh wektu sampeyan.

Estela Sánchez - Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Irah-irahan bukumu sing paling anyar yaiku Pamit kepungkur, kita bakal ketemu maneh. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

ESTELA SANCHEZ: Pamit kepungkur, kita bakal ketemu maneh Punika a crita kasempatan kapindho. Apa bisa, sawise pirang-pirang taun, katresnan njedhul maneh ing ngendi biyen? Apa kita isih padha karo limalas taun kepungkur utawa wis wektu sing wis suwe ngganti kita? Nanging ora mung iku, uga ngandhani carane Naza, protagonisipun, dheweke rumangsa kepepet ing kuthane, nganti ndhelik ing mburi a jeneng samaran kanggo nindakake proyek ngimpi.

Ing novel iki aku pengin nggambarake carane asring, tekanan sosial bisa mengaruhi keputusan kita lan yen ing pungkasan kita mbrontak marang dheweke, carane angel iku kanggo nampa sing kita beda lan ora ana apa-apa.

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

IS: Buku-buku saka Enid Blyton Aku padha mbukak donya anyar kanggo kula. Dheweke menehi aku kanggo Natal lan saben taun aku ngenteni salinan anyar.

Crita pisanan sing daktulis, umurku kira-kira wolung utawa sangang taun, yaiku crita ngendi kita dana kitty ana protagonis. Iku crita kebak petualangan lan banget nengsemake.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

EN: Jane austen, Nora Roberts lan maria Higging Clarks.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

EN: Aku kesengsem banget karo karakter Antonia scott en Ratu abang, dening Juan Gomez Jurado. Aku ketemu banget Komplek ing wektu sing padha prasaja lan menarik. Aku seneng banget karo counterpoints uga crita. 

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

EN: Aku seneng ngrungokake dhaptar soundtrack, Nanging, yen pemandangan wis song tartamtu, Aku loop nganti rampung. Aku uga nggunakake notebook karo saben project, Aku kudu duwe soko praktis kanggo nulis gagasan, pemandangan lan tembung kunci.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

EN: Ing kamar kula mejaku lan ing kono aku rumangsa paling kepenak nulis. Babagan kapan, wayahe kreatifku ing wayah esuk, Mulane, aku biasane tangi cukup awal kanggo njagong kanggo nulis utawa yen dibutuhake ing wektu kasebut ing proyek kasebut.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

EN: Saliyane novel romantis, aku seneng banget thriller Lan novel ireng. Nyatane, nalika aku nyemplungake ing proyek aku luwih seneng maca jinis genre liyane supaya ora "kontaminasi aku".

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

ES: Iku gumantung ing kahanan pikiranku, aku biasane maca siji genre utawa liyane, lan saiki aku duwe telung fronts mbukak: Pungkasan kanggo miwiti dening Anne Arrieta, prawan salju, dening Javier Castillo lan Akeh urip, akeh guru, dening Brian Weiss.

Babagan proyekku saiki, aku duwe tangan crita sing nggambarake peran wanita ing donya teknologi. Nganti saiki, profesi kabeh protagonis saya ana hubungane karo profesi "wanita" lan aku pengin menehi fokus anyar lan menehi visibilitas sing luwih gedhe kanggo sektor iki.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

EN: Ing mratelakake panemume lanIku cukup positif yen ana akeh alternatif nalika nerangake nerbitakeNyatane, rong novel pisananku diterbitake dhewe lan loro sing pungkasan diterbitake karo penerbit sing, ing wektu sing padha, beda-beda.

Lo que ngajak aku ngirim, utamane, Operasi 3.0, upgrade utawa mati nyoba, novel pisananku, yaiku Aku wareg karo asil. Nalika aku miwiti nulis, Aku nindakake kanggo aku, lan nalika aku rampung aku panginten aku ora bakal kelangan dening poto-publishing iku. Tanpa mangu, iku salah siji saka pancasan paling angel aku wis digawe minangka penulis, lan tanpa pisanan aku mangu-mangu banget aku bakal wani karo liyane.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

EN: mesthi ana bab-bab sing positif. Nggoleki maneh ora ana sing sampurna lan lWektu krisis menehi kesempatan kanggo njelajah bagean liyane saka sampeyan sing mbukak sampeyan nganti emosi anyar lan iku bantuan unquestionable nalika ngadhepi proyek anyar.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.